F Ανακοινώθηκε το remake του sci-fi The Day of The Triffids δια χειρός Sam Raimi - FilmBoy Ανακοινώθηκε το remake του sci-fi The Day of The Triffids δια χειρός Sam Raimi - FilmBoy
  • Latest News

    Ανακοινώθηκε το remake του sci-fi The Day of The Triffids δια χειρός Sam Raimi

    Γράφει ο Κώστας Τσώκος.

    Πριν λίγες μέρες ανακοινώθηκε ότι ένα απ'τα κλασικότερα sci-fi θα υποστεί κι αυτό remake.
    'Η πολύ απλά μια ακόμη εκδοχή σε διαφορετική δεκαετία, όπως έγινε 3 φορές στο παρελθόν για το Invasion of The Body Snatchers.

    Η Ghost House Pictures των Sam Raimi, Rob Tapert (ναι αυτοί οι δύο, που τους βλέπαμε κολλητά στα credits της ...Xena) θα το αναλάβει ενώ το σενάριο ανατέθηκε στον Νeil Cross.

    Ο εν λόγω κύριος είναι δημιουργός και συγγραφέας της σειράς Luther του BBC που έχει λάβει προς το παρόν εξαιρετικές κριτικές, συνεχίζοντας για 3η σεζόν.

    Μάλιστα το Variety τον είχε συμπεριλάβει πρόσφατα στη λίστα με τους 10 σεναριογράφους που πρέπει να έχουμε υπόψιν για το 2012 και στα επόμενα σχέδια του είναι ...


    ...η συνεργασία με Guillermo Del Toro στο horror Mama, με Jessica Chastain ενώ γυάλισε σεναριακά και το Pacific Rim, του ίδιου.

    Η ταινία λογικά θα βασιστεί στη sci-fi/horror νουβέλα του 1951 απ'τον συγγραφέα John Wyndam και την κλασική ταινία του 1962 The Day of The Triffids ή Invasion of the Triffids, όπως είχε ονομαστεί στην Αγγλία.

    Μια νουβέλα που καθιέρωσε τότε τον συγγραφέα και αποτέλεσε το καλύτερο έργο του.

    Στην κινηματογραφική εκδοχή του 1962, εμφανίζεται μια βροχή από μετεωρίτες παράγοντας μια λάμψη, που τυφλώσε την ανθρωπότητα κατά 99%.

    Στην νουβέλα, αυτό προκάλεσε την απόδραση των πειραματικών φυτών Triffids, τα οποία και σκόρπισαν το χάος ενώ στην ταινία, παρουσιάστηκαν ως εξωγήινοι των οποίων οι σπόροι είχαν εμφανιστεί σε προηγούμενη βροχή μετεωριτών.

    Πέρα από εκείνη την ταινία, το βιβλίο έχει γνωρίσει δύο μεταφορές σε ραδιοφωνικά σήριαλ το 1957 και το 1968 και δύο μίνι σειρές, μία το 1981 και μια δεύτερη μόλις πρόσφατα (2009), με Dougray Scott.

    Σεναριογράφος με καλές περγαμηνές, κλασική νουβέλα και ίσως με σημερινό μπάτζετ και εφέ να βγει κάτι καλό.

    Μην δούμε μόνο τίποτα αρπαχτές σαν τα πρόσφατα Invasion of The Body Snatchers, The Day The Earth Stood Still.
    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: Ανακοινώθηκε το remake του sci-fi The Day of The Triffids δια χειρός Sam Raimi Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top