F Καλό ταξίδι κύριε Βασίλη Τσιβιλίκα! - FilmBoy Καλό ταξίδι κύριε Βασίλη Τσιβιλίκα! - FilmBoy
  • Latest News

    Καλό ταξίδι κύριε Βασίλη Τσιβιλίκα!

    Γράφει ο Κώστας Τσώκος.

    Πρωί στη δουλειά και κλασικά ανοίγεις το λάπτοπ.
    Ακόμα πιο κλασικό, να μπαινοβγαίνεις αλλού αντί να πιάσεις κατευθείαν θέματα για Filmboy, Heroes κλπ.

    Όπως δεν ξέρεις τι θα σου ξημερώσει, έτσι και δω αναρωτιέσαι, τι ειδήσεις θα σε περιμένουν και σήμερα;

    Προς μεγάλης μας λύπη λοιπόν, σήμερα 29 Φεβρουαρίου το πρωί, απεβίωσε ξαφνικά σε ηλικία 70 ετών ένας απ'τους γνωστότερους και παλιότερους ηθοποιούς μας.

    Ο Βασίλης Τσιβιλίκας γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1942 έχοντας δουλέψει κυρίως ως κωμικός ηθοποιός, γνωστότερος απ΄την σταθερή του παρουσία στις θεατρικές κωμωδίες, με σημαντική παρουσία στον ελληνικό κινηματογράφο των 70's και συμμετοχές την τηλεόραση...


    Ξεκίνησε σπουδές στο κολέγιο της Θεσσαλονίκης,όπου εκεί οι καθηγητές τον παρότρυναν να ασχοληθεί με την υποκριτική, συμμετέχοντας αρχικά στη θεατρική ομάδα του σχολείου.

    Μετά την ολοκλήρωση των εγκύκλιων σπουδών του πέρασε στην Αγγλική Φιλολογία, την οποία όμως εγκατέλειψε για να κατεβεί στην Αθήνα και να ασχοληθεί επαγγελματικά πλέον με την ηθοποιία.

    Πρώτη του εμφάνιση στο θέατρο ήταν το 1965 στη Νέα Ιωνία ενώ δύο χρόνια αργότερα ο Κάρολος Κουν τον καλεί στο Θέατρο Τέχνης.
    Εκεί δεν τα πήγε τόσο καλά, συνεχίζοντας τελικά στη σχολή υποκριτικής του Πέλου Κατσέλη.

    Αρχές του 70 ξεκινά να ασχολείται με την επιθεώρηση και στα μέσα της δεκαετίας ξεκινάει με την πρόζα.

    70's πρωτοεμφανίστηκε και στον κινηματογράφο,με πρώτη ταινία το Η θεία μου η χίπισσα του Αλέκου Σακελλάριου, με την πολυαγαπήμενη μας Ρένα Βλαχοπούλου.

    Εμφανίστηκε επίσης στις ταινίες:  Ο κατεργάρης (1971), Ζητείται επειγόντως γαμπρός (1971), Ο κύριος σταθμάρχης (1972), Ο μάγκας με το τρίκυκλο (1972), Η Ρένα είναι "οφ-σάιντ" (1972) και Ψυχή και σάρκα (1974).

    Στην τηλεόραση πρωταγωνίστησε κυρίως στα 70's και τις σειρές Το θέατρο της Δευτέρας (1970), απ΄τα γνωστά της εποχής τούτο δω συνεχίζοντας στα Αξιωματικός υπηρεσίας (1972), Εν τούτω Νίκα (1973), Βίβα Κατερίνα (1973), Ατσίδες (1976) και 1000 χρόνια πριν (1977).

    Από κει και πέρα επικεντρώθηκε στο θέατρο όπου τον βλέπαμε σχεδόν κάθε χρόνο με εξαίρεση τηλεπτοκές εμφανίσεις στα Βράδια Επιθεώρησης (1984),μια έκτακτη εμφάνιση στο Χάι Ροκ το 1992 και το Μπέιμπι Στάιλ (2001).

    Τέλος, είχε σκηνοθετήσει και ερμηνεύσει στις τηλεταινίες, "Ότι πείτε υπουργέ μου (1998), "Όχι τώρα Αγαπούλα" (2006), Πως Να Κλέψετε Τους Κληρονόμους σας" (2007).

    Μέχρι και την τελευταία στιγμή έπαιζε στο θέατρο, στην παράσταση Η Ζωή ποδήλατο.

    Όσο για το θάνατο του, εμφάνισε ξαφνικά πρόβλημα στην καρδιά και εξέπνευσε κατά τη διακομιδή του στο Σισμανόγλειο Γενικό Νοσοκομείο.

    Όπως ανέφερε  η διευθύντρια του Σισμανογλείου Νοσοκομείου, προσπάθησαν να τον συνεφέρουν μέσα στο ασθενοφόρο ενώ επί 40 λεπτά οι γιατροί του νοσοκομείου προσπαθούσαν να τον επαναφέρουν, χωρίς τελικά να τα καταφέρουν.

    Ήταν το μοναδικό αγόρι της οικογένειας του και μεγαλύτερος από τις δύο αδελφές του και ήταν παντρεμένος με την γυναίκα του, Αλίκη.

    Σίγουρα γνωστός και οικείος σε όλους μας,είτε σαν παρουσία είτε απλά σαν όνομα και πραγματικά ...κρίμα.

    Γιατί μόλις την περασμένη Κυριακή κατηφορίζοντας για το θεατρικό της Ράντου, κοντοστάθηκα έξω απ'το θέατρο του Τσιβιλίκα και χάζευα τις αφίσες.

    Κρίμα...
    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: Καλό ταξίδι κύριε Βασίλη Τσιβιλίκα! Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top