F Επίσημη ενημέρωση για το 7ο SFF-rated Athens - FilmBoy Επίσημη ενημέρωση για το 7ο SFF-rated Athens - FilmBoy
 • Latest News

  Επίσημη ενημέρωση για το 7ο SFF-rated Athens

  Η επίσημη ενημέρωση από το γραφείο Τύπου του SFF-Rated Athens μας ενημερώνει για κάποιες μικρές αλλαγές στο πρόγραμμα, καθώς και χρήσιμες πληροφορίες όπως οι τιμές των εισιτηρίων, το πρόγραμμα και άλλα.

  Το 7ο SFF-rated Athens, το Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Επιστημονικής Φαντασίας & Φανταστικού της Αθήνας που διοργανώνεται από την Αθηναϊκή Λέσχη Επιστημονικής Φαντασίας (ΑΛΕΦ) μας ειδοποιεί να λάβουμε θέσεις, να προσδεθούμε και να ετοιμαστούμε για ένα ταξίδι στο μέλλον!

  Η 7η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο διάστημα από Τετάρτη 7 Μαρτίου έως και Τετάρτη 14 Μαρτίου (8 ημέρες, αντί για 7) στον καθιερωμένο τόπο συνάντησης - κινηματογράφος ΜΙΚΡΟΚΟΣΜΟΣ FILMCENTER, Λεωφ. Συγγρού 106, Φιξ, αλλά απλώνεται και σε ένα νέο σημείο σαν αποτέλεσμα της υψηλής επισκεψιμότητας που σημείωσε το φεστιβάλ πέρυσι. 

  Έτσι, φέτος οι οπαδοί του συγκεκριμένου genre στην Αθήνα θα έχουν τη δυνατότητα ...


  ...να παρακολουθήσουν το πρόγραμμα του φεστιβάλ (ταινίες διαγωνιστικού) και στην αίθουσα προβολών του ΝΙΧΟΝ, Αγησιλάου 61Β, Κεραμεικός το διάστημα 8- 13 Μαρτίου.

  Το SFF-rated Athens του 2012 γίνεται ακόμα πιο αυστηρό στα κριτήρια επιλογής των ταινιών με στόχο την παρουσίαση ενός πιο compact αποτελέσματος, αλλά αισθητά ανώτερου σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιές. 
  Έτσι, από τις παραπάνω από 290 φετινές υποψηφιότητες (έναντι 225 πέρυσι), θα προβληθούν μόνο 53 ταινίες από όλον τον κόσμο που αποθεώνουν κυριολεκτικά τη δύναμη της φαντασίας και όπως διαμόρφωσε το περιεχόμενο η πλειοψηφία των διαγωνιστικών συμμετοχών της φετινής διοργάνωσης, κυρίως τη δύναμη της επιστημονικής φαντασίας. 

  Στους νεωτερισμούς της φετινής εκδήλωσης περιλαμβάνεται έμφαση στο Διαγωνιστικό πρόγραμμα Μεγάλου Μήκους, όπου φέτος για πρώτη φορά πέρα από τα γνωστά Βραβεία Κοινού, εγκαινιάζονται και Βραβεία Κριτικής Επιτροπής (για Μεγάλου Μήκους Ταινίες) με την πενταμελή (5μελή) κριτική επιτροπή να απαρτίζεται από αναγνωρισμένες προσωπικότητες του κινηματογράφου τόσο στο ελληνικό, όσο και στο διεθνές στερέωμα του είδους. 

  Τα Βραβεία KΡΙΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ θα είναι: Καλύτερης Ταινίας, Καλύτερης Σκηνοθεσίας, Καλύτερου Σεναρίου. 

  Διαγωνιστικό ΜΕΓΑΛΟΥ ΜΗΚΟΥΣ
  10 Ταινίες, αντί για 8 τα προηγούμενα χρόνια, οι οποίες καλύπτουν τη μεγάλη θεματική γκάμα του κινηματογράφου επιστημονικής φαντασίας, από τη space opera και τη μετακαταστροφική περιπέτεια μέχρι τον κοινωνικοπολιτικό σχολιασμό, το χιούμορ και το τεχνολογικό τετ-α-τετ.

  Διαγωνιστικό ΜIΚΡΟΥ ΜΗΚΟΥΣ
  40 ταινίες που θα προβληθούν σε 4 Ζώνες (ο διαχωρισμός σε Διαγωνιστικό Τμήμα και Θεματικές Ενότητες διακόπτεται) 

  ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΣΕΣ ΧΩΡΕΣ
  Πορτογαλία, Ισπανία Σουηδία, Ελβετία, Αγγλία, Η.Π.Α., Μεξικό, Κούβα, Κροατία, Γερμανία, Ρωσία, Καναδάς, Αυστραλία, Ελλάδα, αλλά και Σιγκαπούρη και Σρί-Λάνκα.

  Ειδικές ΠΡΟΒΟΛΕΣ
  ΤΕ 7/3 ΜΙΚΡΟΚΟΣΜΟΣ (Έναρξη του Φεστιβάλ):
      ΠΡΕΜΙΕΡΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ για το ευρύ κοινό της μεγάλης παραγωγής του Hollywood “JOHN CARTER”, πριν την επίσημη Πρεμιέρα στις ελληνικές κινηματογραφικές αίθουσες (ΠΕ 8/3) και πριν το ντεμπούτο της ταινίας για το ευρύ κοινό στις ΗΠΑ (ΠΑ 9/3) και στις περισσότερες χώρες της Ευρώπης. 
  Η πολυαναμενόμενη υπερπαραγωγή της Walt Disney σκηνοθετημένη από τα χέρια του βραβευμένου με Oscar σκηνοθέτη Andrew Stanton (ο άνθρωπος πίσω από τα Finding Nemo & WALL-E της Pixar κάνει το live-action ντεμπούτο του) αποτελεί το πολυαναμενόμενο blockbuster του 2012. 
  Θα είναι άραγε «Η» επική διαστημική περιπέτεια των τελευταίων ετών και θα μπορέσει να ανταπεξέλθει σε συγκρίσεις με το AVATAR ή τον Πόλεμο των Άστρων που πολλοί περιμένουν;

  ΔΕ 12/3:
      Προβολή της πλήρους κόπιας του METROPOLIS (Fritz Lang) συνοδεία ειδικά σχεδιασμένου live dj set. 
  Το πιο σημαντικό βουβό φιλμ της Γερμανικής ιστορίας, θα προβληθεί όπως συμπληρώθηκε πρόσφατα με σκηνές που θεωρούνταν χαμένες για σχεδόν 80 χρόνια, στην πλήρη εκδοχή των 164’.

  ΠΡΟΣΘΕΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ
      Διοργάνωση διάλεξης από το διεθνή προσκεκλημένο του φεστιβάλ, Louis Savvy, Διευθυντή του κινηματογραφικού Φεστιβάλ SCI-FI LONDON και ανοιχτή συζήτηση με θέμα «Νο Budget Science Fiction». 

      Ευρωπαϊκή Πρεμιέρα της ταινίας RADIO FREE ALBEMUTH παρουσία του σκηνοθέτη της, John Alan Simon από τις Η.Π.Α. βασισμένης στο τελευταίο μυθιστόρημα του εμβληματικού συγγραφέα επιστημονικής φαντασίας Philip K. Dick, στο έργο του οποίο έχει βασιστεί μια πληθώρα ταινιών του Hollywood, όπως Blade Runner, Total Recall, Minority Report κ.α. Έκπληξη η συμμετοχή της τραγουδίστριας Αlanis Morissette στην ταινία σε πρωταγωνιστικό ρόλο.

      Μεταμεσονύκτια προβολή της ταινίας «ΣΟΥΠΕΡ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ», χιουμοριστικής ταινίας υπερηρώων από τη Θεσσαλονίκη (Σούπερ Δημήτριος εναντίον Κάπταιν Φύρομ) η οποία βραβεύτηκε με το Βραβείο Κοινού στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης το 2011.

      Ταυτόχρονη με τις προβολές παρουσία σκηνοθετών για υποβολή ερωτήσεων από το κοινό.

      Επίσημη πρώτη κυκλοφορία του νέου διπλού DVD-συλλογή με τις καλύτερες ταινίες μικρού μήκους από τα SFF-rated ATHENS 2010 και 2011 (συνολικά 18 ταινίες).

      Δώρα για το κοινό

  Όπως κάθε χρόνο, όλες οι ξένες ταινίες θα προβληθούν υποτιτλισμένες στα Ελληνικά με τη φροντίδα της ΑΛΕΦ.

  Τιμή εισιτηρίου: Ενιαίο Ημερήσιο Εισιτήριο 8,00 €, Φοιτητικό 5,00 €

  (Εκτενής ενημέρωση για τις ταινίες μικρού και μεγάλου μήκους που θα προβληθούν και το αναλυτικό πρόγραμμα του φεστιβάλ, όπως και ενημέρωση για την ταινία John Carter που θα προβληθεί στο πλαίσιο του Φεστιβάλ σε Παγκόσμια Πρεμιέρα, παρατίθενται σε ξεχωριστά συμπληρωματικά Δελτίου Τύπου που θα ακολουθήσουν).

  ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΕΣ
  H ΑΛΕΦ, η Αθηναϊκή Λέσχη Επιστημονικής Φαντασίας, είναι ένας μη-κερδοσκοπικός οργανισμός που ιδρύθηκε το 1998 με σκοπό την ανάπτυξη και τη διάδοση της Επιστημονικής Φαντασίας και των τεχνών του Φανταστικού. 
  Συγκεντρώνει λογοτέχνες, μεταφραστές, εκδότες, δημοσιογράφους και άλλους επαγγελματίες και λάτρεις του είδους. 

  Στις εκδηλώσεις της περιλαμβάνονται παρουσιάσεις συγγραφέων, βιβλίων, καθώς και κύκλοι διαλέξεων και προβολών. 
  Εκδίδει το περιοδικό ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΑ ΧΡΟΝΙΚΑ και διοργανώνει τακτικά λογοτεχνικά εργαστήρια. 
  Διοργανώνει από το 2006 το Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Επιστημονικής Φαντασίας και Φανταστικού “SFF-rated ATHENS”
  Περισσότερες πληροφορίες στη διεύθυνση  http://www.alef.gr.
  • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
  • Facebook Comments
  Item Reviewed: Επίσημη ενημέρωση για το 7ο SFF-rated Athens Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
  Scroll to Top