F 3 Χρόνια FilmBoy! - FilmBoy 3 Χρόνια FilmBoy! - FilmBoy
  • Latest News

    3 Χρόνια FilmBoy!

    Σαν σήμερα, 12 Φεβρουαρίου 2009, ένας ερασιτέχνης blogger, ο Κωνσταντίνος,  άρχισε να γράφει για τις ταινίες που του άρεσαν.
    Το blog του το ονόμασε …KostasBlog.

    Η ύλη αποτελούνταν από κριτικές ταινιών που έβλεπε και τις Νέες Ταινίες της εβδομάδας κάθε Πέμπτη.
    Γρήγορα έβαλε στο blog την άλλη μεγάλη αγάπη του, την Country μουσική.
    Όλα αυτά σε ένα όμορφο μεν template αλλά εντελώς μη λειτουργικό για κινηματογραφικό blog (βλ. κάτω).

    Τους πρώτους 8 μήνες έγραφε καμιά 20ρια θέματα μηνιαίως, δηλαδή περίπου ένα ανά διήμερο.
    Τον Οκτώβριο ήρθε στο KostasBlog ο Paparazzi με υλικό κάθε Κυριακή και το Νοέμβριο άλλαξε επιτέλους template, σε κάτι που θυμίζει το σημερινό (…και από τότε δεν έχει σταματήσει να το ‘πειράζει’)...


    Στη συμπλήρωση του 1ου χρόνου τον Φεβρουάριο του 2010, το KostasBlog είχε 5μιση χιλιάδες επισκέψεις μηνιαίως και γύρω στα 50 θέματα κάθε μήνα, καθώς δειλά δειλά άρχισε να γράφει και κινηματογραφικά νέα, ψηφοφορίες και θέματα για συζήτηση.

    Τον Απρίλιο άρχισε να μπαίνει στα ‘κόλπα’, πείθοντας τον Γιάννη Πεντζερετζίδη -  επαγγελματία κριτικό τότε – να γράφει για το blog, γνωρίζοντας ότι όσο επίμονος και να ήταν ο ίδιος και όσο κι αν ξημεροβραδιαζόταν να γράφει όλο και περισσότερα θέματα, δε θα έκανε κάτι μεγάλο αν δεν είχε βοήθειες από ανθρώπους που γνώριζαν το αντικείμενο καλύτερα από αυτόν.


    Το τρικ πέτυχε και το Μάιο το KostasBlog ζητούσε επίσημα κι άλλους συνεργάτες, εντελώς αφιλοκερδώς φυσικά και με μοναδικό κριτήριο το πάθος για το σινεμά.
    Βλέπετε, από τότε είχε μεγάλα όνειρα για το blog του, τόσο μεγάλα που σκεφτόταν ότι κάποτε θα μπορούσε να έχει το καλύτερο movie blog στην Ελλάδα!

    Τα μυαλά του φούσκωναν με τους αριθμούς που έβλεπε:
    Τον Ιούλιο είχε 10 χιλιάδες επισκέψεις μηνιαίως, δηλαδή τους διπλάσιους από αυτούς που είχε 5 μήνες πριν.
    Τα σχόλια ήταν πλέον καθημερινά, τα καλά λόγια τον ενθάρρυναν και τα ξενύχτια του είχαν αποκτήσει νόημα.

    Τον Αύγουστο ήρθε στο blog ο Bustart, για τους φίλους Κυριάκος Σκουλαρίκης, με τον οποίο έμελε να γεννηθεί μια δυνατή φιλία, κοινά ξενύχτια και ώρες τηλεφωνικού παρλαρισμού.

    Ο Bustart εκτός από κομικάς (γι’αυτό και έκτοτε ‘κινδυνεύσαμε’ να γίνουμε comic based blog) είναι υπεύθυνος και για το μετέπειτα logo του Blog, καθώς και πολλά σχεδιαστικά κόλπα.
    Φυσικά είναι πλέον αναντικατάστατο μέλος της ομάδας.

    Στις 16 Αυγούστου του 2010 το KostasBlog έγινε FilmBoy και αυτή ήταν μάλλον η πιο έξυπνη ιδέα που είχε ο Κωνσταντίνος από τότε που ξεκίνησε αυτή τη προσπάθεια.

    Οι συνεργάτες βοηθούσαν, οι επισκέψεις πλήθαιναν …και μετά ήρθε η τηλεόραση!
    Γιατί ο Κωνσταντίνος was thinking big!

    Η δημοσιογράφος, παρουσιάστρια και φανατική του FilmBoy, Αθηνά Γκαντήραγα πρότεινε μια συνεργασία για την επιμέλεια της εβδομαδιαίας εκπομπής της στο Κανάλι 10, την οποία ο Κωνσταντίνος δεν μπορούσε να αρνηθεί.

    Για μία τηλεοπτική σεζόν το FilmBoy είχε την ‘δική’ του εκπομπή στη TV, με θέματα, άρθρα, παρουσιάσεις και αφιερώματα τα οποία συμπλήρωνε η Αθηνά με δικά της ρεπορτάζ και που παρουσίαζε με τσαχπινιά και μπρίο.
    Κάθε Σάββατο, οι αναγνώστες του FilmBoy έβλεπαν Κανάλι 10 και Αθηνά Γκαντήραγα.
    Φυσικά, η Αθηνά δεν άργησε να γράφει και θέματα στο FilmBoy.

    Τον Φεβρουάριο του 2011 το FilmBoy γιόρτασε τα 2α γενέθλια του, έχοντας 26 χιλιάδες επισκέψεις και …2.200 σχόλια από τους αναγνώστες.
    Για το δεύτερο, ο Κωνσταντίνος χάρηκε πιο πολύ.

    Τον Μάρτιο το FilmBoy μπήκε στο IMDB, το Μάη χτυπήθηκε από τον ιό του ‘Παρασκευή και 13’ και βγήκε off για μια μέρα εξαφανίζοντας ποστ 2 ημερών (!) και τον ίδιο μήνα ήρθε ο Τσώκος.
    Ένα παιδί που νοιώθει το FilmBoy δικό του και που πολλές φορές με το πάθος του μας παρασύρει όλους μας.

    Τον Ιούνιο εμφανίστηκαν οι θεματικές μέρες, με αρχή την X-Men Day και αργότερα την εκπληκτική Harry Potter Day, την ίδια στιγμή που το FilmBoy έγινε για πρώτη φορά Χορηγός Επικοινωνίας σε φεστιβάλ, με τη συμφωνία του Κωνσταντίνου με τον πρόεδρο του SFF-Rated Athens, Αλέκο Παπαδόπουλο.

    Τότε ήρθε στο FilmBoy και ο Αργύρης Σταματόπουλος, ο οποίος άλλαξε την έννοια των Αφιερωμάτων από αυτό που όλοι ξέραμε σε κάτι εκκεντρικό και σπάνιο στο ελληνικό internet.

    Το Σεπτέμβριο όμως ήρθε η κορυφαία στιγμή στη 3χρονη ιστορία αυτού του χώρου.
    Γεννήθηκε το Heroes For A Day και λίγο αργότερα το Horrorant, πνευματικά παιδιά του FilmBoy.

    Το πρώτο ανέλαβε εν λευκώ ο Bustart και γρήγορα συγκρότησε την ομάδα του – φανατικών κομικάδων, ενώ το δεύτερο ικανοποίησε την πραγματική μεγάλη αγάπη του Κωνσταντίνου, τα horror films.

    Δημιουργήθηκε έτσι το FilmBoy Network, ένα δίκτυο ιστοχώρων με τρία (προς το παρόν) sites αφιερωμένα στον κινηματογράφο, όλα φτιαγμένα από το μηδέν, χωρίς καμία οικονομική βοήθεια από κανέναν και χωρίς καν τη στήριξη εταιρειών, ομίλων ή διαφημίσεων.

    Τρία sites με θέματα εξ ολοκλήρου γραμμένα από τους συντάκτες, χωρίς κανένα Δελτίο Τύπου, χωρίς κανένα οικονομικό κέρδος και πάντα με τη προσωπική μας άποψη, κάτι που πολλές φορές προκάλεσε αντιδράσεις στους αναγνώστες τους.

    Σήμερα το FilmBoy γίνεται 3 χρόνων και δεν μπουσουλάει πια, αλλά τρέχει.

    Έχει ένα φανταστικό επιτελείο συντακτών, κριτικάρει ΟΛΕΣ τις ταινίες που βγαίνουν στις αίθουσες της Αμερικής και της Ελλάδας, έχει ήδη τη δική του database ταινιών με 828 παρουσιάσεις και κριτικές ταινιών από το 2009 μέχρι σήμερα, και συνολικά 2.854 θέματα τα οποία σχολιάστηκαν 6.235 φορές από τους αναγνώστες του!

    Ο Φλεβάρης του 2012 βρήκε το FilmBoy στις 41 χιλιάδες επισκέψεις και 82 χιλιάδες page views μηνιαίως, με ανοδικές τάσεις κάθε μήνα.

    Ετοιμάζεται για τη γιορτή του SFF-Rated Athens και βρίσκεται σε συζητήσεις για μια μεγάλη συνεργασία με όμορφο πολυχώρο της Αθήνας, από την οποία οι μόνοι κερδισμένοι θα είναι οι αναγνώστες του, που εν μέσω κρίσης δυσκολεύονται πια να διαθέσουν τα 10 € ενός κινηματογραφικού εισιτηρίου.
    Σύντομα…

    Όλα αυτά τα 3 χρόνια δουλειάς για το FilmBoy, το μόνο κέρδος του Κωνσταντίνου είναι τα σχόλια σας, οι επισκέψεις σας και η αποδοχή σας.
    Τίποτε άλλο.

    Αντίθετα, κάποια κοντινά του πρόσωπα ισχυρίζονται ότι ίσως το κόστος να είναι μεγαλύτερο από αυτό που φαίνεται, αναφερόμενοι φυσικά στην έλλειψη ύπνου και την έλλειψη πνευματικής συγκέντρωσης πολλές φορές σε άλλα πράγματα της καθημερινής του ζωής.

    Αλήθεια, θα μπορούσε κάποιος να γράφει καθημερινά άρθρα επί 3 χρόνια χωρίς αυτό να έχει κάποιο κόστος στη προσωπική του ζωή;

    Θα μπορούσε να είναι πιστός στις αρχές του για γνησιότητα όλο αυτό τον καιρό, βλέποντας άλλους χώρους να κάνουν ‘καριέρα’ copy-άρωντας τα άρθρα του FilmBoy;

    Θα μπορούσε να μην πέσει στη παγίδα του ‘ζητάω’, όταν βλέπει άλλα – μεγαλύτερα μεν αλλά μικρότερης αποδοχής - site να δίνουν δωρεάν εισιτήρια από εταιρείες διανομής υποστηριζόμενα από μεγάλους δημοσιογραφικούς ομίλους;

    Το FilmBoy είναι το καλύτερο κινηματογραφικό site αυτή τη στιγμή στο ελληνικό internet και θα μπορούσε να ζητήσει πολλά από πολλούς.

    Να είστε σίγουροι όμως ότι αν ποτέ γίνει κάτι τέτοιο, θα συνεχίσουμε να κατέχουμε το δικαίωμα της ελεύθερης γραφής και να λέμε τη γνώμη μας για τη ταινία ανεξάρτητα από την εταιρεία διανομής της.

    Όσο για τους στόχους από δω και πέρα;
    Μα ο Κωνσταντίνος σκέφτεται τόσο big που ούτε ο ίδιος ξέρει που μπορεί να φτάσει.
    Φανταζόταν πέρυσι κάποιος το FilmBoy TV;

    Το σίγουρο είναι ότι ζούμε μεγάλες στιγμές εδώ στο FilmBoy και την επόμενη χρονιά θα ζήσουμε μεγαλύτερες.

    Σήμερα το FilmBoy γίνεται 3 χρόνων και ελπίζω να μου συγχωρήσετε τη φλυαρία.
    Σας ευχαριστώ όλους έναν έναν για την αγάπη και τη στήριξη σας, αλλά πάνω απ’όλα σας ευχαριστώ που εμπιστεύεστε αυτό το χώρο στην απόφαση σας να δείτε ή όχι μια ταινία.
    Αυτό είναι το εύσημο που θέλει να ακούει κάθε συντάκτης.

    Κωνσταντίνος Χατζηπαπάς.
    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: 3 Χρόνια FilmBoy! Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top