F Video game trailer του ντοκιμαντέρ Indie Game: The Movie - FilmBoy Video game trailer του ντοκιμαντέρ Indie Game: The Movie - FilmBoy
  • Latest News

    Video game trailer του ντοκιμαντέρ Indie Game: The Movie

    Γράφει ο Νεκτάριος Αντωνιάδης.

    Φαντάζομαι οι περισσότεροι από εσάς, θα έχετε ασχοληθεί κάποια στιγμή της ζωής σας με video games.
    Άλλοι περισσότερο άλλοι λιγότερο. 
    Αυτοί που ασχολήθηκαν περισσότερο και έχουν ανδρωθεί με Super Mario, Pacman και τα ρέστα, αυτό εδώ το gamentary (!) μοιάζει να είναι το καθαρτήριο τους.

    Ποιος όμως έχει αναρωτηθεί για το τι συμβαίνει παρασκηνιακά στην κατασκευή των ψηφιακών κόσμων ψυχαγωγίας?

    Ιδού λοιπόν ένα ντοκιμαντέρ που επιτέλους θα ρίξει φως στους αφανείς ήρωες των video games, τους προγραμματιστές και developers αυτών των παιχνιδιών!

    Παρουσιάζεται προκλητικό το γεγονός να (προσπαθήσεις να) γυρίσεις ένα τέτοιο εγχείρημα. 
    Ωστόσο από μία πρώτη ματιά στο trailer, φαίνεται ότι οι σκηνοθέτες James Swirsky και Lisanne Pajot επιτυγχάνουν τον στόχο. 

    Δείτε το και τα λέμε στη συνέχεια.



    Indie Game The Movie trailer από FilmBoy-gr
     

    Σαν λοιπόν γνήσιος οπαδός και των δύο ειδών (documentary & video games), παρακάτω θα επιχειρήσω μία σύντομη σύνοψη του Indie Game.

    Το ντοκιμαντέρ παρακολουθεί τις ζωές και ιδέες των Edmund McMillen και Tommy Refenes (!) στην προσπάθεια τους να δημιουργήσουν το πρώτο παιχνίδι τους με τίτλο Super Meat Boy (θυμίζει λίγο συνδυασμό super mario με paperboy ο τίτλος) για την κονσόλα X-BOX σαν προγραμματιστές.

    Επιπροσθέτως μας συστήνει τον Phil Fish, τον ιθύνοντα νου πίσω από το video game Fez, ο οποίος μετά από 4 χρόνια σχεδόν απομόνωσης επιχειρεί να δώσει την δική του εκδοχή,  και τέλος τον Jonathan Blow επίσης προγραμματιστή του Braid, το οποίο έχει λάβει μία από τις υψηλότερες βαθμολογίες αρτιότητας στην ιστορία των video games.


    To Indie movie ευελπιστεί να παρουσιάσει τον ρεαλιστικό κόσμο των προγραμματιστών αυτών. 
    Ποιος είναι ο ρεαλιστικός αυτός κόσμος?

    Μα φυσικά όλα τα ανθρώπινα συναισθήματα. 
    Άγχος, αγωνία για πειστικά αποτελέσματα, πιεστικά deadlines και όλα τα παρελκόμενα που συνάδουν με την ανθρώπινη φύση.

    Το Indie game υπόσχεται να μας παρασύρει στον ψηφιακό κόσμο της ψυχαγωγίας, εξηγώντας παράλληλα την ιστορία των προγραμματιστών τους.

    Εάν αναλογιστούμε ότι οι σκηνοθέτες χρηματοδότησαν εξ'ολοκλήρου το εγχείρημα αυτό από την τσέπη τους, τότε μάλλον με την προβολή της ταινίας θα πρέπει να τους βγάλουμε το καπέλο.

    Και εάν επίσης σκεφτούμε ότι έχει ήδη πάρει την θέση του στην διαγωνιστική λίστα του Sundance, τότε μάλλον θα πρέπει να κάνουμε λίγο υπομονή ώσπου να καταφέρουμε να δούμε την προβολή και να το αποθεώσουμε.

    Έως τότε, αναμένουμε εναγωνίως....
    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: Video game trailer του ντοκιμαντέρ Indie Game: The Movie Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top