F Οι βιντεοκασέτες ξανάρχονται στο trailer του ντοκιμαντέρ Rewind This! - FilmBoy Οι βιντεοκασέτες ξανάρχονται στο trailer του ντοκιμαντέρ Rewind This! - FilmBoy
  • Latest News

    Οι βιντεοκασέτες ξανάρχονται στο trailer του ντοκιμαντέρ Rewind This!

    Γράφει ο Νεκτάριος Αντωνιάδης.

    Ακόμα θυμάμαι την πρώτη φορά που αγοράσαμε ένα video player για το σπίτι.
    Μπορώ να θυμηθώ τον απίστευτο μεγάλο όγκο του, τα πελώρια κουμπιά του ή ακόμα το καφετί χρώμα του.

    Και έπειτα, μετά από τόσα χρόνια, κατάφερα και ανέσυρα από την μνήμη μου την πρώτη video-ταινία που είδα ever, το Mad Max!

    Η αλήθεια είναι ότι από τότε άνοιξε ένας καινούριος κόσμος μπροστά μου. 
    Είμαι σίγουρος ότι αρκετός κόσμος ανδρώθηκε με video συσκευές αλλά και την υπέρτατη σε όγκο πλαστικού, βιντεοκασέτα.

    Παρόλο που η video κασέτα δεν ήταν ακριβώς η πρώτη μορφή καταγραφής κινηματογραφικών  ταινιών, καθώς η πρώτη τέτοια απόπειρα ήταν με την BΕΤΑ, η μεγάλη έκρηξη στην οικιακή ψυχαγωγία ήταν οι video κασέτες σε μορφή VHS.

    Να λοιπόν ένα άκρως ενδιαφέρον documentary για τo πρώτο video format ever!

    Παρόλο που το Rewind This! βρίσκεται στο στάδιο της επεξεργασίας, τρεις κινηματογραφιστές, οι Josh Johnson, Carolle Mitchell και Cristopher Palmer επιχειρούν να καταγράψουν την μεγάλη άνοδο του βίντεο αλλά και όλης της κουλτούρας της οποίας ακολούθησε στις δεκαετίες του '80 αλλά και '90.

    Επιπροσθέτως προσπαθούν να φωτογραφίσουν το VHS σαν μορφή η οποία άλλαξε όλη την κινηματογραφική βιομηχανία.
    Δείτε το trailer που κυκλοφόρησε και συνεχίζουμε.




     

    Η εντυπωσιακή λεπτομέρεια γι'αυτό το videomentary (...) είναι πως οι κινηματογραφιστές χρησιμοποιούν την πλατφόρμα Kickstarter σαν μέσο χρηματοδότησης. 

    Η αποστολή τους ήταν να επιτύχουν να μαζέψουν $15.000 μέσω διαδικτύου και έχουν επιτύχει τον σκοπό τους, περί τον έναν μήνα πριν το deadline τους! (Περισσότερες λεπτομέρειες εδώ .)

    Παρεμπιπτόντως και προς πληροφόρηση των αναγνωστών, η πλατφόρμα Kickstarter είναι μία ιστοσελίδα η οποία φιλοξενεί πολυποίκιλα projects, και τα οποία "ανεβαίνουν" στην σελίδα της έτσι ώστε οι χρήστες να μπορούν να στηρίξουν οικονομικά τα projects αυτά. 
    Τώρα εάν αυτό δεν είναι διαδραστική δράση, τότε τι άλλο μπορεί να είναι?

    Τo Rewind This! χρησιμοποιεί εκτεταμένες συνεντεύξεις με αρκετά γνωστά ονόματα της βιομηχανίας αυτής, όπως τον Lloyd Kaufman, ιδρυτή της εταιρείας Troma, που αποτέλεσε μεγάλο παίκτη στην βιομηχανία του video format. 

    Επίσης οι ίδιοι οι κινηματογραφιστές έχουν ταξιδέψει σε πάρα πολλές αμερικάνικες πόλεις και φαίνεται να έχουν μπόλικο υλικό από συνεντεύξεις με σκηνοθέτες, προέδρους εταιριών ή ακόμα και συγγραφείς αντίστοιχων βιβλίων για τη video κασέτα.

    Σίγουρα κάποιοι αναγνώστες, θα θεωρήσουν τον ψυχαγωγία αυτή ρετρό, αλλά οφείλουμε να μην ξεχνάμε την επανάσταση που δημιουργήθηκε  και "έδρασε" ουσιαστικά μέσα στα ίδια μας τα σπίτια.

    Πολύ πριν τα DVD, Blue Ray DVD, 1080hp, αρχεία FLAC, και MKV υπήρξε και αυτή η αθάνατη μορφή ψυχαγωγίας. 

    Μέχρι λοιπόν την πλήρη και ολοκληρωμένη αποκωδικοποίηση της VHS επανάστασης από τους τρεις δημιουργούς του Rewind This!,  εμείς ευχόμαστε ολόψυχα καλή επιτυχία στην δημιουργία του ντοκιμαντέρ αυτού, και γιατί όχι σε μελλοντικό αντίστοιχο documentary για το πώς τα DVDS κατάφεραν και μετέτρεψαν τα σπίτια μας σε κινηματογραφικές αίθουσες.
    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: Οι βιντεοκασέτες ξανάρχονται στο trailer του ντοκιμαντέρ Rewind This! Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top