F Ο Jerry Bruckheimer μιλάει για το υψηλό budget του Lone Ranger της Disney - FilmBoy Ο Jerry Bruckheimer μιλάει για το υψηλό budget του Lone Ranger της Disney - FilmBoy
  • Latest News

    Ο Jerry Bruckheimer μιλάει για το υψηλό budget του Lone Ranger της Disney

    Γράφει ο Κώστας Τσώκος.

    Ο Jerry Bruckheimer παρότι με τα λεφτά που'χει βγάλει θα έχουν να τρώνε και τα τρισέγγονα του, φυσικά και δεν επαναπαύεται.

    Αν και το Pirates of the Caribbean: On Strange Tides  ήταν αναιμικά μέτριο και μάλλον ξεχάστηκε με το που βγήκε, απέφερε παγκοσμίως πάνω από $1.039 εκατομμύρια!

    Ο παραγωγός των blockbuster λοιπόν προσπαθεί συνεχώς να βρει ιδέες για νέα franchise, με το Prince of Persia: Sands of Time να πιάνει - τηρουμένων των αναλογιών - πάτο και το Sorcerer's Apprentice ...απόπατο.

    Η ιδέα όμως για τη μεταφορά του Lone Ranger προϋπήρχε για κάποιο καιρό αλλά παραλίγο να οδηγηθεί σε αναβολή.

    To θέμα είχε κολλήσει από τον Αύγουστο στον υπερφουσκωμένο προϋπολογισμό του μπάτζετ που κυμαίνονταν στα $260 εκατομμύρια, με την Disney να εξαναγκάζει σε διακοπή την παραγωγή καθώς χρειάστηκαν και επαναδιαπραγματεύσεις με τα συμβόλαια των Depp, Bruckheimer και αυτό του σκηνοθέτη Gore Verbinski.

    Επίσης, λέγεται ότι είχαν κολλήσει και στο σενάριο του Justin Haythe (Revolutionary Road), με τις φήμες να λένε ότι εμπεριείχε υπερφυσικά στοιχεία και άλλα τέτοια περίεργα.

    Τελικά πρέπει να τα βρήκαν όλοι μεταξύ τους και η Disney άρχισε να εργάζεται πάλι πάνω στην ταινία, αρχικά επανασχεδιάζοντας το πλάνο παραγωγής κόβοντας κάποιες σκηνές και ψάχνοντας για μέρη με τις καλύτερες φορολογικές ελαφρύνσεις για τα γυρίσματα.

    Το μπάτζετ λοιπόν κατέληξε στα $215 εκατομμύρια, ένα εξίσου διόλου ευκαταφρόνητο ποσό και η ημερομηνία άλλαξε από 21/12/2012 για 31/5/2013, με το στούντιο να θέλει να ξεκινήσει γυρίσματα στις αρχές του 2012.


    Αλλά πριν αρχίζω να ξενίζομαι, νιώθωντας ότι μιλάω σαν κανάς γιάπης/οικονομολόγος, ορίστε τι είχε να πει ο ίδιος ο παραγωγός Jerry Bruckheimer:

    "Tη μια μέρα μπορεί να γυρίζαμε θεαματική σκηνή και την άλλη μόνο τον Lone Ranger με τον βοηθό του Tonto.Έτσι θα είχαμε μονίμως σε ετοιμότητα τουλάχιστον 150 κομπάρσους αλλά περισσότερο και το τεράστιο επιτελείο που φροντίζει γι'αυτούς, με όλα τα εφέ, τις γκαρνταρόμπες και τις φροντίδες για μαλλιά, μέικ απ κλπ.
     
    Αποφάσισαμε λοιπόν να κολλήσουμε μαζί τις μέρες γυρισμάτων των μεγάλων σκηνών, καθώς αυτές χρειάζονται περισσότερους κομπάρσους και κοστίζουν πιο πολύ και αφήσαμε για πιο μετά τις υπόλοιπες, γλυτώνοντας έτσι αρκετά χρήματα.
    Επίσης από σκηνές, κόψαμε μία επίθεση υπερφυσικών κογιότ που περιελάμβανε και ένα μικρό τμήμα κινουμένων σχεδίων."

    Και διερωτώμαι τώρα γω, τι θα συμβεί και με τη περίφημη σεκάνς του τρένου, που φημολογείται ότι θα ναι η μεγαλύτερη που έχει γυριστεί ποτέ;
    Λέτε να την ...τρενάρουν κι αυτή;

    "Έπρεπε να το δουλέψουμε λίγο μιας και το στούντιο μάς έθεσε ένα συγκεκριμένο μπάτζετ.Οι σκηνές αυτές ως επί το πλείστον θα μείνουν ανεπηρέαστες και απλά τις αλλάξαμε λίγο.
    Ο Gore Verbisnski χρειάστηκε να κάνει μερικές θυσίες αλλά όχι κάτι που θα μπορούσε να βλάψει σοβαρά το φιλμ, στον δημιουργικό τομέα."

    Πολύ ωραία και θεαματικά μας ακούγονται όλα αυτά και μακάρι να το προσέξουν εκεί στην Disney με τα υπερφυσικά στοιχεία.
    Δεν νομίζουμε να κολλάνε με τον Lone Ranger και όχι τίποτα άλλο, αλλά είδαμε ήδη μια τέτοια πανάκριβη και παταγώδη αποτυχία (Cowboys & Aliens).

    Ο Armie Hammer, που είχε ερμηνεύσει τους δίδυμους Winklevoss στο Social Network, θα υποδυθεί τον Lone Ranger με τον Johnny Depp να παραμένει στο πόστο του ινδιάνου βοηθού του, Tonto.

    Προς το παρόν παραμένει στο καστ η Ruth Wilson (που θα χει ρόλο και στην μεταφορά της 'Anna Karenina') όπως και οι δεύτεροι ρόλοι των Helena Bonham Carter, Barry Pepper, Dwight Yoakam και Tom Wilkinson.

    Αν και μεγάλο ρίσκο η επιλογή αυτού του πρότζεκτ, ελπίζω πως ο Gore Verbinski θα ξαναθυμηθεί τον καλό του εαυτό και το χεράκι που βάζει το στούντιο, αυτή τη φορά να είναι για καλό.

    Δεν νομίζω να ήθελε κανείς να ξαναδεί κάτι κουραστικό σαν το Pirates 3: At Worlds End.

    Πάντως ο ήρωας αυτός έχει ζουμάκι, με μια προϊστορία απ'το 1933 και ένα τότε ραδιοφωνικό σόου που συνεχίστηκε σε τηλεοπτική σειρά (1949-57) και έκτοτε έχει διαδοθεί μέσα από animations, κόμικ, νουβέλες, παιχνίδια και videogames.

    Μάλιστα το 2003 η Warner Bros είχε προσπαθήσει να βάλει μπρος μια σειρά για να τον συστήσει και στις νεότερες γενιές, δημιουργώντας ένα δίωρο πιλοτικό επεισόδιο με τον Chad Michael Murray του One Tree Hill, αλλά τελικά δεν πήρε ποτέ το πράσινο φως.

    Εγώ προσωπικά τον θυμάμαι απ'το 80's καρτούν της Filmation (του φημισμένου Bravestarr) που έβαζε για ένα διάστημα σε κάποιο κανάλι.

    Εσείς θα θέλατε να ξανακούσετε τον Μοναχικό Ranger να φωνάζει ..."Hi Ho Silver";
    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: Ο Jerry Bruckheimer μιλάει για το υψηλό budget του Lone Ranger της Disney Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top