F Κοινά στοιχεία στα Final Destination - Μέρος 2ο: Τοποθεσίες, Ποτά, Τραγούδια - FilmBoy Κοινά στοιχεία στα Final Destination - Μέρος 2ο: Τοποθεσίες, Ποτά, Τραγούδια - FilmBoy
  • Latest News

    Κοινά στοιχεία στα Final Destination - Μέρος 2ο: Τοποθεσίες, Ποτά, Τραγούδια

    Μέρος 2ο.

    Γράφει ο Κώστας Τσώκος.

    Αυτή η αίσθηση deja vu ...μα πόσες φορές την έχουμε ζήσει.
    Πας σε μέρη που δεν θυμάσαι πότε - και αν - έχεις ξαναπάει ή βρίσκεσαι με ανθρώπους σε ένα δωμάτιο και αισθάνεσαι ότι ο συγχρονισμός στο πότε θα μετακινηθεί ο καθένας, σου θυμίζει επακριβώς κάτι παλιότερο.

    Deja vu όμως είναι και η αίσθηση sequel-ίτιδας των franchise και δη των horror.
    Με κάποιες επαναλήψεις να κρίνονται ως ...παρανοϊκά ύποπτες.


    Τοποθεσίες

    1) CLEAR RIVERS

    Χαρακτήρας των πρώτων δύο ταινιών που ερμήνευσε η Ali Larter και η ονομασία στην πινακίδα των ποταμών, "Clear Rivers Water" όπου ο Nick του 4ου φιλμ οδηγεί και θα έχει το επόμενο προαίσθημα του.



    2) McKINLEY

    Εμφανίζεται στα 3 και 4.
    Στο 3ο είναι η ονομασία του γυμνασίου στο οποίο πηγαίνουν οι κεντρικοί χαρακτήρες και το επώνυμο του χαρακτήρα Ian McKinley (Kris Lemche).


    Στο 4ο πάλι, η πίστα αγώνων στην οποία γίνεται το δυστύχημα, αποκαλύπτεται με την ονομασία "McKinley Speedway".



    3) LAKEVIEW

    Πρόκειται για μια μη υπαρκτή πόλη που εμφανίζεται στο νο 2, όταν οι Clear, Kimberly και Thomas βρίσκονται στο νοσοκομείο αυτής της πόλης και προσπαθούν να σώσουν την Isabella, με αποτέλεσμα κάποιοι να σκοτωθούν.

    Στο νο 4 πρόκειται για το μέρος στο οποιο μεγάλωσε η Samantha.




    Αντικείμενα

    Τα τσιγάρα τα ποτά και τα ξενύχτια έχουν κλείσει τα καλύτερα τα σπίτια.
    Κάτι ήξερε αυτός που το γράψε.
    Και μάλλον θα παίζει και στο playlist του Χάρου.

    Α) ΠΟΤΑ

      1) HICE PALE ALE

    Άλλο ένα μη πραγματικό προϊόν, εμφανιζόμενο σε 3 ταινίες μάλιστα.

    Final 2, όπου πριν το σωρό με τα ξύλα εμφανίζεται μεθυσμένος οδηγός φορτηγού με σήμα ...Hice Pale Ale Beer και στην 3η ταινία το ιδιο φορτηγό συνθλίβει σε έναν τοίχο το αμάξι του πρωταγωνιστικού ζεύγους Wendy-Kevin.

    O ρατσιστής στο 4 πίνει κι αυτός μπύρα με το ίδιο όνομα και 4 επιζώντες του 5ου φιλμ πίνουν την ίδια μπύρα, μιας και την είχε κλέψει ο Nathan απ΄τη δουλειά του.

    Hint: Το όνομα Hice είναι παρμένο απ'τον Freddie Hice, υπεύθυνου των stunts για τη 2η τανία.




    2) SLUSHEE TOTALLY COOL

    Το ποτό αυτό το ήπιαν οι Ashley Freund and Ashlyn Halperin όταν πήγαιναν για σολάριουμ στο νο 3 και τους έκαναν παρατήρηση να το πετάξουν.


    Φυσικά αυτά ο Χάρος δεν τα συγχωρεί και μπορεί η Asley να μην το'καψε με τα ποτά όσο θα περίμενε, αλλά τελικά ...γλέντησε άλλος.

    Στο The Final Destination,καθώς τα δύο αγόρια της Samantha Lane πίνουν το Slushee, τρέχουν προς το σαλόνι του κομμωτηρίου και γλιστράνε απ΄την υγρασία, δίνοντας το έναυσμα για την επόμενη death scene.





    B)  ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ

    Σε κάθε Βλέψη του Θανάτου μας, το soundtrack όχι απλά συνοδεύει αλλά έχει και ...μαντικές ικανότητες.

    Δεν εννοούμε αυτή τη φορά το μουσικό score αλλά τα ίδια τα τραγούδια, σε ένα ρόλο "να σε πω τη μοίρα σου να σε πω το ριζικό σου" όπου το άτομο που είχε πρώτο τα οράματα, είναι αναγκασμένο αντί να ξεχνιέται κάθε φορά που ακούει μουσική, να προετοιμάζεται για το επόμενο θανατερό, κάποιου απ'τους επιζήσαντες.

    Άλλες φορές το κομμάτι θα συνδέεται άμεσα με τις αντιδράσεις του πρωταγωνιστή και άλλες θα αποτελεί απλά κομμάτι του soundtrack, αλλά με τίτλο που υπονοεί το τι θα ακουλουθήσει.

    Στην 1η ταινία ο John Denver, ακτιβιστής/τραγουδιστής της country/folk/pop, με το τραγούδι "Rocky Mountain High" προειδοποιούσε τον Alex για τη μαύρη μοίρα που επιφυλάσσονταν.
    Μέχρι και σε γαλλική διασκευή το άκουγε στο τέλος αλλά ...το πεπρωμένον φυγείν αδύνατον.

    Ένα τραγούδι που ακούστηκε και στο sequel σε δύο σκηνές, όταν ο Eugene και η Nora έμπαιναν στο ασανσέρ αλλά και στη σκηνή που εκτυλίσσονταν στο γραφείο του οδοντογιατρού.

    Το Final Destination 2 όμως είχε την τιμή να τους αναγγέλει ο Χάρος τα νέα του, με μια εκ των θρυλικότερων μπαντών του ροκ τους AC/DC.
    Και φυσικά ποιο άλλο κομμάτι θα μπορούσε να ταιριάζει καλύτερα όταν έχει τίτλο ..."Highway To Hell";

    Συνέχεια με το Final Destination 3 και την γλυκούλα πρωταγωνίστρια Wendy, η οποία στοιχειώνεται μονίμως απ'το κλασσικό χιτ "Turn Around, Look At Me" όταν αυτό τυχαίνει να ακουστεί στο ράδιο του αμαξιού του Kevin και όταν βλέπει έναν street performer στο τρένο.

    Το τραγούδι αυτό είχε γραφτεί απ'τον Jerry Capehart, δημιουργό τραγουδιών και μουσικό manager, ο οποίος είχε συγγράψει και τα διάσημα rock 'n' roll τραγούδια "Summertime Blues" και "C'mon Everybody".


    Το - μακάβριο - αστείο ήταν ότι είχε γραφτεί σαν ένα love song, αλλά με κάποιες παραλλαγές και κοψίματα στίχων μπήκε τελικά στο εκδικητικό Playlist του Χάρου.

    Σε hardcore σκηνές όμως, ταιριάζουν και πιο hardcore μουσικές καταστάσεις όπως το τραγούδι που ακούγεται στο ράδιο του γυμναστηρίου, πριν σκοτωθεί ο Lewis απ'τα βάρη και ήταν το Killing Time των Καλιφορνέζων punk/rap-rock/nu metal-άδων Hed P.E.

    Επιπλέον στη σκηνή που οι χαζο-bimbo's Ashlyn και Ashley έχουν πάει για μαύρισμα, ακούγεται το κομμάτι "Love Rollercoaster" το οποίο είχε γραφτεί από μια αμερικάνικη funk/RnB μπάντα, τους The Ohio Players και προφανώς ήταν ευθεία αναφορά στο βαγόνι της αρχικής σεκάνς που θα πρεπε να τις έχει σκοτώσει.

    Σειρά του 4ου φιλμ και ενός πολυχρησιμοποιημένου τραγουδιού, του "Why Can't We Be Friends" από τη funk μπάντα War και το οποίο ακούγονταν μεταξύ άλλων στους τίτλους τέλους του Lethal Weapon 4.


    Εδώ συνοδεύει τη σκηνή, λίγο πριν το όχημα οδικής βοήθειας του Carter Daniels αρχίσει να τον τραβάει με τις αλυσίδες και αυτός πάρει φωτιά.

    Στην τελευταία μέχρι στιγμής ταινία Final Destination 5, το τραγούδι Dust in The Wind των θρυλικών progressive folk/rockers Kansas είναι αυτό που κλέβει την παράσταση, μιας και ο Sam το ακούει στην εναρκτήρια σεκάνς του λεωφορείου αλλά και στο τέλος λίγο πριν ανατιναχθεί το αεροπλάνο.

    Ειδικά εκεί, όλοι μείναμε σύξυλοι καταλαβαίνοντας ότι σε λίγη ώρα θα γίνοντουσαν ...φτερό στον άνεμο.



    Σύντομα το 3ο Μέρος.
    Δείτε εδώ το 1ο Μέρος.
    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: Κοινά στοιχεία στα Final Destination - Μέρος 2ο: Τοποθεσίες, Ποτά, Τραγούδια Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top