F Ο Ron Howard θα σκηνοθετήσει superhero ταινία με τίτλο '364' - FilmBoy Ο Ron Howard θα σκηνοθετήσει superhero ταινία με τίτλο '364' - FilmBoy
  • Latest News

    Ο Ron Howard θα σκηνοθετήσει superhero ταινία με τίτλο '364'

    Γράφει ο Κώστας Τσώκος.

    Όπως έχουμε και θα έχετε διασπιστώσει, το Hollywood έχει βρει στα κόμικ ένα ακόμα αποκούμπι σε περίπτωση έλλειψης ιδεών και ταυτόχρονα την νέα κότα που θα του κάνει τα χρυσά αυγά.

    Πέρα όμως απ'τις διασκευές των ήδη υπαρχόντων ηρώων υπάρχουν και οι ταινίες που είναι πρωτότυπες ιδέες και δεν αφορούν κάποιον ήρωα που προϋπήρχε στις χάρτινες σελίδες.
    Απλά παίρνοντας την έμπνευση από κει, γράφουν παρόμοιους χαρακτήρες.

    Υπάρχει δηλαδή και το είδος των υπερ-ηρωικών ταινιών που δεν βασίζονται σε κάποιο κόμικ, απλά δανείζονται την αισθητική του.
    Χαρακτηριστικά παραδείγματα οι Incredibles (της Pixar), ο Hancock και o Defendor.

    Μια τέτοια πρόταση λοιπόν ενδέχεται να είναι και η νέα ταινία του Ron Howard που θα φέρει τον τίτλο 364 - ένας τίτλος που ...



    ...ειδικά αν είστε αριθμομνήμων, δύσκολα θα τον ξεχάσετε!

    Μάθαμε λοιπόν για τον Ron Howard ότι μετά το racing δράμα Rush θα ασχοληθεί με το 364 συνεργαζόμενος με τα studio της Universal.
    Τι εστί ο αριθμός αυτός;

    Στην αρχή να σας πω την αλήθεια μπερδεύτηκα λίγο αλλά τελικά έχει να κάνει με έναν χαρακτήρα ο οποίος κάθε χρόνο και για μια μέρα μόνο αποκτά υπερδυνάμεις και όλο τον υπόλοιπο χρόνο (364 μέρες) σκέφτεται πως θα τις αξιοποιήσει και τι ηρωικές πράξεις θα κάνει.

    Ακούγεται κάπως πρωτότυπο αλλά το θέμα είναι τι θα γυρίσουν.
    Κωμωδία θα τους βγει ή δραματικό;
    Μήπως μια κωμωδία σκέτο δράμα ή ένα δράμα σκέτη κωμωδία;

    Ο σεναριογράφος David Guggenheim πάντως έχει κάνει πρόσφατα και αυτό του action thriller Safe House με τους Denzel Washington και Ryan Reynolds που θα κυκλοφορήσει το Φλεβάρη, αλλά η καριέρα αυτού του ανθρώπου τώρα αρχίζει να παίρνει μπρος, οπότε δεν γνωρίζουμε το στυλ του και κατά πόσο καλός μπορεί να είναι σαν σεναριογράφος. 


    Όσο για τον Ron Howard είναι καλός, αλλά υπερεκτιμημένος.
    Ενώ έχει κάνει καλές ταινίες (Apollo 13, Willow, Frost/Nixon) άλλες φορές έχει καταστρέψει πρωταρχικά υλικά (γκρρρ Da Vinci Code) και γενικά οι ταινίες του είναι πολύ συμβατικές και κλισέ (...μα Oscar για το Beautiful Mind;).

    Για αυτό και είμαστε περίεργοι να δούμε αν θα βγει family friendly ή περιπέτεια/δράμα.

     
    Το να τα συνδύαζαν θα ήταν πιο πρωτότυπο αλλά μπoρεί να βγει χειρότερο έτσι.
    Αν θυμήθουμε το κάπως παρόμοιο Hancock με το Will Smith, μάλλον θα διχάσει.

    Στην παραγώγη πάντως είναι ανακατεμένος ο Brian Grazer (Apollo 13, A Beautiful Mind, American Gangster, 24 series) οπότε η παραγωγή θα'ναι σίγουρα εξαιρετική (αν και σ'αυτό το επίπεδο, όλες είναι).

    Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει κάτι άλλο γνωστό και δεν ξέρουμε πότε θα πάρει μπρος αυτό το project.

     Πριν λίγους μήνες ο Howard προσπαθούσε να αναλάβει το The Dark Tower του Stephen King (δεν είναι για τα κυβικά σου Ron!) που τελικά μάλλον δεν θα γίνει καθόλου, μια live action εκδοχή του χιουμοριστικού κόμικ Spy vs Spy (που το διάβαζα στην ελληνική έκδοση του περιοδικού MAD) και μια διασκευή του βιβλίου 'Under The Banner of Heaven'.

    Σε δουλειές να βρισκόμαστε δηλαδή.

    Πως σας φαίνεται σαν ιδέα αυτό το πρότζεκτ και ποιον ηθοποιό έχετε κατά νου και θα επιθυμούσατε να παίξει;
    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: Ο Ron Howard θα σκηνοθετήσει superhero ταινία με τίτλο '364' Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top