F Οι Ghostbusters επιστρέφουν ...αλλά δεν θα κυνηγάνε φαντάσματα! - FilmBoy Οι Ghostbusters επιστρέφουν ...αλλά δεν θα κυνηγάνε φαντάσματα! - FilmBoy
 • Latest News

  Οι Ghostbusters επιστρέφουν ...αλλά δεν θα κυνηγάνε φαντάσματα!

  Γράφει ο Bustart.

  Ποιος θέλει να δει ένα καινούργιο Ghostbusters, 27 ολόκληρα χρόνια μετά την 1η και καλύτερη ταινία, χωρίς τους αυθεντικούς Ghostbusters; 

  Ή καλύτερα με τους αυθεντικούς και τρομερούς κυνηγούς φαντασμάτων να είναι είτε σακάτες είτε υπέρβαροι;
   
  Πως είπατε; 

  Όχι, ε αυτό λέμε κι εμείς, αλλά ο Dan Aykroyd έχει άλλη γνώμη. 

  Διαβάστε τι ανέφερε σχετικά με το καινούργιο καταπληκτικό (όπως το σχολίασε) σενάριο:  «Έχουμε μεγαλώσει πλέον και δεν μπορούμε να τα βάλουμε με τα φαντάσματα μόνοι μας. 
  Ο δικός μου χαρακτήρας (Ray Stantz) είναι τώρα τυφλός από το ένα μάτι και δεν μπορεί πλέον να οδηγεί την κάντιλακ. 
  Έχει και πρόβλημα στο ένα γόνατο και δεν μπορεί ούτε να κουβαλήσει τον εξοπλισμό για να κυνηγήσει τα φαντάσματα. 

  Από την άλλη ο χαρακτήρας του Egon (Harold Ramis) είναι τόσο χοντρός για να φορέσει τη ζώνη με τον δικό του εξοπλισμό. 
  Χρειαζόμαστε φρέσκο αίμα και αυτό είναι που υποσχόμαστε. 
  Θα μεταφέρουμε την ταινία σε μια νέα γενιά Ghostbusters».
   
  Και συμπλήρωσε πως ψάχνουν για 4 καινούργιους ηθοποιούς για 3 ανδρικούς ρόλους και έναν γυναικείο. 


  Μάλιστα γνωστοποίησε και την επιθυμία του ο ένας από τους καινούργιους ηθοποιούς να είναι ο Matthew Gray Gubler από τη σειρά Criminal Minds.
   

  Τι γίνεται όμως με το σημαντικότερο χαρακτήρα του franchise, τον Peter Venkman που τον υποδύθηκε ο απολαυστικός Bill Murray
  Και τι θα ισχύσει αν ο Murray δεν δεχθεί να επιστρέψει;

  «Την ταινία θα την κάνουμε 100% και ελπίζω να είναι μαζί μας και ο Bill Murray. Το σενάριο, όπως ανέφερα είναι πολύ καλό και αυτό που πρέπει να θυμόμαστε πως το “Ghostbusters” είναι μεγαλύτερο από το κάθε στοιχείο, όσο σημαντικό κι αν είναι, που το απαρτίζει. 

  Σίγουρα ο Bill ήταν ο «αρχηγός» και συνείσφερε τα μέγιστα στην επιτυχία της ταινίας, όπως και οι υπόλοιποι, όλοι στο δικό τους βαθμό, αλλά πάντα το συνολικό concept είναι σημαντικότερο από τον κάθε ρόλο ξεχωριστά.»
   
  Τι σημαίνουν τα παραπάνω;
  Ότι η ταινία έχει πάρει το πράσινο φως για να ξεκινήσει η παραγωγή, μάλλον την άνοιξη του 2012.


  Πράγμα που σημαίνει, ανεξάρτητα αν θα γυρίσει ο Murray ή όχι, έχει δώσει την συγκατάθεση του να γυριστεί η καινούργια ταινία καθώς κατέχει το 1/3 των δικαιωμάτων του franchise, οπότε θα έπρεπε να πάρουν και το δικό του ok. 

  Το ανησυχητικό στην περίπτωση που δεν συμμετέχει ο Murray τελικά στο 2ο sequel, είναι ότι ίσως το σενάριο δεν είναι και τόσο «πολύ καλό» όπως δήλωσε ο Aykroyd

  Και ίσως ο Murray να μη θέλει να χαλάσει την εικόνα που έχτισε τα τελευταία χρόνια με τις πολλές εύστοχες επιλογές που έχει κάνει. 

  Προς το παρόν πάντως δηλώνει πως δεν το έχει διαβάσει. 
  Γιατί θέμα εμπορικής επιτυχίας δε νομίζω να τίθεται, όσο κακή κι αν είναι η τρίτη ταινία. 

  Μπορεί να έχουν περάσει 22 χρόνια από το 1ο sequel, αλλά το franchise κατάφερε να φτιάξει τόσο δυνατό όνομα, που όλα αυτά τα χρόνια κατάφερε να διατηρηθεί στην επικαιρότητα είτε με animation σειρές ή με video games. 

  Οπότε μπορεί ο Murray να διαλέξει τον εύκολο δρόμο. 
  Να αφήσει τους άλλους να εκτεθούν, αν η ταινία δεν ανταποκριθεί στις προσδοκίες, κι αυτός απλά να εισπράξει αυτά που του αναλογούν.
   
  Αλλά Ghostbusters χωρίς Bill Murray και με τους άλλους χαρακτήρες σαν ανάπηρους πολέμου που περιμένουν την τιμητική απόσυρσή τους από το στρατό τι σχέση θα έχει με τους Ghostbusters που αγαπήσαμε στα παιδικά μας χρόνια;

   
  Αντιγράφω από το πολύ καλό κείμενο του Κωνσταντίνου από την στήλη Σκηνές που αγαπήσαμε:

   
  «..Το Ghostbusters του 1984 έχει το ίδιο κινηματογραφικό μεγαλείο με τις ταινίες του παλιού ελληνικού κινηματογράφου – δεν έχει σημασία πόσες φόρες το έχεις δει, όταν το δείχνει η τηλεόραση κάθεσαι και το ξαναβλέπεις.»
   

  Και «Νομίζω ότι το Ghostbusters έγινε την κατάλληλη εποχή.
  Αν είχε γίνει νωρίτερα θα ήταν λιγότερο αστεία και αν γινόταν remake σήμερα θα ήταν πιθανώς περισσότερο ανόητη.»

   
  Τις παλιές καλές ταινίες τις αντιμετωπίζεις με σεβασμό και αγάπη. 

  Δεν έχει νόημα να κάνεις ένα sequel-remake απλά για να επαναφέρεις την ταινία στην επικαιρότητα, αφαιρώντας όλα εκείνα τα στοιχεία που την έκανα να ξεχωρίσει στην εποχή της.

  Καταλαβαίνω πως οι ίδιοι οι ηθοποιοί, 27 χρόνια πλέον μεγαλύτεροι, να μην μπορούν ή και να μη ταιριάζει στη τελική να κάνουν τα ίδια πράγματα, αν και δεν πρόκειται για ταινία δράσης με δύσκολες σκηνές, αλλά και να τους παρουσιάσεις ως ψιλό-ανάπηρους νομίζω δείχνει έλλειψη σεβασμού προς τους ίδιους τους χαρακτήρες αλλά και προς το κοινό.

   
  Εδώ ακόμα και ο Rocky Balboa γύρισε στα 60 του για μια τελευταία φορά στα ρινγκ οι αυθεντικοί Ghostbusters θα κωλώσουν σε μερικά φαντάσματα;;
  • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
  • Facebook Comments
  Item Reviewed: Οι Ghostbusters επιστρέφουν ...αλλά δεν θα κυνηγάνε φαντάσματα! Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
  Scroll to Top