F The Perfect Host - FilmBoy The Perfect Host - FilmBoy
  • Latest News

    The Perfect Host

    Σας έχει τύχει να δείτε μια ταινία για την οποία δε γνωρίζατε τίποτα πιο πριν και σας άφησε απλά άφωνους με τον καλύτερη δυνατή έννοια;
    Εμένα πολλές.

    Βέβαια, με τον ερχομό του FilmBoy στο ελληνικό κινηματογραφικό internet, αυτό δε συμβαίνει πια, μιας και από εδώ έχετε γνωρίσει τις περισσότερες ‘άγνωστες’ ταινίες στα 2μιση χρόνια ζωής μας.

    Το παράδοξο με το The Perfect Host του Αυστραλού Nick Tomnay – για την ακρίβεια ένα από τα παράδοξα, γιατί όλη η ταινία κινείται στη σφαίρα του παράδοξου – είναι ότι άρεσε πολύ στο Fantasia festival του Καναδά πέρυσι τον Ιούλιο, αλλά καθόλου στο περσινό Sundance, επισημαίνοντας σε όλους όσους το ξεχνάνε τη διαφορετικότητα του κοινού των δύο φεστιβάλ.

    Πρόκειται για ένα έξυπνο θρίλερ, στο οποίο βλέπουμε στην αρχή τον John (Clayne Crawford), έναν τραυματισμένο ...



    ...ληστή που τρέχει κυνηγημένος μετπά από μια ληστεία τραπέζης.

    Με την αστυνομία στο κατόπι του, ο John καταλαβαίνει ότι πρέπει να βρει κατάλυμα και βρίσκει σε μια εύπορη περιοχή ένα σπίτι για να μείνει μέχρι να ηρεμήσουν τα πράγματα.

    Για κακή του τύχη βρίσκεται μπροστά στο σπίτι του Warwick Wilson (David Hyde Pierce), σκαρφίζεται μια ιστορία του στυλ ο φίλος μιας φίλης …κλπ και καταφέρνει να τον πείσει να τον βάλει στο σπίτι του.

    Ως άψογος οικοδεσπότης, ο Warwick υποδέχεται τον ξένο σπίτι του αν και προετοιμάζεται για ένα μεγάλο πάρτι στο σπίτι του. 


    Κι ενώ όλοι λυπούνται τον οικοδεσπότη ξέροντας ότι ο ξένος είναι κακοποιό στοιχείο, γρήγορα καταλαβαίνουμε ότι αυτός που θα έπρεπε να ανησυχεί περισσότερο είναι ο John αφού αποδεικνύεται ότι ο Warwick nείναι ένας επικίνδυνος ψυχοπαθής.

    Το στοίχημα εδώ - πέρα από το πρωτότυπο της ιστορίας - είναι η επιλογή του πρωταγωνιστή David Hyde Pierce που είναι ένας από τους πιο γνωστούς τηλεοπτικούς κωμικούς της Αμερικής, έχοντας συνδέσει τη παρουσία του με τα 11 συνεχή χρόνια της σειράς Frasier, έχοντας μάλιστα 5 υποψηφιότητες Χρυσής Σφαίρας και κερδίζοντας 10 φορές Emmy και Comedy Awards, όλα για το Frasier!

    Προσωπικά θεωρώ εμπνευσμένη τη συγκεκριμένη επιλογή, όπως και πολλούς κωμικούς ηθοποιούς σε ρόλους ψυχάκια (άσχετα αν στον ευρύτερο τομέα του  Hollywood τα παραδείγματα κατέληξαν σε αποτυχίες, βλ. Jim Carrey στο The Cable Guy).

    Το The Perfect Host έχει λίγο περισσότερες κακές κριτικές από καλές, αλλά αυτό δε θα με εμποδίσει καθόλου από το να τη δω σύντομα.

    Στην Αμερική έκανε πρεμιέρα την 1η Ιουλίου σε  μονοψήφιο αριθμό αιθουσών και είναι διαθέσιμο στο Video On Demand.



    The Perfect Host trailer by FilmBoy-gr
    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: The Perfect Host Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top