F Michael Corvin: Το πρώτο υβρίδιο στα είδη των νυχτόβιων πλασμάτων του Underworld - FilmBoy Michael Corvin: Το πρώτο υβρίδιο στα είδη των νυχτόβιων πλασμάτων του Underworld - FilmBoy
  • Latest News

    Michael Corvin: Το πρώτο υβρίδιο στα είδη των νυχτόβιων πλασμάτων του Underworld

    Γράφει ο Αργύρης Σταματόπουλος.


    Πρώτο trailer για το επερχόμενο Underworld: Awakening τον Γενάρη του 2012, οπότε χρειάζεται ένα flashback για να θυμηθούμε οι καινούριοι και να μάθουν οι ακόμα πιο καινούριοι.

    ΟΚ, κούκλα και action packed η Selene (Kate Beckinsale) στις ταινίες του Underworld franchise, αλλά για να πετύχει η συνταγή έπρεπε να υπάρχει κι ένας άντρας πρωταγωνιστής, για να ταυτιστεί και λίγο το αντρικό κοινό.

    Ο ‘κλήρος έπεσε’ στον Scott Speedman.

    Στις δύο πρώτες ταινίες υποδύεται τον Michael Corvin, έναν χειρουργό που τα τελευταία χρόνια ζει στη Βουδαπέστη και πέφτει θύμα στον αιώνιο πόλεμο ανάμεσα σε βρικόλακες και Lycans (λυκανθρώπους).

    Δεν ξέρει τι του γίνεται και μόνη του βοήθεια να βρει την άκρη είναι η Selene ...



    ...η αρχηγός των Death Dealers, που προσπαθεί να ξεσκεπάσει μια συνομωσία αιώνων.

    Ε! Εφόσον έκαναν την Selene να είναι badass στην ταινία, έμελε στον Michael να το παίξει ‘damsel in distress’ (στο πιο αντρικό!).

    Όταν ο ηγέτης των Λύκων, Lucian, δαγκώνει τον Michael, του μεταδίδει τον υιό των λυκανθρώπων, οπότε σιγά-σιγά ο Michael αρχίζει και μεταλλάσσεται.

    Εκτός όμως από τον υιό, ο Lucian του μετέδωσε και τις αναμνήσεις του, αιώνες πριν, και όταν ξεκαθαρίζει το τοπίο η συνωμοσία δεν είναι αυτή που ο Michael και η Selene πίστευαν, αλλά πολύ χειρότερη.

    Ο Michael  κατάγεται από τη γενιά του Alexander Corvinus, ενός ανθρώπου με ένα ξεχωριστό γονίδιο, ο οποίος είχε τρεις γιους. 


    Ο ένας γιος δαγκώθηκε από νυχτερίδα και μεταλλάχτηκε σε αθάνατο βρικόλακα, ο δεύτερος δαγκώθηκε από λύκο και έγινε λυκάνθρωπος, ενώ ο τρίτος γιος γλύτωσε, αλλά παρόλο που δεν κέρδισε την αθανασία, ο γενετικός του κώδικας μεταφέρθηκε στους απογόνους του.

    Ο Michael λοιπόν, όντας καθαρόαιμος απόγονος αυτής της γενιάς, ήταν ο νέος υποψήφιος για να τεθεί σε εφαρμογή ένα ριψοκίνδυνο πείραμα. 

    Τη γέννηση του πρώτου Υβριδίου. 

    Ταυτόχρονα όμως, έγινε και στόχος του αιώνιου ηγεμόνα των βρικολάκων, Viktor, ο οποίος δεν ήθελε να απειλείται η δύναμη και η εξουσία του από ένα πιο δυνατό ον, το οποίο μάλιστα το θεωρούσε και μίασμα.

    Έχοντας ήδη τον υιό των λυκανθρώπων από τον Lucian, ο Michael έπρεπε να αποκτήσει στον οργανισμό του και τον υιό των βαμπίρ. 

    Αρχικά η αθάνατη ηγεμών Amelia, αφού το αίμα της θεωρείται καθαρό και άψογο, ήταν να το ‘παραχωρήσει’.

    Αλλά όταν ο αρχηγός της φατρίας των βαμπίρ, Kraven, πυροβόλησε τον Michael με σφαίρες νιτρικού αργύρου, μόνο η Selene μπορούσε να τον σώσει, δαγκώνοντας τον.

    Έτσι μετέφερε τον υιό των βρικολάκων στο αίμα του Michael και ενεργοποίησε την τελική του μετάλλαξη.

    Κι εδώ είναι που ο Len Wiseman έκανε το breakthrough στα νυχτόβια πλάσματα.


    Γιατί τους βρικόλακες, τους ξέραμε, τους είχαμε ξαναδεί. 
    Τους λυκανθρώπους, κι αυτούς τους ξέραμε, τους είχαμε ξαναδεί.

    Αλλά την ένωση των δύο ειδών δεν την είχαμε ξαναδεί και δεν ξέρω αν ήταν το νεαρό της ηλικίας, όταν πρωτοαντίκρισα το Υβρίδιο στο σινεμά, ή η εξαιρετική δουλειά του Wiseman και της παραγωγής, που μου φάνηκε τόσο εντυπωσιακό και πωρωτικό. 


    Με τους δύο υιούς στον οργανισμό του και με τα αντισώματα από το αίμα του Corvinus να τον προστατεύει από τις παρενέργειες, ο Michael μεταλλάχτηκε στο πρώτο Υβρίδιο στα χρονικά (και του Underworld και μάλλον του κινηματογράφου).

    Το νέο αυτό πλάσμα έχει χαρακτηριστικά και από τα δύο είδη. 

    Δεν έχει τρίχωμα (αν και τα πρώτα draft της παραγωγής τον θέλανε καλυμμένο με πολύ λεπτό τρίχωμα), έχει αυξήσει την σωματική του διάπλαση αλλά πολύ λίγο σε σχέση με τους Λύκους, τα μαλλιά του και αρκετά χαρακτηριστικά του παραμένουν ανθρωπομορφικά για να θυμίζει βρικόλακα, ενώ το δέρμα του έχει ένα μπλε/γκρι χρώμα, τα μάτια του είναι τελείως μαύρα χωρίς κόρες και έχει αποκτήσει πτυσσόμενα νύχια.

    Δεν θεωρείται τρίτο είδος, αλλά ένωση των δύο βασικών ειδών σε μοριακό επίπεδο.

    Στην πρώτη ταινία, ο Michael τα βάζει με τον αρχαίο βρικόλακα Viktor (Bill Nighy) στην τελική μάχη. 

    Στην αρχή έχει το πάνω χέρι, καθώς η δύναμη του είναι απαράμιλλη, έστω και αφού μόλις έχει μεταμορφωθεί για πρώτη φορά.

    Έχει τρομερή ταχύτητα και σωματική δύναμη, σε συνδυασμό με την χρήση των νυχιών του σαν λεπίδες.

    Ωστόσο, στον Michael υπήρχε η έλλειψη εμπειρίας στη μάχη, που σιγά –σιγά έδωσε την υπεροχή, στον αιωνόβιο βρικόλακα.

    Εν τω μεταξύ ο Michael κατά τη διάρκεια της μάχης του με τον Viktor δέχτηκε κι άλλες σφαίρες νιτρικού αργύρου και ο παντοδύναμος Viktor παραλίγο να τον σκότωνε, αν δεν επενέβαινε η Selene.

    Μετά το τέλος της μάχης, ο Michael γυρνάει πάλι στην κανονική του μορφή. 


    Στο Underworld: Evolution έχουμε πολλή περισσότερη εμφάνιση της Υβριδικής μορφής του Michael, οπότε και πιο εκτενή εξερεύνηση των δυνάμεων του.

    Λίγες ώρες μετά από την μάχη με τον Viktor και ο Michael φαίνεται να έχει πάρει άνετα τον έλεγχο των δυνάμεων του, αφού σε ορισμένες στιγμές που δεν είναι μεταμορφωμένος φαίνεται να χρησιμοποιεί τα πτυσσόμενα νύχια του, ή τα μάτια του είναι μαύρα και έχουν πεταχτεί οι κυνόδοντες του.

    Παρόλα αυτά, η ανάγκη για αίμα παραμένει, αφού φαίνεται το κανονικό φαγητό να δηλητηριάζει τον οργανισμό του.

    Και μετά έρχεται η ώρα να αντιμετωπίσει τον τρίτο αρχαίο βρικόλακα, τον Markus (Tony Curran), ο οποίος είναι γιος του Alexander Corvinus, και έχει αφυπνιστεί με το αίμα ενός Λύκου, το οποίο σε συνδυασμό με το δικό του καθαρό αίμα, το μετέτρεψε κι αυτόν σε Υβρίδιο.

    Αυτή τη φορά έχει δυο βασικές διαφορές, με την πρώτη εμφάνιση του. 

    Φοράει παπούτσια που το θεωρώ πιο cool, απ’ όταν ήταν ξυπόλυτος στην πρώτη ταινία και η δεύτερη είναι το πρόσωπο του.

    Αρχικά ήταν πιο ανθρωπομορφικό, με πιο κανονική μύτη και στόμα, αλλά τώρα έχει πετάξει μουσούδα που είναι πιο κοντά στα χαρακτηριστικά του λυκανθρώπου.

    Αυτό μάλλον έγινε είτε για να δείξουν την ‘εξέλιξη’ στην εξωτερική του εμφάνιση και τις δυνάμεις, είτε για να έρχεται σε αντίθεση με την Υβριδική μορφή του Markus, που όντας βρικόλακας πριν, τα χαρακτηριστικά του μοιάζουν περισσότερο με νυχτερίδα, πχ. πρόσωπο, φτερά, σώμα.

    Κι από κει που δεν μπορούσε να τα βάλει με τον Viktor, τώρα ο Michael φαίνεται να έχει αρκετή δύναμη να τα βάλει με τον εξελιγμένο Markus. 

    Η μονομαχία των δύο Υβριδίων πάνω στο φορτηγό, αν και σύντομη, είναι πολύ καλή. 

    Η προσωπικότητα του Υβριδικού Michael είναι πιο άγρια, επιθετική και βίαιη, ξεριζώνοντας σαγόνια και περνώντας τη γροθιά του μέσα από το στήθος των Λύκων.

    Όταν πηγαίνει με την Selene να συναντήσουν τον ιστορικό Andreas Tanis (Steven Mackintosh), έρχονται αντιμέτωποι με φρουρούς Λύκους, οπότε και ο Michael αναλαμβάνει να καθαρίσει μερικούς.

    Ωστόσο, αν και φαίνεται πολύ άγριος, δείχνει να διατηρεί τη νοημοσύνη του, αφού χρησιμοποιεί μια αλυσίδα για να σκοτώσει έναν Λύκο.

    Ο Michael αργότερα έρχεται κι άλλη φορά αντιμέτωπος με τον Markus, στο πλοίο του Alexander Corvinus. 

    Αυτή τη φορά όμως δεν προλαβαίνει να μεταμορφωθεί, και ο Markus τον καρφώνει σε ένα ατσάλινο παλούκι, σκοτώνοντας τον.

    Και παρόλα αυτά, λίγο πριν την τελική αναμέτρηση, ο Michael ξυπνάει.

    Δεν είναι σαφές το αν σκοτώθηκε στα αλήθεια, οπότε οι θεραπευτικές του ιδιότητες τον καθιστούν πρακτικά αθάνατο, ή αν έπεσε σε ένα είδος ‘χειμερίας νάρκης’, ώστε ό οργανισμός του να διατηρήσει τον εγκέφαλο του, ενόσω οι πληγές του θα γιατρεύονταν.

    Τη στιγμή που πηδά από το ελικόπτερο κάτω μέχρι που συναντά την έκπληκτη Selene, το πρόσωπο του είναι όπως στην πρώτη ταινία, πιο ανθρωπομορφικό.

    Όταν αντιμετωπίζει τον William Corvinus, τον πρώτο και πιο άγριο Λύκο, που δεν μπορεί να ξαναγίνει άνθρωπος, το πρόσωπο του Michael ξαναγίνεται ζωώδες.

    Οι τρομερή δύναμη και ταχύτητα του Michael τον καθιστούν ικανό να αντιμετωπίσει τον άγριο William. 

    Σε κάποια στιγμή, ο Michael πιάνει με τα χέρια του τα σαγόνια του William και του ξεριζώνει το κεφάλι στα δύο.

    Ταυτόχρονα η Selene αποτελειώνει τον Markus ...κι εκεί έχουμε την τελευταία εμφάνιση του Michael. 


    Μέχρι στιγμής δεν έχουμε τίποτα πάνω σε αυτόν τον χαρακτήρα, για την επερχόμενη ταινία.

    Στην πρώτη σύνοψη του Underworld: Awakening, ο Michael δεν αναφέρεται, ούτε υπάρχει το όνομα του Scott Speedman στο cast. 

    Στο πρόσφατο teaser trailer, δεν φαίνεται πουθενά, εκτός από το τέλος που τον αναφέρει η Selene.

    Σε συνεντεύξεις τους οι δημιουργοί, άφησαν να εννοηθεί ότι ο Michael θα είναι στην ταινία, αλλά ο Speedman αρνήθηκε ότι τον πλησίασε η παραγωγή για το ρόλο.

    Είναι λίγο αποκαρδιωτικό ο καλύτερος male χαρακτήρας να μην παίζει, αλλά εμείς ανυπομονούμε για το νέο sequel.

    Το Underworld: Awakening θα αρχίσει να ‘αλυχτά’ στις αίθουσες στις 20 Ιανουαρίου 2012 σε 3D.
    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: Michael Corvin: Το πρώτο υβρίδιο στα είδη των νυχτόβιων πλασμάτων του Underworld Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top