F Harry Potter Day: Τα Κορίτσια που έγιναν Γυναίκες - FilmBoy Harry Potter Day: Τα Κορίτσια που έγιναν Γυναίκες - FilmBoy
  • Latest News

    Harry Potter Day: Τα Κορίτσια που έγιναν Γυναίκες

    Γράφει ο Αργύρης Σταματόπουλος.

    Πως θα κάναμε αφιέρωμα στο σύμπαν του Harry Potter αν δεν κάναμε λόγο για τις αιθέριες υπάρξεις που εμφανίζονται;

    Πως θα επέτρεπα στον εαυτό μου να μην αναφερθεί στο ωραίο φύλο και στις πιο σημαντικές εκπροσώπους του, μέσα από τα μάτια του David Heyman και του David Barron!

    Γιατί μπορεί κάποιες από αυτές να ήταν παιδάκια όταν ξεκίνησαν, αλλά με τα χρόνια μεγάλωσαν κι έγιναν σαν τα κρύα τα νερά (για να μη με πείτε και ανώμαλο!).

    Και φυσικά είναι και αυτές που εμφανίστηκαν κατευθείαν μεγάλες, αλλά γοήτευσαν με την παρουσία τους στη μεγάλη οθόνη. 



    Θα αρχίσω, τιμής ένεκεν, με την πρωταγωνίστρια Hermione Granger, κατά κόσμο Emma Watson, μια και είναι το πιο τρανό παράδειγμα του κλωσόπουλου που εξελίχθηκε σε κύκνο, με τα χρόνια.

    Το μικρό, συμπαθητικό και πανέξυπνο κοριτσάκι με τα φουντωτά μαλλιά και τη υπερβολική έφεση στη μάθηση έγινε μια πρώτης τάξεως νεαρή δεσποινίδα με πανέμορφο πρόσωπο και σώμα και τρομερό ταλέντο.

    Δεν ξέρω αν η ταύτιση της 21χρονης με το χαρακτήρα της Ερμιόνης θα την δυσκολέψει τα επόμενα χρόνια στον εργασιακό τομέα, αλλά η εμφάνιση, η υποκριτική της, η σοβαρότητα και ο επαγγελματισμός που δείχνει στη δουλειά της σίγουρα θα είναι δυνατά ατού για να της ανοίξουν πολλοί δρόμοι και ορίζοντες στο μέλλον.

    Πιστεύω πως είναι η φαντασίωση πολλών ανήλικων fans του Harry Potter και όχι άδικα! 


    Συνεχίζω με το ‘λουλούδι του κήπου’ που μας έρχεται από τη Γαλλία.

    Εννοώ φυσικά την αιθέρια Fleur Delacour, γνωστή έξω από τις ταινίες του Harry Potter, ως Clemence Poesy.

    Μια φυσική και ανεπιτήδευτη ομορφιά, μάγευε το άλλο φύλο με τη χάρη και τον αέρα της ως μαθήτρια του Beauxbatons και ταυτόχρονα άφηνε το αντρικό κοινό, που είχε πληρώσει το εισιτήριο για το “Goblet of Fire”, με ανοιχτό το στόμα.

    Η 28χρονη ηθοποιός και μοντέλο της ‘Chloe’ έχει παίξει σε κυρίως σε γαλλόφωνες παραγωγές, αλλά το Hollywood έδειξε ότι δεν περνά απαρατήρητη, αφού είχε ρόλους στο ‘In Bruges’ (με τους επίσης χαρρυποττερικούς Ralph Fiennes και Brendan Gleeson) και στη σειρά ‘Gossip Girl’ ως guest.

    Κι απ’ ότι φαίνεται … θα έχει μέλλον! 


    Την πορεία της Watson στο saga του Harry Potter ακολούθησε και η Bonnie Wright, πιο γνωστή στους λάτρεις ως Ginny Weasley.

    Μικρή, αθώα και πολύ ντροπαλή, τη γνωρίσαμε ως τη μικρότερη αδελφή του πρωταγωνιστή Ron, η οποία είχε δαγκώσει τη λαμαρίνα με τον Harry, και κοκκίνιζε από ντροπή κάθε φορά που ήταν κοντά του.

    Φυσικά όλο αυτό άλλαξε, όσο η κοπέλα μεγάλωνε, και πλέον είναι το ιδανικό ταίρι του Harry.

    Ο αντρικός πληθυσμός δεν έχει παρά να θαυμάζει από μακριά την 20χρονη κοκκινομάλλα, είτε κατά τη διάρκεια των ταινιών είτε στην πασαλέρα (μιας και είναι μιας από της ασχολίες της επίσης).

    Το 2010 το Glamour Magazine την ενέταξε στη λίστα με τις 35 πιο stylish γυναίκες του Ηνωμένου Βασιλείου για το έτος και μάλιστα την χαρακτήρισε ως την νέα Cate Blanchet!

    Τι άλλο θέλετε!? 


    Και τώρα ο ορισμός της αγγλικής λέξης ‘fair’ (όμορφη, ανοιχτόχρωμη, ξανθή) 
    Evanna Lynch, ή αν προτιμάτε, Luna Lovegood.

    Η 20χρονη Ιρλανδή που κέρδισε 15.000 νεαρές κοπέλες που διεκδίκησαν το ρόλο της Luna.

    Ξανθιά, λευκή, σαν να έχει βγει από νεράιδο-ιστορίες, ήταν, σύμφωνα με τη J. K. Rowling, η ‘τέλεια’ επιλογή για το συγκεκριμένο ρόλο.

    Και μη σας ξεγελάει η αλλοπαρμένη ματιά της Luna στις ταινίες. 

    Το έντονο βλέμμα και το χαμόγελο της Evanna σε μαγνητίζουν. 

    Παραμένουμε στο Ηνωμένο Βασίλειο, αλλά αυτή τη φορά με μια δόση ανατολής.

    Ο λόγος για την 24χρονη Σκωτσέζα Katie Leung, που υποδύθηκε το αρχικό love interest και παραλίγο κοπέλα του Harry, Cho Chang.

    Φαντάζομαι ότι πολλοί ζήλεψαν τον Radcliffe όταν αντάλλαξε το πρώτο φιλί με την Katie στο ‘Τάγμα του Φοίνικα’.

    Με την γήινη ομορφιά της, της Ασιατική κληρονομιά της και της Σκωτσέζικη προφορά της πήρε το ρόλο στο franchise, σχεδόν ανέλπιστα (ούτε η ίδια δεν το περίμενε), αφήνοντας στην άκρη τα σχέδια της για σπουδές σε art & design.

    …και προς τέρψη των ματιών μας, καλύτερα που το έκανε!

    Η εφημερίδα The Scotsman την ‘έχρισε’ την πιο stylish και hottest γυναίκα της Σκωτίας. 


    Και από το Hong Kong θα έρθω στην Ισπανία (και πιο κοντά σε μένα ηλικιακά, για να μην το παρακάνω με όλες τις μαθήτριες), από όπου έχει ρίζες η 26χρονη Βρετανίδα ηθοποιός Natalia Tena.

    Το όνομα σίγουρα δε σας θυμίζει κάτι, γι’ αυτό θα γίνω πιο κατατοπιστικός διευκρινίζοντας ότι πρόκειται για την Nymphadora Tonks.

    Καλλιτεχνική φύση, με κλίση και στη μουσική, μας συστήθηκε ως Tonks με punky στυλάκι και ροζ/φούξια μαλλιά στο “Harry Potter and the Order of the Phoenix”.

    Κάποιοι μπορεί να διαφωνήσουν εξαιτίας του αγοροκοριτσίστικου παρουσιαστικού και του μη-συμβατικού dress code στις ταινίες, αλλά θεωρώ ότι, ακόμα κι έτσι, η Natalia είναι όλα τα λεφτά.

    Ειδικά εκεί που θυμώνει και τα μαλλιά της γίνονται πιο κόκκινα και έχει αυτό το ‘μη μου πολυκολλάς’ ύφος, τη βρίσκω αρκετά sexy.

    Είναι σαν να μου βγάζει στοιχεία από την καλή μου πλευρά… 


    …Ωστόσο είναι και η σκοτεινή μου πλευρά, και δε θα μπορούσε να μην δίνει μια ξεχωριστή θέση στη Bellatix Lestrange!

    Τι να πρωτοπώ για την Helena Bonham Carter?

    Ότι είναι ‘πολυγραφότατη’? 

    Ότι είναι πολυτάλαντη?

    Δεν περιμένετε εμένα για να το μάθετε.

    Απλά μόνο θα πω ότι στα 45 της, η Carter, με τα μαύρα, δερμάτινα κολλητά της ρούχα, τα μαύρα, κατσαρά και ατημέλητα μαλλιά της, την αφύσικα διαταραγμένη κινησιολογία της, το παρανοϊκά εκφραστικό βλέμμα της και την σκοτεινή, infernal προσωπικότητα της είναι από τις πιο γοητευτικές γυναικείες παρουσίες στο movie franchise του Harry Potter.

    Βγάζει, με την παρουσία και την ερμηνεία της, τον μαγνητισμό εκείνο για το μυστηριώδες και το ανεξερεύνητο, συνάμα με ένα all-out λάγνο, kinky συναίσθημα, που την κάνει ασυναγώνιστη, όχι μόνο υποκριτικά, αλλά και οπτικά.

    Βλέποντας όλες αυτές τις υπέροχες υπάρξεις και κρίνοντας από τα looks και το αποτέλεσμα στην μεγάλη οθόνη (εκτός από την Helena Bonham Carter που ούτως ή άλλως είναι η Helena Bonham Carter), το μέλλον του σινεμά διαγράφεται ελπιδοφόρο και πανέμορφο.

    Feast your eyes, my friends!
    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: Harry Potter Day: Τα Κορίτσια που έγιναν Γυναίκες Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top