F Harry Potter Day: Pottermore - Η online interactive εμπειρία στο σύμπαν του HP - FilmBoy Harry Potter Day: Pottermore - Η online interactive εμπειρία στο σύμπαν του HP - FilmBoy
  • Latest News

    Harry Potter Day: Pottermore - Η online interactive εμπειρία στο σύμπαν του HP

    Γράφει ο Αργύρης Σταματόπουλος.

    Fans του Harry Potter σε όλο το γαλαξία που διαβάζετε FilmBoy, πάρτε το απόφαση! 

    Η φίλτατη J. K. Rowling δεν βγάζει άλλο βιβλίο.

    Μπορεί οι Χαρρυποττεράδες ανά τον κόσμο να την έχουν παρακαλέσει, να την έχουν σταυρώσει, να την έχουν κάνει θεό για να συνεχίσει να γράφει καινούριες περιπέτειες, αλλά η ίδια δεν σχεδιάζει κάτι τέτοιο.

    Αντ’ αυτού, όμως, και μιας και το movie franchise έφτασε στο τέλος του, η ίδια θα βάλει το χεράκι της σε ένα νέο εγχείρημα.

    Πρόκειται για το www.pottermore.com


    Μια νέα ιστοσελίδα που πρόκειται να ανοίξει ...



    ...τον Οκτώβριο και η οποία είναι το επόμενο βήμα στο να ασχοληθούν οι λάτρεις του είδους με το περιβάλλον του νεαρού μάγου.

    Μπορεί να μην έχει να κάνει αμιγώς με τον κινηματογράφο, αλλά στα πλαίσια του Harry Potter Day, αξίζει να το αναφέρουμε για τους fans που δεν θέλουν να χάσουν την επαφή με τον κόσμο της μαγείας.

    Ουσιαστικά είναι on-line ανάγνωση των βιβλίων, εμπλουτισμένη με αμέτρητα νέα στοιχεία και ιστορίες για τους χαρακτήρες που δεν τους είδαμε τόσο εκτενώς στα βιβλία ή τις ταινίες (αλλά και για αυτούς που είδαμε και θέλουμε να μάθουμε κι άλλα), για μέρη, αντικείμενα και πολλά άλλα από το “Potterverse”.

    «Πως γνωρίστηκαν το ζεύγος Ντάρσλυ?»

    «Ενώ μαθαίναμε για τον οίκο του Γκρίφφιντορ, τι γινόταν στους οίκους των Χάφλπαφλ, Ρέιβενκλο και Σλίδεριν?»

    Σύμφωνα με την ίδια τη Joanne Rowling:

     

    «Είχα ήδη περισσότερο από το μισό νέο υλικό γραμμένο ή σε μορφή σημειώσεων.
    Κυριολεκτικά ξέθαψα μερικές μέσα από κουτιά. 
    Δημιούργησα περισσότερο υλικό απ’ ότι υπήρξε ποτέ στα βιβλία. 

    Σκέφτηκα ‘ποιος θα ήθελε ποτέ να μάθει για τη σημασία των διαφορετικών ξύλων για ραβδιά?’ 
    Τώρα μπορείτε να πάτε και να δείτε. 
    Είναι μια τόσο ‘γεμάτη’ εμπειρία να το κάνεις κατ’ αυτόν τον τρόπο. 
    Ήθελα να το ανταποδώσω στους fans που ακολούθησαν τον Harry τόσο αφοσιωμένα όλα αυτά τα χρόνια, και να φέρω τις ιστορίες σε μια καινούρια γενιά.»

    Ουσιαστικά θα είναι σαν να ζείτε on-line στον κόσμο της μαγείας, αφού ο εκάστοτε χρήστης με το δικό του/της  ‘μαγικό’ username, θα μπαίνει και θα εξερευνά το περιβάλλον σαν να ήταν χαρακτήρας.

    Θα πηγαίνει στη Διαγώνιο Αλέα, θα αποκτήσει το δικό του ραβδί και μέσα από ερωτήσεις, που η ίδια η συγγραφέας συνέταξε, θα πηγαίνει και στον αντίστοιχο οίκο από τους τέσσερις του Hogwarts, ανάλογα με το πώς θα απαντά.

    Κι από κει και πέρα θα μαθαίνει και πράγματα που δεν υπάρχουν στα βιβλία, θα περιηγείται μέσα στην ιστορία, θα βλέπει νέα illustrations και διαδραστικό υλικό. 


    Μέχρι τώρα βλέπαμε, στα βιβλία, το περιβάλλον μέσα από τα μάτια των ηρώων, οπότε είναι μια καλή ευκαιρία ο καθένας να δει τον κόσμο αυτό μέσα από μια πιο προσωπική ματιά, στα ψηφιακά βιβλία.

    Αλλά η πρωτοτυπία του site έγκειται και στο εξής: στο ότι και οι ίδιοι οι fans θα συνεισφέρουν από την πλευρά τους στη διαμόρφωση του site.

    Η συγγραφέας εξηγεί:



    «Ελπίζω ότι και οι fans και οι νέοι στον Harry θα περάσουν τόσο καλά στη διαμόρφωση του Pottermore όσο εγώ. 
    Όπως εγώ έχω συμβάλει στην ιστοσελίδα, έτσι και όλοι οι άλλοι θα μπορούν να προσέρχονται με τα δικά τους σχόλια, τα σχέδια και άλλο υλικό σε ένα ασφαλές και φιλικό περιβάλλον. 
    Το Pottermore έχει σχεδιαστεί σαν ένα μέρος για να μοιράζεστε τις ιστορίες με τους φίλους σας, καθώς εξερευνάτε τη σελίδα. 

    Η ιστοσελίδα θα ανοίξει πρώτα για τους ένα εκατομμύριο χρήστες που θα γραφτούν πρώτοι στις 31 Ιουλίου –ημέρα των γενεθλίων του Harry. 
    Οι χρήστες θα βοηθήσουν να διαμορφωθεί η σελίδα, με την κανονική έναρξη της σε όλους τους χρήστες τον Οκτώβριο.»

    Το site θα ξεκινήσει με το πρώτο βιβλίο, ‘Ο Χάρρυ Πόττερ και η Φιλοσοφική Λίθος’ και με τον καιρό θα ακολουθήσουν και τα υπόλοιπα, με το νέο interactive στυλ που θα επεκτείνει τον κόσμο των wizards and sorcerers.

    Σαν fan του Harry Potter (με την νορμάλ έννοια, ‘που αγοράζω βιβλία και βλέπω ταινίες και συζητώ με φίλους’ και όχι με την έννοια ‘φοράω μανδύα και ψεύτικα γυαλιά και το βιβλιοπωλείο ανοίγει στις 8, αλλά είμαι στημένος από τις 5’) μπορώ να πω ότι ακούγεται μια ενδιαφέρουσα ιδέα για να συνεχίσει ένας fan να ασχολείται και ένας έξυπνος τρόπος για να συνεχίσει να υπάρχει ανταπόκριση στο franchise.

    Σαν αντι-fan του Radcliffe (γιατί στα 21 του είναι πιο διάσημος και πιο πλούσιος από μένα), μπορώ να πω ότι είναι μια καλή ευκαιρία να σταματήσουμε να ασχολούμαστε με αυτόν και να αφήσουμε τη φαντασία μας να ξεδιπλωθεί από μόνη της, εφόσον το νέο έδαφος φαίνεται πρόσφορο.

    Τέλος, αν το νέο project έχει μια πιο μόνιμη και ουσιαστική βάση ή είναι τρικ για να κρατήσει τους λάτρεις απασχολημένους, αν και μέχρι το Hollywood να αποφασίσει να κάνει reboot στα επόμενα πέντε – δέκα – είκοσι χρόνια, δεν το ξέρω.

    Αυτό που ξέρω είναι ότι αν παιχτεί κάτι τέτοιο, εσείς θα το μάθετε μόνο στο FilmBoy!

    Καλή Διασκέδαση!
    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: Harry Potter Day: Pottermore - Η online interactive εμπειρία στο σύμπαν του HP Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top