F Βρετανικό animation - φόρος τιμής στον Graham Chapman των Monty Pythons - FilmBoy Βρετανικό animation - φόρος τιμής στον Graham Chapman των Monty Pythons - FilmBoy
  • Latest News

    Βρετανικό animation - φόρος τιμής στον Graham Chapman των Monty Pythons

    Γράφει ο Κωνσταντίνος Τσώκος.

    Έχουμε δει τόσες φορές στα θερινά και σε DVD τις ταινίες των Monty Python που τις έχουμε μάθει απ'έξω!

    Προσωπικά μόνο ένα δεν είχα δει, το Meaning of Life και το πρόλαβα φέτος.

    Βλέποντας έκτοτε τις θεότρελες φάτσες με το σουρεάλ χιούμορ να παίζουν και σε άλλες ταινίες, διαπιστώνεις με λύπη ότι κάτι ...λείπει.

    Μιλάμε για το αδικοχαμένο τους μέλος Graham Chapman, τον πρωταγωνιστή στα απίστευτα "Holy Grail" και "Life of Brian" , ο οποίος τέλη των 80's δυστυχώς απεβίωσε από καρκίνο στο λαιμό και τη σπονδυλική στήλη.

    Οι υπόλοιποι Pythons (John Cleese, Michael Palin, Eric Idle, Terry Jones και ο σκηνοθέτης Terry Gilliam) θέλησαν να ασκήσουν έναν φόρο τιμής στη μνήμη του.

    Έτσι αποφάσισαν να ...



    ...συνεργαστούν με τους παραγωγούς Ben Timlett, Jeff Simpson και Bill Jones (γιος του Terry Jones) των οποίων ιδέα είναι να φτιάξουν ένα 3D κινούμενο σχέδιο αποτελούμενο από 15 ταινιάκια 3-12' λεπτών το καθένα, διαφορετικού ύφους και φτιαγμένο από διαφορετικό animation studio τα οποία θα αφηγούνται διάφορα στάδια της ζωής του.

    To project αυτό θα βασιστεί στην αυτοβιογραφία του "A Liar's Autobiography:Volume VI" του 1980 και θα συνδυάζει την παρουσία των Pythons με ηχητικά αποσπάσματα του ίδιου του Chapman που είχαν ηχογραφηθεί λίγο πριν το θάνατο του τον Οκτώβρη του 1989.

    Τις φωνές τους θα δανείσουν ο John Cleese που θα υποδύεται τον εαυτό του, ο Michael Palin ως πατέρας του Chapman με τον Terry Jones να μιμείται τη φωνή της μητέρας.
    Ο Eric Idle δεν έχει ακόμα υπογράψει, λέγοντας κάποτε:


    "Μια επανασύνδεση των Monty Python θα γινόταν μόνο στην περίπτωση που ο Chapman ανασταίνονταν απ'τους νεκρούς. 
    Γι'αυτό,βρισκόμαστε σε διαπραγματεύσεις με τον ατζέντη του"(σ.σ.:ΘΕΟΣ!!!).

    Ως γνωστόν ο Chapman είχε γίνει ήδη γνωστός απ'την τηλεοπτική εκπομπή των Python,"Monty Python's Flying Circus", ενώ πιο πριν έγραφε και έπαιζε σε διάφορες ραδιοφωνικές και τηλεοπτικές εκπομπές.

    Στα τέλη των 70's μετακομίζει στο Λος Άντζελες του U.S. of A όπου κάνει παρόμοιες δουλειές, ενώ εμφανίστηκε στο κλασικό videoclip των Iron Maiden "Can I Play With Madness".

    Ήταν φίλος με τον drummer των The Who, Keith Moon και τον Ringo Starr (...τι ποιών;).
    Για τον τελευταίο είχε γράψει ένα σόου αλλά δεν υλοποιήθηκε. 


    Επίσης ήταν απ'τους πρώτους celebrities που παραδέχθηκαν ανοιχτά την ομοφυλοφιλία τους, αν και-όπως ειπώθηκε-έκρυβε ότι ήταν αλκοολικός.

    Όταν πέθανε ελάχιστα απ΄τα project του βγήκαν στην επιφάνεια, παρ'ότι υπήρχαν αρχεία.

    Στην κηδεία του ο Michael Palin αστειευόμενος με την ιδέα του θανάτου (στοιχείο και του "Meaning of Life"), δήλωσε:


    "Θα θελα να σκέφτομαι ότι είναι μαζί μας τώρα. 
    Ή ότι τουλάχιστον θα είναι σε κανά 25λεπτο."
    (αναφορά στη συνήθεια του να αργεί!)

     

    Η ταινία, όπως δήλωσε το επιτελείο, είναι η ιστορία ενός άντρα και της ζωής του και όχι των Monty Python και θα είναι πιστή στο στυλ της αυτοβιογραφίας του.
    Αυτό που έβγαζε με τους Pythons το ήρεμο και καλλιεργημένο που ξαφνικά εκρήγνυται.
    Ήταν άλλωστε και στοιχεία του χαρακτήρα του.

    Οι δημιουργοί είχαν επιμεληθεί παλιότερα και το αποτελούμενο από 6μέρη ντοκιμαντέρ "Monty Python: Almost the Truth - The Lawyer's Cut."

    Η animated βιογραφία διάρκειας 85' θα κυκλοφορήσει στους κινηματογράφους του Ηνωμένου Βασιλείου και στις τηλεοράσεις της Αμερικής την άνοιξη του 2012.

    Ξέρωντας τους Python, περιμένουμε αν όχι κάτι σουρεάλ, σίγουρα μια ταινία που θα απομυθοποιεί τον θάνατο και θα γελάει μαζί του καθότι η ζωή είναι έτσι κι αλλιώς πολύ μικρή.


    Απολαύστε στη συνέχεια ένα απ'τα ξεκαρδιστικότερα σκετσάκια τους

    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: Βρετανικό animation - φόρος τιμής στον Graham Chapman των Monty Pythons Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top