F Remake Originals: And Soon The Darkness (1970) - FilmBoy Remake Originals: And Soon The Darkness (1970) - FilmBoy
  • Latest News

    Remake Originals: And Soon The Darkness (1970)

    Στα Remake Originals παρουσιάζουμε την πρωτότυπη ταινία στην οποία βασίστηκαν πρόσφατες παραγωγές (remakes) σημειώνοντας τις διαφορές και τις ομοιότητες μεταξύ των δυο ταινιών, πάντα συνοδευόμενη από μια αποκλειστική χαρακτηριστική σκηνή της ταινίας.

     

    Συχνά αναφερόμαστε στα original φιλμ ενός remake σαν να πρόκειται για αριστουργήματα της 7ης τέχνης, σαν να είμαστε έτοιμοι να κατασπαράξουμε τους ιερόσυλους νεότερους σκηνοθέτες που είναι στα πρόθυρα του να καταστρέψουν μία πολύ καλή ταινία.

    Το And Soon The Darkness του 1970 δεν είναι ένα από αυτά.

    Είναι ένα μετριότατο Βρετανικό θριλεράκι χωρίς καθόλου τρόμο, με ένα απίστευτα απλοϊκό σενάριο που θα μπορούσε να έχει γυριστεί στα διαλλείματα μιας πραγματικής ταινίας.

    Έχει όμως ένα μεγάλο ατού: τη σκηνοθεσία.
    Η ταινία έχει κάποια αριστοτεχνικά πλάνα και υπέροχες ...



    ...ατμοσφαιρικές λήψεις από έξυπνες γωνίες.

    Μάλιστα, το γεγονός αυτό αποκτά μεγαλύτερη αξία επειδή ο σκηνοθέτης Robert Fuest έκανε ουσιαστικά το ντεμπούτο του με αυτό το φιλμ και έδειξε με το καλημέρα ότι έχει στιλιστική άποψη.

    Θα το διαπιστώσετε και μόνοι σας από τη σκηνή που εξασφαλίσαμε στο FilmBoy.

    Δύο ποδηλάτισσες Βρετανίδες τουρίστριες ταξιδεύουν στη Γαλλική ύπαιθρο, μέχρι που η μία εξαφανίζεται.

    Η νεότερη εκδοχή του Marcos Efron, εκτός του ότι δείχνει Αμερικανίδες στην Αργεντινή,  είναι πολύ πιο πολύπλοκη σεναριακά και ...καλά κάνει μιας και το original είναι τόσο flat στο στόρι του που φαντάζομαι δε χρειάστηκε πολύς κόπος για να γραφτεί. 


    Η κοπέλα (Michele Dotrice, κουκλάρα και σώμα που έκανε στράκες την εποχή εκείνη) εξαφανίζεται γιατί την απαγάγει ο αστυνομικός για να τη βιάσει και να τη σκοτώσει εν τέλει, και το ίδιο προσπαθεί να κάνει και στη δεύτερη (Pamela Franklin, μια μικροκαμωμένη Βρετανίδα που παράτησε την ηθοποιία στα 30 της).

    Η παγίδα-απάτη του σεναρίου είναι ότι ο αστυνομικός δεν εμφανίζεται στη ταινία παρά μόνο στο τελευταίο μισάωρο και συνολικά δεν έχει παραπάνω από 4-5 σκηνές.

    Αντίθετα, ο ντόπιος (Sandor Eles, που δεν είναι πια στη ζωή) που όλοι θεωρούν τον κακό του έργου βρίσκεται από την αρχή στο κατόπι των κοριτσιών και φτάνει στο σημείο να τις κυνηγάει μέσα στα δέντρα …απλά για να τις βοηθήσει.

    Η απαγωγή γίνεται στο πρώτο 20λεπτο χωρίς να προηγηθεί καμία έξοδο στο club – για την ακρίβεια δε νυχτώνει καθόλου καθώς όλα συμβαίνουν σε λίγες ώρες και προκαλεί απορία το 'Darkness' στο τίτλο και ακόμη χειρότερα ο ελληνικός τίτλος με τον οποίο βγήκε στο video, ‘Όταν έπεσε το Σκοτάδι’ !

    Μην ανησυχείτε, δεν έπεσε.

    Ξαναλέω ότι η σκηνοθεσία είναι απίστευτη για πρωτάρη και είναι το μόνο για το οποίο αξίζει να δείτε τη ταινία.

    Ακολουθεί η σκηνή της απαγωγής και προσέξτε τις κινήσεις της κάμερας, τους psychedelic ήχους της μουσικής, τη σταδιακή κλιμάκωση της αγωνίας και την καλή ερμηνεία της Dotrice ...και τα άλλα της.



    And Soon The Darkness (1970) clip by FilmBoy-gr
    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: Remake Originals: And Soon The Darkness (1970) Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top