F Οι άνθρωποι που βάφτηκαν με το χαμόγελο των σκιών - The Crow: Comics - FilmBoy Οι άνθρωποι που βάφτηκαν με το χαμόγελο των σκιών - The Crow: Comics - FilmBoy
  • Latest News

    Οι άνθρωποι που βάφτηκαν με το χαμόγελο των σκιών - The Crow: Comics

    Του Αργύρη Σταματόπουλου.

    Δεν ξέρω πόσοι έπαθαν εγκεφαλικό όταν διάβασαν εδώ στο FilmBoy την είδηση ότι ο Bradley Cooper είναι υποψήφιος για τον πρωταγωνιστικό ρόλο στο remake του λατρεμένου The Crow, που ετοιμάζει ο Juan Carlos Fresnadillo.

    Νεότερα από τότε δεν έχουμε, αλλά θα σηκώσω το γάντι και θα κάνω μια αναδρομή -  που θα ολοκληρωθεί σε 3 μέρη (comics, βιβλία, ταινίες) - στους πληγωμένους (μέχρι θανάτου) εκείνους ανθρώπους, που η ζωή τους φέρθηκε με τον πιο βάναυσο τρόπο, γι’ αυτό ο θάνατος προσφέρθηκε να τους δώσει μια ακόμα ευκαιρία!

    Δε θα ξεκινήσω όμως με τον γνωστό και μη εξαιρετέο Brandon Lee – ο Θεός να τον αναπαύσει - αλλά με αυτόν που τα άρχισε όλα!


    1978 και μια κοπέλα πεθαίνει σε τροχαίο από έναν μεθυσμένο οδηγό.
    Ο φίλος της μην μπορώντας να αντέξει το χαμό της ξεκινάει και, πιάνοντας το μελάνι, σκορπά βία και απόγνωση πάνω στο χαρτί.

    Κάνοντας παράλληλα κι άλλα πράγματα, όπως πχ να καταταγεί στους πεζοναύτες, ο James O’Barr προσπαθεί να αντέξει τον πόνο, προσωποποιώντας τον.

    Έμπνευση επίσης αποτέλεσε μια είδηση σε μια εφημερίδα τότε για το φόνο ενός ζευγαριού για ένα δαχτυλίδι αρραβώνων αξίας 20 δολαρίων.

    Μέσα λοιπόν σε αυτόν τον στρόβιλο θυμού γεννήθηκε το ‘Κοράκι’, η απάντηση στην ερώτηση «αν είχες μια ακόμα ευκαιρία τι θα έκανες;»

    Το ‘The Crow’ εκδόθηκε το 1989 από την Caliber Press, αφού πρώτα είχε φάει πολύ σκόνη στο ράφι που καθότανε.

    Και ξεκινώντας από τα comics:


    James O’Barr – The Crow 


    Η τραγική αυτή ιστορία μας συστήνει τον Eric και τη Shelly, ένα ερωτευμένο νεαρό ζευγάρι, που το αμάξι τους ξεμένει στο δρόμο και για κακή τους τύχη εκείνη τη στιγμή περνάει ένα άλλο αυτοκίνητο με πέντε εγκληματίες κάργα μαστουρωμένους.

    Πυροβολούν τον Eric στο κεφάλι, παραλύοντας τον και αφήνοντας τον σαν μισο-ζωντανό/μισο-πεθαμένο, να παρακολουθεί καθώς οι εγκληματίες αυτοί κακοποιούν, βιάζουν, πυροβολούν και την κοπέλα του (ο ένας από αυτούς δεν την πρόλαβε ζωντανή και πήρε σειρά αφού την σκότωσαν!).

    Έτσι, μέσα από τη θλίψη και τη δίψα για εκδίκηση, ένα χρόνο αργότερα ο Eric επιστρέφει από τους νεκρούς, οπλισμένος με μνήμες, μίσος για τους δολοφόνους του, την ικανότητα να είναι άτρωτος και ένα κοράκι οδηγό του.

    Με τέχνη και ικανότητα αρπακτικού, παρακολουθεί και σκοτώνει μεθοδικά έναν-έναν αυτούς που προκάλεσαν αυτή την τραγωδία, ενώ όταν δεν κυνηγάει, βυθίζεται στο σκοτάδι των αναμνήσεων και τον αυτοτραυματισμό.


    The Crow: Dead Time 


    Ο Joshua είναι ινδιάνος της εποχής μετά τον εμφύλιο πόλεμο, ο οποίος ζει με την οικογένεια του ως αγρότης.

    Μια ομάδα αποστατών στρατιωτών περνάει από κει και αποφασίζουν να σκοτώσουν τον ‘αγροίκο ερυθρόδερμο’ που νόμισε ότι μπορεί να ζήσει σαν λευκός.

    Έναν αιώνα αργότερα, ο Joshua θα ξυπνήσει από τον τάφο και θα καταδιώξει τους, μετενσαρκωμένους μεν σε μηχανόβιους, ίδιους δε σκατόμυαλους, φονιάδες του.


    The Crow: Flesh and Blood 


    Η Iris Shaw είναι μια κυβερνητική πράκτορας που δολοφονείται από τρομοκράτες, ενώ είναι έγκυος.

    Το κοράκι θα την επαναφέρει για να διεκδικήσει την εκδίκηση που της αξίζει.

    Τι γίνεται όμως όταν όχι μόνο δεν είναι τελείως άτρωτη, αλλά πρέπει να ολοκληρώσει την αποστολή της πριν το σώμα της σαπίσει εντελώς?







    The Crow: Wild Justice 


    Ο Michael Korby και η γυναίκα του σκοτώνονται όταν πάνε να τους κλέψουν το αμάξι.
     

    Δυο κοράκια ανασταίνουν τον Michael εκ νεκρών.

    Με το αίμα του Gorgon σε μορφή tattoo στο σώμα του να τον κάνει άτρωτο, θα αρχίσει το κυνήγι για εκδίκηση, όμως πρέπει να προσέξει να μην του τελειώσει και χάσει τη δύναμη του.


     


    The Crow: Walking Nightmares 

    Ο Mark Leung και  η σύζυγος του δολοφονούνται από την κινέζικη μαφία, οπότε όπως καταλαβαίνετε ‘someone must put wrong thins right’.

    Αλλά όταν ο Mark επανέρχεται, καταπιάνεται με το να σώσει τις κόρες του που κινδυνεύουν αντί να ξεπαστρέψει αυτούς που τον φάγανε.

    Όταν όμως αρχίζει και νοιάζεται περισσότερο για τους ζωντανούς, παρά για τους νεκρούς, τι επιπτώσεις θα έχει αυτό πάνω του?


    The Crow (Image Comics) 


    Η ιστορία του Eric Draven σε μια επαναπροσέγγιση από τον Todd McFarlane (γνωστός από τον Spawn) με έμφαση στον ξεπεσμό του ανθρώπου, στην ηθική πτώση, στη σαπίλα που κρύβεται πίσω από φαινομενικά ατυχείς καταστάσεις και στο ότι η εκδίκηση καμιά φορά δε σταματά σε προσωπικό επίπεδο.


     




    The Crow/Razor: Kill the Pain 

    Ο Eric σε συνεργασία με την ηρωίδα comics Razor.
    Μάλλον, όχι από τα αγαπημένα των fans…


     










    The Crow: City of Angels 

    Η απόδοση της ομότιτλης ταινίας σε έγχρωμο αυτή τη φορά, comic (αν θυμάμαι καλά) με το original ending.
     

    Αξιοπρεπές, αν ενθυμούμαι σωστά…

    Συνέχεια αύριο με τα βιβλία.
    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: Οι άνθρωποι που βάφτηκαν με το χαμόγελο των σκιών - The Crow: Comics Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top