F After Dark Originals: Fertile Ground review - FilmBoy After Dark Originals: Fertile Ground review - FilmBoy
  • Latest News

    After Dark Originals: Fertile Ground review



    Είναι δύσκολο να βρειτε τα ίχνη των 8 φετινών ταινιών του After Dark Originals αφού έχουν διασκορπιστεί σε όλο το φάσμα των media.

    Μερικές από τις ταινίες προβλήθηκαν στο SyFy Channel, κάποιες είχαν μικρή διανομή στις αίθουσες το Γενάρη, άλλες βγήκαν (ή θα βγουν) απ'ευθείας σε DVD και κάποιες (λίγες) θα προβληθούν σε λίγο περισσότερες αίθουσες αργότερα.

    Είναι δύσκολο και για μένα, τον horror freak του FilmBoy που είναι αποφασισμένος να δει όλες τις ταινίες, όσο πιο νωρίς μπορεί, αλλά θα τα καταφέρω.

    Ξεκίνησα με τα Prowl και Husk τον Απρίλη και οι 2 νέες αφίξεις στο DVD είναι του Fertile Ground και του Seconds Apart, για το οποίο ακούγονται καλά πράγματα αλλά σήμερα θα δούμε το πρώτο.

    Μία έγκυος γυναίκα, η Emily (Leisha Hailey) χάνει το παιδί της και, μαζί με τον άνδρα της  Nate (Galeθέλω να μοιάσω στον Bradley CooperHarold)  πηγαίνουν να ζήσουν στο σπίτι των προγόνων του στην επαρχία.

    Θα εκπλαγείτε τώρα, αλλά το σπίτι έχει ένα σκοτεινό παρελθόν εξαφανίσεων, βίαιων ατυχημάτων και δολοφονιών.

    Επίσης κάτι που βλέπουμε για πρώτη φορά στην ιστορία των horror films (...) είναι ότι ο αντρούλης της πρωταγωνίστριας μας αρχίζει να συμπεριφέρεται παράξενα και γίνεται ο κόπανος που νευριάζει με τα πάντα.

    Για να δέσει το γλυκό της πρωτοτυπίας, υπάρχουν τα πατροπαράδοτα φαντάσματα, εύκολα τρομάγματα στυλ 'Μπου! Σε τρόμαξα' και εφιάλτες ...με νόημα. 


    Θα ξαναπώ αυτό που είπα και στο review του Husk:
    Η Afterdark έδωσε βαρύτητα φέτος στη παραγωγή και άφησε κατά μέρος τις καινοτομίες στο σενάριο.

    Το Fertile Ground δεν είναι απλώς μια ταινία που ξεχνάς εύκολα.
    Είναι ένα κουραστικό θρίλερ που θα το ξεχάσετε πιο γρήγορα κι από τη διάρκεια του (95').

    Πέρα από κάποιες καλές λήψεις στη νύχτα - με το φωτισμό να κάνει όλη τη δουλειά – δεν υπάρχει τίποτε άξιο αναφοράς στο θρίλερ του Adam Gierasch, ενός σκηνοθέτη που μας απασχολεί σε κάθε ταινία που κάνει.

    Στο ντεμπούτο του το 2009 με το Autopsy που προβλήθηκε στο Afterdark Horrorfest 2009 και για το οποίο λέγαμε ότι πλησίαζε περισσότερο στη παρωδία αλλά έμεινε στη μέση ανάμεσσα στον Argento-τρόμο και το horror parody.

    Λίγο αργότερα έκανε το Night of the Demons, το οποίο φιλοξενήσαμε σε ένα επεισόδιο του Horror Trailer Park και τώρα αυτό.

    Αντίθετα, θα πρέπει να δώσω ένα μπράβο στον Gale Harold που υποδύεται τον σύζυγο, γιατί δύσκολα θα βρω τόσο κακό παίξιμο σε ...οτιδήποτε παίζεται με κάμερες.

    Τουλάχιστον η Leisha Hailey προσπαθεί ...δεν τη λες καλή αλλά προσπαθεί και φαίνεται.

    Στα 3 πρώτα review των After Dark Originals έχουμε και 3αρι και 4αρι και 5αρι.
    Ας ελπίσουμε ότι τα καλά τα αφήνει για το τέλος, αν και ...δεν είναι IFC Films οπότε μην περιμένετε και πολλά.



    Fertile Ground trailer - Afterdark Originals by FilmBoy-gr
    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: After Dark Originals: Fertile Ground review Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top