F Web Series: Mortal Kombat Legacy - Episode 3 review - FilmBoy Web Series: Mortal Kombat Legacy - Episode 3 review - FilmBoy
  • Latest News

    Web Series: Mortal Kombat Legacy - Episode 3 review


     
    Γράφει ο Bustart.

    Επιτέλους ολοκλήρωσα το review για το 3ο επεισόδιο της σειράς.

    Ήθελα να το ανεβάσω πολύ νωρίτερα αλλά πραγματικά δεν προλάβαινα να το γράψω!
    Ου μπλέξεις λοιπόν με την εφορία!
    Σου καταστρέφει τα νευρικά σου κύτταρα χωρίς να το καταλάβεις, άσε που σου τρώει σημαντικό χρόνο από τη μέρα σου!

    Anyway, αφού κατάφερα και έστειλα τη φορολογική μου δήλωση δεν φοβάμαι πλέον σχεδόν τίποτα άλλο.
    Όποιος έχει νικήσει το τέρας της γραφειοκρατίας θα με καταλάβει!

    Ο 2ος λόγος της καθυστέρησης (εντάξει ψάχνω δικαιολογίες) ήταν ένα θέμα που δημιουργήθηκε με τη σειρά γενικότερα.

    Χωρίς κάποια ειδοποίηση ...




    ...το Machinima, που δείχνει τη σειρά στο YouTube, και η Warner που έχει τα δικαιώματα, προχώρησαν στην προβολή censored επεισοδίων!

    Μάλιστα τα 2 πρώτα επεισόδια είχαν αποσυρθεί από το επίσημο κανάλι του Machinima στο YouTube!

    Για παράδειγμα η σκηνή με το fatality του Jax στο Kano στο 2ο επεισόδιο αντικαταστάθηκε από ένα μαύρο πλάνο.

    Οπότε περίμενα να καταλάβω αν το 3ο επεισόδιο που εγώ είδα ήταν το censored ή το unrated, μιας και ήταν έντονη η απουσία του αίματος.

    Τελικά στις 29 Απριλίου το Machinima ανέβασε πάλι τα 2 πρώτα επεισόδια uncensored ενώ από ότι κατάλαβα το 3ο επεισόδιο δεν έχει censored version καθώς το αίμα και η βία γενικά σχεδόν απουσιάζουν, οπότε δεν υπήρχε άλλη έκδοση για να δω.

    Εκτός κι αν κυκλοφόρησε κάποια έκδοση του επεισοδίου όσο μου δυσκόλευε τη ζωή η εφορία!  


    Να σημειώσω πάντως πως το 3ο επεισόδιο είναι TV-14 ενώ τα 2 πρώτα ήταν TV-MA, οπότε μια «λογοκρισία» έγινε ...δυστυχώς.

    Η κίνηση αυτή των δύο εταιρειών δεν έχει λογική, αφού μιλάμε για μια σειρά που προβάλλεται στο internet!

    Πιθανόν η WB να σκόπευε σε μελλοντική έκδοση DVD με τα unrated επεισόδια, αλλά υποθέτω κατάλαβε γρήγορα πως με μόνο censored επεισόδια στο internet, η σειρά που ξεκίνησε δυναμικά, γρήγορα θα έχανε το ενδιαφέρον της.

    Πίσω όμως στο 3ο επεισόδιο γιατί ήδη το post κινδυνεύει να γίνει έκθεση!

    Στο καινούργιο επεισόδιο ο σκηνοθέτης Kevin Tanchaoren μας συστήνει ένα καινούργιο χαρακτήρα από τον κόσμο του video game, τον Johnny Cage (Matt Mullins) ενώ κάνει και την 1η εμφάνιση του ο Shang Tsung (Johnson Phan) και γενικά το μυστικιστικό στοιχείο του Mortal Kombat.

    Η παρουσίαση του χαρακτήρα του Johnny Cage μένει γενικά πιστή σε αυτή του video game.

    Ο Tanchaoren μας τον παρουσιάζει ως ένα σχεδόν ξοφλημένο action superstar που προσπαθεί απεγνωσμένα να κάνει ένα δυνατό comeback στη τηλεόραση.

    Την ιστορία του μας την παρουσιάζει υποτίθεται μέσω μιας εκπομπής που μοιάζει πάρα πολύ με αυτές που υπάρχουν στην αμερικανική τηλεόραση και ασχολούνται με τις ζωές των διάσημων.

    Εύστοχη επιλογή, καθώς με ένα μικρό video και μερικές φωτογραφίες, στο στυλ των εκπομπών αυτών, ξεμπερδεύει εύκολα και γρήγορα με το background του ήρωα, χωρίς να ξοδέψει πολύ χρόνο από τον ήδη περιορισμένο που έχει στη διάθεση του ο σκηνοθέτης.
      

    Στη συνέχεια μεταφερόμαστε σε κάποιο studio καναλιού, όπου ο Johnny Cage προσπαθεί να πείσει τους παραγωγούς του να δώσουν το πράσινο φως σε ένα καινούργιο πρόγραμμα που πρωταγωνιστεί ο ίδιος.

    Ο Tanchaoren βρίσκει έτσι την ευκαιρία να μας δείξει 2 στοιχεία -σήμα κατατεθέν του Cage - την κλασική κίνηση σπαγγάτο και τη γροθιά στα ...balls, και φυσικά τα περίφημα γυαλιά ηλίου του Johnny!

    Αν και ποτέ δε μου άρεσε ο Johnny Cage ως χαρακτήρας, η παρουσίαση του όμως εδώ έγινε με αρκετή προσοχή και λεπτομέρεια.

    Ο Tanchaoren προσπαθεί σε αυτό το επεισόδιο να προσεγγίσει πιο ολοκληρωμένα τον χαρακτήρα που παρουσιάζει, ενώ και η γραφή και οι διάλογοι είναι επίσης βελτιωμένοι σε σχέση με τα 2 πρώτα επεισόδια.

    Υπάρχει μάλιστα μια πολύ καλή ατάκα του Cage, όταν του αναφέρει ο ένας παραγωγός του, πως οι action σκηνές στο 1ο video είναι ψεύτικες, με τον Cage να του απαντάει:
    «Φυσικά και είναι. Αφού πρόκειται για ταινία!», κάνοντας έτσι και μια εύστοχη αναφορά στο 1ο video game, όπου ο Johnny Cage αποφασίζει να συμμετάσχει στο τουρνουά για να αποδείξει πως είναι στην πραγματικότητα ικανός στις πολεμικές τέχνες.

    Πάντως θα μπορούσε να λείπει η αναφορά ότι ο Johnny Cage έγινε διάσημος μέσα από τους Power Rangers!

    Δεν ξέρω αν έχει κάποιο κόλλημα ο σκηνοθέτης με το (απαράδεκτο) γιαπωνέζικο franchise, αλλά είναι τελείως υποτιμητικό αυτό για έναν χαρακτήρα του Mortal Kombat!

    Η επιλογή του Matt Mullins, 5 φορές παγκόσμιος πρωταθλητής στις πολεμικές τέχνες, για το ρόλο, δείχνει πως ο σκηνοθέτης εξακολουθεί να θεωρεί τις πολεμικές σκηνές ως το πιο σημαντικό κομμάτι της σειράς.

    Όμως στο συγκεκριμένο επεισόδιο, εν αντιθέσει με τα 2 πρώτα δεν εκμεταλλεύεται στο έπακρο τις ικανότητες του Mullins, και εδώ είναι το πρόβλημα.  


    Το 3ο επεισόδιο έχει σχεδόν αδιάφορη δράση.
    Σίγουρα παίζει ρόλο πως ο Johnny Cage είναι ηθοποιός και όχι κάποιο μέλος των SWAT, άρα δεν έχει να αντιμετωπίσει κάποιον αδίστακτο εγκληματία, όπως ο Kano, αλλά 2 παραγωγούς και μερικούς φουσκωτούς και αργόστροφους security.

    Ακόμα και έτσι όμως, περιμέναμε στη τελευταία fighting σκηνή (και μοναδική «αληθινή», αφού οι άλλες δύο είναι υποτίθεται μέρος του show που παρουσίασε ο Cage στους παραγωγούς) κάτι καλύτερο.

    Η πολύ καλή χορογραφία στις fighting σκηνές που είδαμε κυρίως στο 2ο επεισόδιο, έχει δώσει τη θέση της σε μια απλή και βαρετή, χωρίς κάτι το ιδιαίτερο σκηνή δράσης.

    Μαζί με το γεγονός πως και η παρουσία του αίματος είναι ελάχιστη, σου δίνει μια αίσθηση πως αυτό που παρακολουθείς είναι τελείως «ψεύτικο».

    Τουλάχιστον όμως ο τρόπος που παλεύει ο Cage είναι φανερά διαφορετικός από αυτόν των Kano και Jax, όπως δηλαδή συμβαίνει και στα video games, και σίγουρα θα πρέπει να πάρουν τα εύσημα ο σκηνοθέτης και ο χορογράφος.

    Κλείνοντας δε θα μπορούσα να μην αναφερθώ και στην εμφάνιση του Shang Tsung.

    Ο Tanchaoren μπορεί να επέλεξε ένα εφέ που πλέον δεν σε εντυπωσιάζει, ήταν σίγουρα όμως έξυπνο το πώς επέλεξε να παρουσιάσει τον 1ο χαρακτήρα από το βασίλειο ή realm του Outworld.

    Ελπίζω στα επόμενα επεισόδια να δούμε περισσότερο τον Shang Tsung και κυρίως ως έναν ισχυρό και θανατηφόρο μάγο, που τόσο με δυσκόλευε να τον βγάλω στην έκδοση του Mortal Kombat II για Game Boy!

    Το 3ο επεισόδιο αν και θα μπορούσε να ήταν το καλύτερο μέχρι στιγμής, η έλλειψη βίας και αίματος και λίγο οι «ψεύτικες» σκηνές δράσης δε το αφήνουν να ξεχωρίσει.

    Κρατάμε όμως την προσπάθεια των συντελεστών να βελτιώσουν το γράψιμο και την ανάπτυξη των χαρακτήρων που παρουσιάζουν, και ελπίζουμε στα επόμενα επεισόδια να επιστρέψουν οι πολύ καλές hand-to-hand σκηνές μεταξύ των πρωταγωνιστών.

    ΥΓ. Το επεισόδιο 4 θα το παρουσιάσω μαζί με το 5ο που θα ανέβει αυτή τη βδομάδα στο YouTube, μιας και μαζί ολοκληρώνουν την παρουσίαση των Mileena και Kitana.
    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: Web Series: Mortal Kombat Legacy - Episode 3 review Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top