F 5 Ταινίες που δεν πρέπει να χάσετε στο Screamin' Athens Horror Festival - FilmBoy 5 Ταινίες που δεν πρέπει να χάσετε στο Screamin' Athens Horror Festival - FilmBoy
  • Latest News

    5 Ταινίες που δεν πρέπει να χάσετε στο Screamin' Athens Horror Festival

    Το Screamin’ Athens Horror Film Festival ανοίγει σήμερα στον πολυχώρο Gagarin (Λιοσίων 205) και φυσικά το FilmBoy θα είναι και εκεί.

    Όχι, πείτε την αλήθεια, θα πηγαίνατε ποτέ σε ένα φεστιβάλ Horror movies χωρίς να συμβουλευτείτε το ελληνικό blog που έχει αποδείξει ότι γνωρίζει το είδος καλύτερα από τον καθένα στο διαδίκτυο;

    Άλλωστε τα επεισόδια του Horror Trailer Park αρχίζετε και τα ζητάτε εντονότερα τελευταία.

    Λοιπόν, για να μη χαθείτε στις 2 ημέρες του φεστιβάλ, το FilmBoy θα προτείνει τις 5 Ταινίες που δεν πρέπει να χάσετε.

    Κάποιες μας απασχόλησαν στο FilmBoy, κάποιες άλλες έχουν πολύ καλές συστάσεις και κάποιες άλλες ΕΠΡΕΠΕ να μας απασχολήσουν στο FilmBoy καθώς έπεσαν στα χέρια μου αλλά ...

    Τέλος πάντων, ας πάμε να δούμε τις 5 Ταινίες που δεν πρέπει να χάσουμε, φυσικά με τα trailer τους.


    Dark Souls (Morke Sjeler) 


    Το ολοκαίνουργιο horror των Γάλλων Mathieu Peteul και Cesar Ducasse είναι ίσως η μεγαλύτερη επιτυχία του φεστιβάλ και έρχεται από την πατρίδα του Cold Prey, τη Νορβηγία.

    Η Αθήνα είναι ο τελευταίος σταθμός ενός ταξιδιού που περιλάμβανε δεκάδες προβολές σε τρόμο-φεστιβάλ.

    Όταν η νεαρή πρωταγωνίστρια πέφτει θύμα του σχιζοφρενή δολοφόνου με το τρυπάνι αλλά επιβιώνει μεταλλαγμένη σε κάτι απάνθρωπο, ο μεσήλικας πατέρας της αποφασίζει να πάρει την υπόθεση στα χέρια του, μιας και η Νορβηγική αστυνομία αδυνατεί να δώσει λύση ( μα κι εκεί?).

    Με φόντο το καθημερινό τοπίο της Σκανδιναβικής ευδαιμονίας , οι Σκοτεινές Ψυχές είναι μια πολύ ενδιαφέρουσα ταινία για την αγάπη, το μίσος, τον συνδικαλισμό, την παράνοια και την εκδίκηση.

    Μία κόρη zombie, ένας πατέρας εκδικητής και πολύ αίμα που βραβεύτηκαν με τα βραβεία κοινού, σκηνοθεσίας και αντρικού ρόλου στο φεστιβάλ της Μελβούρνης, στο CineFantasy, στου Μανχάταν κ.α.






    Amer 

    Καταρχάς όπου ακούτε Γάλλο-Βελγικό θρίλερ να τρέχετε.

    Δεύτερον, η ταινία των Helene Cattet και Bruno Forzani έχει πάρει βραβεία σε όλα τα φεστιβάλ που προβλήθηκε, άσε που έχει ένα φανταστικό trailer.

    Η Άννα - που θα μπορούσε να είναι και ο τίτλος της ταινίας - έρχεται μεταφορικά, αντιμέτωπη με τρεις βασικές φάσεις της ζωής της.

    Τα παιδικά χρόνια κάτω από το κρεβάτι, η εφηβεία με τον ιδρωμένο λαιμό και η μέση ηλικία της γοητείας και της αποκορύφωσης της σεξουαλικότητας.

    Όλα αυτά κάτω από ένα πανέμορφο αλλά και βαθιά σκοτεινό καλειδοσκοπικό πρίσμα ποτισμένο με αίμα, τρόμο και διαστολή των ματιών.

    Μία από τις ομορφότερες ταινίες των τελευταίων χρόνων με δεκάδες βραβεία (ανάμεσά τους το New Visions Award στο Sitges Festival), που αρχικά δημιουργήθηκε από το ζευγάρι των σκηνοθετών σαν ένας φόρος τιμής στις ταινίες Giallo αλλά που στην πορεία δημιούργησε δική της σχολή.

    Λίγος Argento, λίγος Fulci, λίγος Bava καθώς και η ομορφιά των εικόνων, των ήχων και της πρωταγωνίστριας - σε όλες τις φάσεις της ζωή της - μας δίνουν ένα εικαστικό μανιφέστο που θα το θυμόμαστε για καιρό!







    Primal 

    Το Αυστραλέζικο φιλμ του Josh Reed σερνόταν εδώ και καιρό στα ιντερνέτια και η IFC Films που έχει πολύ καλή μύτη σε αυτά, το τσίμπησε.

    Η Αnja και οι πέντε φίλοι της, ακολουθούν τον ανθρωπολόγο Dace σε ένα ταξίδι με σκοπό τη μελέτη ενός αρχαίου βράχου και της εικονογράφησής του.

    Η χαρά τους όμως εξαφανίζεται όταν μια εκ των κορασίδων μεταμορφώνεται ξαφνικά σε κάτι τόσο μοχθηρό και αιμοβόρο που απειλεί τη ζωή όλων τους.

    Υπάρχει ένα κρυμμένο μυστικό εκεί έξω στο δάσος που μεταμορφώνει τους ανθρώπους σε πρωτόγονα δολοφονικά όντα και οι φίλοι μας πρέπει να το πολεμήσουν.

    Με συμμετοχές στα μεγαλύτερα διεθνή φεστιβάλ του είδους (Sitges, Fantastic Fest κ.α.) είναι μια από τις πιο διασκεδαστικές και εντυπωσιακές ταινίες του είδους των τελευταίων χρόνων.

    Το Primal αν και ακολουθεί τις κλασικές φόρμες του αποκαλούμενου camping horror είδους ταινιών, καταφέρνει να κρατήσει ζωντανό το ενδιαφέρον του θεατή θυσιάζοντας κάθε λίγο και λιγάκι και από έναν εκ των πρωταγωνιστών.

    Σκηνές πάλης που θυμίζουν γνωστές υπερπαραγωγές, δυνατή μουσική, πολύ αίμα και κορίτσια που θα τα φοβόταν ακόμα και ο βλοσυρότερος κινηματογραφικός ήρωας.

    Πρωτόγονα πράγματα!






    The Possesion of David O’Reilly 

    Ο εκπρόσωπος της Βρετανίας στο φεστιβάλ είναι ο Andrew Cull που έγραψε και σκηνοθέτησε τη ταινία και θα τη παρουσιάσει ο ίδιος στο κοινό της Αθήνας.

    Ο David τσακώνεται με τη φιλενάδα του και βρίσκει ψυχολογικό καταφύγιο στο σπίτι ενός φιλικού ζευγαριού.

    Μαζί όμως με τη θλίψη του και την προφανή στεναχώρια του, κουβαλάει και μια πληθώρα περίεργων συμπεριφορών και ψυχολογικών διαταραχών που κάνουν τη ζωή και των τριών πλέον, κόλαση.

    Είναι ο David σχιζοφρενής ή η μεταφυσική δραστηριότητα έχει κατακλίσει το Λονδρέζικο διαμέρισμα και κανείς δε θα γλυτώσει?

    Γυρισμένο την ίδια χρονική περίοδο με το δημοφιλές πλέον Paranormal Activity, αυτό το Βρετανικό φιλμ που βασίζεται στις υπερφυσικές τρομακτικές δυνάμεις τόσο του μυαλού όσο και της …φύσης, αποκαλείται ως ένα supernatural shockumentary που παρακολουθεί τη δαιμονική παρουσία στη ζωή των πρωταγωνιστών.

    Ναι, και αυτό βασίζεται σε πραγματικά γεγονότα και … ναι και αυτό είναι τρομακτικό!






    The Splat Pack-A wyrd documentary 

    Κανένας αναγνώστης του FilmBoy που του αρέσουν τα θρίλερ δεν πρέπει να χάσει το απίθανο ντοκιμαντέρ του Mark Henry!
    Τόσο απλά.

    Πριν καιρό το είχα σταμπάρει στα feed μου ως must αλλά έπεσε στις αλλαγές και χάθηκε.

    Kατά το κλασικό Τhe Rat Pack, έρχεται από τους φίλους αλλά και ειδικούς του κινηματογραφικού τρόμου ο όρος The Splat Pack μια συντομογραφία της αγαπημένης λέξης splatter!

    Και όλο αυτό περιγράφει αλλά και ορίζει τη νέα τάση που επικρατεί στις κινηματογραφικές δημιουργίες του είδους από τις αρχές των 20s και που άλλοι αποκαλούν απλούστερα torture horror, ένα είδος  ακραίου κινηματογραφικού τρόμου, παραγνωρισμένο μέχρι πρότινος, που όμως κατάφερε σιγά και σταθερά να γράψει τη δική του αιματηρή ιστορία.

    Το ντοκιμαντέρ του Mark Henry και του Frank H. Howard για τη νέα και δημοφιλή πλέον σκηνή τρόμου, συγκεντρώνει τους κορυφαίους εκφραστές της και μερικές από τις χαρακτηριστικότερες σκηνές του είδους.

    Ανάμεσά τους ο super star πλέον Eli Roth (Hostel, Cabin Fever, Grinhouse), ο ακραίος Γάλλος Αlexandre Aja (Haute Tension, The Hills Have Eyes, Mirrors, Piranha 3D), ο Darren Lynn Bousman (Saw), ο Adam Green (The Hatchet) και άλλοι…

    Ένα ντοκιμαντέρ must see για τους φίλους του είδους !


    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: 5 Ταινίες που δεν πρέπει να χάσετε στο Screamin' Athens Horror Festival Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top