F Τα Καλύτερα Φινάλε: Saw (2004) - FilmBoy Τα Καλύτερα Φινάλε: Saw (2004) - FilmBoy
  • Latest News

    Τα Καλύτερα Φινάλε: Saw (2004)

    Η επιτυχία του πρώτου Saw το 2004, πέρα από τα extreme death traps οφείλεται κατά μεγάλο ποσοστό στο εκπληκτικό φινάλε του.

    Από τις λεπτομέρειες ξεχωρίζει ένα απλώς καλό και πρωτότυπο θρίλερ από μια μηχανή χρημάτων με 6 sequels.

    Από τη κορύφωση της μουσικής μέχρι τα επεξηγηματικά flash back του κακομοίρη Adam (Leigh Whannell), όλα φωνάζουν ότι θα ακολουθήσει ένα δυνατό φινάλε, αλλά …που είναι η ανατροπή;

    Εντάξει, λύσαμε τα πρώτα ερωτηματικά με τη τελευταία κασέτα που εξηγεί στον Zep (Michael Emerson) και σε μας γιατί και ποιος έκανε την απαγωγή της μαμάς και της κόρης, είδαμε τον Dr. Gordon (Cary Elwes) να σέρνεται προς την ελευθερία (αλλά αμφιβάλω αν κανείς στο τέλος τον θεώρησε επιζών) αφήνοντας τον Adam μόνο, αλυσοδεμένο και με μια φάτσα ‘...ουπς!’ , αλλά επιτρέψτε μου να πω ότι αν τελείωνε εκεί, δε θα μιλούσαμε για το Saw τώρα.

    Μέχρι που μένεις κάγκελο βλέποντας ...




    ...τον τύπο που ήταν ξαπλωμένος ανάμεσα στους δυο παγιδευμένους με ανοιγμένο κεφάλι να σηκώνεται σχεδόν τεμπέλικα στο βάθος του πλάνου!

    Και ναι, αυτός ο νεκρός που έβλεπες σε ολόκληρη τη ταινία μπροστά σου είναι ο Jigsaw (Tobin Bell)!

    Η ανατροπή ήρθε και συμπληρώνεται με ένα τελευταίο πλάνο σφίξιμο-στο-στομάχι όταν ο Jigsaw αποχαιρετά τον Adam λέγοντας ‘Game Over!’ κλείνοντας τη βαριά πόρτα και καταλαβαίνουμε όλοι ότι ο Adam θα περάσει στο σκοτάδι τη σύντομη υπόλοιπη ζωή του.

    Γνωρίζω ότι δεν θα βρείτε σε πολλές λίστες Best Endings το φινάλε του Saw αλλά εμένα με συγκλόνισε.

    Και αν δεν υπήρχαν τα sequels θα έμενε ως μια cult σκηνή που δεν αντιγράφεται, εφάμιλλη με την ανατροπή του The Sixth Sense (κι ας μη συμφωνήσετε μερικοί).


    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: Τα Καλύτερα Φινάλε: Saw (2004) Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top