F Η Marvel και ο Guillermo del Toro φέρνουν τον Hulk στη τηλεόραση - FilmBoy Η Marvel και ο Guillermo del Toro φέρνουν τον Hulk στη τηλεόραση - FilmBoy
  • Latest News

    Η Marvel και ο Guillermo del Toro φέρνουν τον Hulk στη τηλεόραση

    Γράφει ο Bustart.

    Τον Οκτώβριο που μας πέρασε η Marvel Studios ανακοίνωσε πως σκοπεύει να δημιουργήσει 3 σειρές για την τηλεόραση σε συνεργασία με το ABC, που θα βασίζονται στα franchises που κατέχει ήδη η Marvel και η Disney.

    Η 1η σειρά που επιβεβαιώθηκε την προηγούμενη εβδομάδα είναι μια ανανεωμένη έκδοση του The Incredible Hulk.

    Για το σκοπό αυτό η Marvel TV επιστράτευσε ένα πολύ δυνατό ζευγάρι.

    Οι David Eick (παραγωγός του Battlestar Galactica) και ο Guillermo del Toro (δε χρειάζονται νομίζω συστάσεις) θα συνεργαστούν για να μεταφέρουν τον Hulk στη μικρή οθόνη.

    Το δίδυμο θα γράψει από κοινού τον πιλότο της σειράς, ενώ ο del Toro εξέφρασε την επιθυμία ...




    ...να το σκηνοθετήσει κιόλας, αν βέβαια το (υπερβολικά) βεβαρημένο πρόγραμμα του, το επιτρέψει.

    Ο Eick έχει μεγάλη εμπειρία από τηλεοπτικές παραγωγές (από σοβαρές σειρές όπως το Battlestar Galactica μέχρι και τον «θρυλικό» Hercules: The Legendary (α ρε, τι θυμήθηκα τώρα!) ενώ για τον del Toro θα είναι η 1η φορά που θα ασχοληθεί με την τηλεόραση.

    Η σειρά θα ακολουθήσει την ιστορία του origin του Hulk από τα comics (οπότε μιλάμε για έναν Bruce Banner γύρω στα 30), αν και όπως δήλωσε ο del Toro «θα είναι διαφορετική με έναν δυναμικό τρόπο που θα ταιριάζει στον Hulk».

    Η σειρά φυσικά και βρίσκεται ακόμα στη σκέψη των δημιουργών της, αλλά κάποιες λεπτομέρειες όσον αφορά την παραγωγή έχουν ήδη ξεκαθαριστεί.

    Στις 2 μέχρι τώρα ταινίες (2003 και 2008) για την απεικόνιση τoυ Hulk στο πανί χρησιμοποιήθηκε εξ ολοκλήρου η τεχνική CGI (δηλαδή υπολογιστές),  αλλά στη σειρά όμως (όπως και στους Avengers) θα χρησιμοποιηθεί μια μίξη από CGI, κουστουμιών και οπτικών εφέ από make up artists.

    Αν σκεφτούμε ότι στη παραγωγή θα κάθεται ο del Toro, με τους ευφάνταστους και μοναδικούς χαρακτήρες που δημιούργησε τόσο στο Hellboy II όσο και στον Λαβύρινθο του Πάνα, η επιλογή μας φαίνεται απόλυτα φυσιολογική.

    Επίσης τα γεγονότα της σειράς δε θα συμβαδίζουν με το κινηματογραφικό universe της Marvel.

    Μια απόφαση που αναμένεται να δώσει πλήρη ελευθερία και στους δύο, τόσο για την επιλογή των ηθοποιών αλλά και για την κατεύθυνση που θα θελήσουννα δώσουν στη σειρά. 


    Πότε να την περιμένουμε;
    Αν και δεν υπάρχει κάτι επίσημο ακόμα, με την τρομερή όμως δουλειά που χρειάζεται για να στηθεί μια σειρά τέτοιων προδιαγραφών, δε μπορούμε να την περιμένουμε νωρίτερα από τέτοια εποχή το 2012!

    Ίσως και λίγο νωρίτερα, αμέσως μετά τους Avengers του Joss Whedon, ώστε η σειρά να ωφεληθεί (σε αριθμούς τηλεθεατών φυσικά) από την ενδεχόμενη επιτυχία της ταινίας.

    Σε περίπτωση πατάτας όμως των Avengers, ελπίζω η Marvel να έχει και backup πλάνο!

    Σίγουρα η ταυτόχρονη παρουσία ενός τόσο ταλαντούχου δημιουργού όπως ο del Toro και ενός έμπειρου παραγωγού τηλεοπτικών σειρών όπως είναι David Eick, αποτελούν εγγύηση για μια αξιόλογη σειρά.

    Αν έχουν και την απαραίτητη υποστήριξη από τη Marvel και το ABC (που πιθανότατα θα την έχουν, καθώς η Marvel θέλει να προλάβει τη DC και σε αυτό το κομμάτι), τότε μπορούμε να περιμένουμε ίσως τη καλύτερη μεταφορά του Απίστευτου Hulk σε μικρή και μεγάλη οθόνη.

    TRIVIA
    Έχει ξαναγυριστεί σειρά με πρωταγωνιστή το χαρακτήρα του Bruce Banner/Hulk.

    Έκανε πρεμιέρα στις 4 Νοεμβρίου 1977 ως τηλε-ταινία, ενώ η σειρά ξεκίνησε κανονικά τον Μάρτιο του 1978 και κράτησε 5 ολόκληρες σαιζόν.

    Θυμάμαι μάλιστα αμυδρά όταν ήμουν πιτσιρικάς τη δεκαετία του 80, την τότε ΕΡΤ να δείχνει κάποια επεισόδια της σειράς (εντάξει δεν είμαι και τόοοσο μεγάλος!).

    Η σειρά πάντως θεωρείται ακόμα και σήμερα ως η καλύτερη μεταφορά του Hulk γενικά σε τηλεόραση και κινηματογράφο ενώ και η ερμηνεία του Bill Bixby ως Bruce Banner επηρέασε σημαντικά τους μετέπειτα ηθοποιούς που ενσάρκωσαν τον ίδιο ρόλο.
    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: Η Marvel και ο Guillermo del Toro φέρνουν τον Hulk στη τηλεόραση Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top