F Chain Letter - FilmBoy Chain Letter - FilmBoy
  • Latest News

    Chain Letter

    Γράφει ο Bustart.

    Όσοι χρησιμοποιείτε υπολογιστή (δηλαδή όλοι οι αναγνώστες του FilmBoy!)  πιθανότατα θα έχετε και e-mail και τότε σίγουρα θα έχετε λάβει ένα chain letter.

    Ξέρετε εκείνα τα email που σας λένε πως μέχρι τώρα Χ άπειροι χρήστες έχουν προωθήσει το συγκεκριμένο email σε άλλους τόσους χρήστες επί τόσους μήνες.

    Και πως αν σπάσεις αυτή την «αλυσίδα» οι δέκα πληγές του φαραώ θα είναι παιχνιδάκι μπροστά σε αυτά που θα πάθεις εσύ ή οι γύρω σου.

    Ενώ αν στείλεις το email, όλα τα καλά θα σου τύχουν (ακόμα περιμένω εκείνο το Nokia κινητό!).

    Θυμηθήκατε τώρα;
    Τι κάνατε τότε;
    Στέλνατε το e-mail στο junk φάκελο του λογαριασμού σας το πιο πιθανό (και φυσικά κανένα κακό δε σας βρήκε!).

    Με μια ταινία που βασίζεται στην ίδια ιδέα άραγε τι θα κάνετε;

    Παίρνουμε λοιπόν το φτυάρι κι αρχίζουμε το..ουπς παρασύρθηκα!

    Η ιστορία του Chain Letter του Deon Taylor (χωρίς ιδιαίτερες περγαμηνές) είναι σαν ...




    ...να λέμε «άλλαξε ο Μανωλιός κι έβαλε τα ρούχα του αλλιώς!».

    Τις προηγούμενες δεκαετίες είχαμε τα γράμματα, με λέξεις από διάφορα περιοδικά και εφημερίδες, που ενημέρωναν το υποψήφιο θύμα τι πρόκειται να του συμβεί.

    Στη σύγχρονη εποχή και στο Chain Letter έχουμε τα e-mails, ή μάλλον καλύτερα τα SMS, αφού τέτοια δέχονται οι πρωταγωνιστές της ταινίας στα κινητά τους.
    Υπάρχει μια εξέλιξη όσο να πεις!

    Όταν λοιπόν η Jessie Campbell (Nikki Reed του Twilight) και η παρέα της, όλοι μαθητές του λυκείου, λαμβάνουν στα κινητά τους το παράξενο μήνυμα που τελειώνει με την προειδοποίηση «ΣΠΑΣΕ ΤΗΝ ΑΛΥΣΙΔΑ ΚΑΙ ΘΑ ΠΕΘΑΝΕΙΣ» κανείς δε δίνει σημασία και το αγνοούν οι περισσότεροι.

    Για κακή τους τύχη όμως, η προειδοποίηση βγαίνει αληθινή και οι Johnny και Dante θα βρουν φρικιαστικό θάνατο από τον “Chain Man”, ο οποίος για να γίνει και πιο πειστικός τους σκοτώνει με αλυσίδες!

    Τα υπόλοιπα παιδιά ζητάνε τη βοήθεια του αστυνομικού Jim Crenshaw (Keith David), που μαζί με τη βοηθό του, υπαστυνόμο Hamill (Besty Russell από τα Saw) προσπαθούν να καταλάβουν αν ο δολοφόνος είναι το ίδιο άτομο ή πρόκειται για μια ομάδα «πειραγμένων» που μισούν την τεχνολογία και καταδιώκουν τα παιδιά.  


    Το cast δείχνει καλό, μάλιστα αρκετοί από τους ηθοποιούς έχουν σημαντικές συμμετοχές σε παρόμοιες ταινίες, η ίδια όμως η ταινία και η εξέλιξη της στην οθόνη χάνει μάλλον κάποιες σημαντικές αλυσίδες (για να είμαι και στο κλίμα της ταινίας).

    Πουθενά δε φαίνεται στο trailer αλλά και σχόλια που διάβασα να υπάρχουν κάπου στη ταινία οι γονείς των παιδιών!

    Στη πόλη κυκλοφορεί ένας μανιακός που σκοτώνει εφήβους και οι γονείς δεν ανησυχούν καθόλου;

    Και το ηθικό δίδαγμα που θέλει να περάσει η ταινία, για τους κινδύνους της τεχνολογίας, μάλλον αποτυχημένα γίνεται, καθώς οι μανιακοί δολοφόνοι δεν χρειάζονται τα κινητά για να σε παρακολουθούν.

    Πάντως μερικούς «καλούς και άγριους» βασανισμούς (για τους φαν φυσικά των ταινιών αυτών) τους έχει η ταινία.
    Και η Nikki Reed είναι καλή (γενικώς!).

    Πάντως στην Αμερική πάτωσε στις λίγες αίθουσες που παίχτηκε την 1η του Οκτώβρη, καθώς φαίνεται πως ούτε το μεγάλο κοινό των horror και torture ταινιών την προτίμησε, αν κάτι σας λέει αυτό.

    Μάλιστα, αποσύρθηκε αμέσως μετά το πρώτο τριήμερό της αφού οι 400 αίθουσες στις οποίες προβλήθηκε ήταν άδειες (34 άτομα Μ.Ο. σε κάθε αίθουσα!)

    Στην Ελλάδα πιθανότατα να τη δούμε μόνο σε DVD.
    ΥΓ. Διαβάστε, αν θέλετε κι έχετε χρόνο, ένα ωραίο άρθρο για τα Chain Letters εδώ


    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: Chain Letter Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top