F ROSENCRANTZ AND GUILDENSTERN ARE UNDEAD - FilmBoy ROSENCRANTZ AND GUILDENSTERN ARE UNDEAD - FilmBoy
  • Latest News

    ROSENCRANTZ AND GUILDENSTERN ARE UNDEAD

    Η πρώτη ουσιαστικά ταινία του Jordan Galland (σενάριο-σκηνοθεσία) με τον δύσκολο τίτλο Rosencrantz and Guildenstern Are Undead μοιάζει ενδιαφέρουσα, εκ πρώτοις. 

    Ο τίτλος είναι ένα λογοπαίγνιο του θεατρικού έργου του Tom Stoppard από το 1966 (Rosencrantz and Guildenstern Are Dead) το οποίο με τη σειρά του αφορούσε δυο χαρακτήρες από τον Hamlet του Shakespeare, τον Rosencrantz και τον Guildenstern. 

    Όσο το σκέφτομαι τόσο πιο έξυπνο το βρίσκω, αφού το Undead υποδηλώνει αυτό ακριβώς που σκεφτήκατε: Vampires! 

    Η ιστορία εκτυλίσσεται στη Νέα Υόρκη, με τον Julian (Jake Hoffman), έναν τεμπέλη που ζει στο ιατρείο του πατέρα του και πηδάει ο,τι πιο hot κυκλοφορεί εκεί έξω ενώ έχει σοβαρή σχέση με μια μοντέλα (Devon Aoki), να προσπαθεί να βρει δουλειά πιεζόμενος από τον πατέρα του. 

    Απαντάει σε μια αγγελία που ζητάνε σκηνοθέτη για ένα θεατρικό, το 'Rosencrantz and Guildenstern Are Undead', το οποίο είναι μάλλον η παγίδα για ...



    ...να βρει θύματα ο πρωταγωνιστής (John Ventimiglia)που τυγχάνει να είναι βρικόλακας και ο οποίος θα ισχυριστεί ότι ο ίδιος ο Hamlet ήταν κι αυτός βρικόλακας, ενώ εκείνος είναι ο Οράτιος και ήταν σε κόντρα μαζί του! 

    Όπως καλά καταλάβατε, έχουμε ένα θεατρικό μέσα στη ταινία το οποίο από το trailer δε δείχνει να βγάζει και πολύ νόημα. 

    Μαθαίνω ότι τα animation credits της αρχής είναι διασκεδαστικά με έναν ...Tim Burton τόνο και ότι έχει κάποιες εξυπνάδες που μπορούν να σε κάνουν να γελάσεις. 

    Κάπου εκεί όμως τελειώνουν τα καλά καθώς οι κριτικές, αν και επιεικείς (42% στο RT), επισημαίνουν ότι οι μεν θεατρόφιλοι θα θυμώσουν με τη σάτιρα και τη γιαουρτοποιηση του αγαπημένου τους θεατρικού, οι δε βαμπιροφιλοι θα απογοητευτούν με την έλλειψη αίματος και gore. 

    Τώρα, εμείς οι υπόλοιποι τι να κάνουμε;
    Εγώ θα της ρίξω μια ματιά και για έναν άλλο λόγο. 


    Στο ρόλο του ζηλιάρη γκόμενου της πρώην κοπέλας του πρωταγωνιστή είναι ο Ralf Macchio - ναι, ο Karate Kid της γενιάς μας – ο οποίος αφού έκανε μηδενική καριέρα, έβγαλε ένα απολαυστικό video πρόσφατα σατιρίζοντας τον εαυτό του για αυτό ακριβώς το λόγο. 

    Έπεσε στα χέρια μου τις προάλλες και όλο λέω να σας το δείξω αλλά όλο το αναβάλω. 
    Promise. 

    Τώρα, το Rosencrantz and Guildenstern Are Undead βγήκε στις 4 Ιουνίου και ένα μήνα τώρα παίζεται σε 2 μόνο αίθουσες. 

    Δείτε το trailer. 

    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: ROSENCRANTZ AND GUILDENSTERN ARE UNDEAD Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top