F 5 ΗΡΩΕΣ ΠΟΥ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΝΕΚΡΟΙ ...ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ! - FilmBoy 5 ΗΡΩΕΣ ΠΟΥ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΝΕΚΡΟΙ ...ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ! - FilmBoy
  • Latest News

    5 ΗΡΩΕΣ ΠΟΥ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΝΕΚΡΟΙ ...ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ!

    Ο κινηματογράφος βασίζεται στην έλλειψη δυσπιστίας.
    Είναι μια υπερβάλλουσα ‘πραγματικότητα’. 


    Στο σινεμά, οι άνθρωποι λένε και κάνουν πράγματα που δεν γίνονται στην real life, οι νόμοι της φυσικής πολλές φορές αγνοούνται κι αυτό είναι που το κάνει διασκεδαστικό. 

    Μερικά πράγματα όμως είναι τόσο τραβηγμένα, τόσο υπερβολικά, τόσο ευθέως σχεδιασμένα για sequel, που ακόμα κι ο πιο ευκολόπιστος οπαδός φτάνει σε σημείο να πει ‘...What; 

    Καταλαβαίνω ότι ο θαρραλέος ήρωας ή η ατρόμητη ηρωίδα πρέπει να επιβιώνει εκεί που οι κοινοί θνητοί πεθαίνουν, αλλά δε πρέπει να βλέπουμε να τραυματίζονται και λίγο, να βλέπουμε τι χρώμα είναι το αίμα τους τουλάχιστον; 

    Ο κανόνας είναι ότι ένας action hero μπορεί να πυροβοληθεί στον αγκώνα ή στο πόδι αλλά ποτέ στη κοιλιά ή στο κεφάλι. 

    Άλλος κανόνας αφορά τις εκρήξεις, όπου όσο κοντά κι αν νομίζουμε ότι βρίσκονται, όταν πέφτουν και απλά λερώνονται αντί να τους γίνει η φάτσα πατσάς, λέμε ‘Οκ, μάλλον θα ήταν μακριουτσικα.’ 

    Όλα αυτά είναι ανεκτά αλλά υπάρχει και μια κόκκινη γραμμή, την οποία κάποιοι ήρωες έχουν περάσει προ πολλού, στιγμές που είπαμε ‘έλα ρε συ, δε γίνονται αυτά!’. 

    Στη συνέχεια θα δείτε τους 5 κινηματογραφικούς ήρωες που έχουν ξεπεράσει αυτή τη γραμμή και κάνουν γκριμάτσες στη Φυσική και τους νόμους της, σε ένα θέμα που εμπνεύσθηκα από το – μανούλα σε κάτι τέτοια - Cinematical. 

    Φυσικά περιμένω και τις δικές σας προτάσεις.

      

    Indiana Jones στο Indiana Jones and the Crystall Skull. 

    Ας υποθέσουμε ότι ο αγαπημένος μου Ιντυ επιβιώνει ορθολογιστικά στα προηγούμενα φιλμ του...ας υποθέσουμε ότι είναι αρκετά μάγκας να επιζήσει όταν πέφτει από αεροπλάνο επάνω σε μια λαστιχένια σχεδία στο ...Temple of Doom. 

    Στο τελευταίο όμως βρίσκεται φάτσα με μια βόμβα και αυτό δε στέκει ούτε σε ταινία του Tim Burton! 

    Το τράνταγμα θα τον είχε σκοτώσει, το πέταγμα του έπρεπε να του είχε σπάσει τα μισά κόκαλα και χωρίς να σκεφτούμε καν τη ραδιενέργεια.

      

    Martin Riggs στο Lethal Weapon 2. 

    Όσο κι αν μας άρεσε που συνεχίστηκαν τα sequel του Φονικού Όπλου, στο 2 ο χαρακτήρας του Mel Gibson πυροβολείται εξ επαφής 3 φορές! 

    Μιλάμε για βολές στο σώμα κανονικά, όχι σε κάνα πόδι ή  αγκώνα. 

    Όσο καλή διάθεση και να έχεις και όσο ελκυστικό κι αν φαινόταν τότε ένα Lethal Weapon 3, το να γλιτώνεις από 3 σφαίρες εξ επαφής είναι too much ακόμα και για τους φαν. 



    Ethan Hunt στο Mission Impossible 3. 

    Θα μου πείτε τώρα, στην action movie της υπερβολής, με τα αμέτρητα κυνηγητά και τις απίθανες εκρήξεις, το χτύπημα στη σπονδυλική στήλη σε πείραξε; 

    Ο άνθρωπος πετάχτηκε από ένα τρένο σε ένα ελικόπτερο (ή το ανάποδο, δε θυμάμαι) ενώ αυτά βρίσκονταν σε κίνηση μέσα σε ένα τούνελ! 

    Ηλεκτρονικό παιχνίδι να έπαιζες, κάπου εκεί θα σου έβγαινε η κοπελίτσα κρατώντας τη ταμπέλα με τις ζωές που σου απομένουν!

      

    John McClane στο Die Hard: With A Vengeance. 

    Είναι αυτό που ο Bruce Willis και ο Samuel Jackson είναι δεμένοι σε μια βόμβα επάνω σε ένα έρημο πλοίο, η βόμβα ενεργοποιείται και σκάει αλλά εκείνοι καταφέρνουν να σωθούν ...πηδώντας από το πλοίο! 

    Εδώ το θέμα ήταν ότι οι πρωταγωνιστές έπρεπε να σωθούν αλλά επειδή μιλάμε για το Die Hard series, έπρεπε να έχουμε και μια τεράστια έκρηξη ολόκληρου πλοίου. 

    Τελικά τα έκαναν και τα δυο και από μια έκρηξη κοτζάμ φορτηγού πλοίου, δεν έπαθαν τίποτα (το πολύ πολύ να ήπιαν λίγο νερό πέφτοντας στη θάλασσα)! 



    Chev Chelios στο Crank: High Voltage. 

    Ξέρω ότι πρόκειται για χαρακτήρα απίθανο και εμπνευσμένο από video game, αλλά αν μου βρείτε εσείς video game που να σώνεσαι πέφτοντας από ελικόπτερο ή να μπορείς να είσαι ζωντανός κάνοντας ο ίδιος εγχείρηση ανοιχτής καρδιάς στον εαυτό σου, τότε θα πάω πάσο. 

    Δεν υπάρχουν αυτά.
    Χάνεις και ξαναρχίζεις το ίδιο level μέχρι να ανοίξει το μαμημενο το αλεξίπτωτο! 


    Σε μια σειρά ταινιών που, άλλωστε, δε συμπαθώ, ο ήρωας όχι απλώς έπρεπε να είναι νεκρός αλλά ίσως δεν έπρεπε να υπάρχει anyway. 

    Σκέφτεστε εσείς κάποια άλλη τραβηγμένη σκηνή από άλλον ήρωα; 
    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: 5 ΗΡΩΕΣ ΠΟΥ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΝΕΚΡΟΙ ...ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ! Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top