F TOUCHING HOME - FilmBoy TOUCHING HOME - FilmBoy
  • Latest News

    TOUCHING HOME

    Το παράξενο στο δράμα Touching Home είναι πώς δυο άσχετοι με το σινεμά τύποι έπεισαν ένα ηθοποιό του μεγέθους του Ed Harris να παίξει στη ταινία τους, την οποία θα έγραφαν, θα σκηνοθετούσαν και θα έπαιζαν οι ίδιοι! 

    Ο λόγος για τους αδερφούς Miller που θέλησαν να τιμήσουν τον πατέρα τους κάνοντας μια ταινία για την αληθινή ιστορία δυο δίδυμων αδερφών και του αλκοολικού και άστεγου πατέρα τους...δηλαδή τη δική τους ιστορία. 

    Και αν τα επιχειρήματα τους έπεισαν εύκολα τον Ed Harris, δεν ήταν αρκετά πειστικοί και στις εταιρείες διανομής αφού από το 2008 προβάλανε το φιλμ σε δεκάδες φεστιβάλ αλλά χωρίς αποτέλεσμα, μέχρι να έρθει η CFI Releasing και να το βγάλει σε μια χούφτα αίθουσες. 

    Πρόκειται για μια ιστορία ενός ανυπόφορου και μη πρόθυμου να δεχτεί βοήθεια πατέρα, που βρίσκεται ένα βήμα πριν την αυτοεξοντωση λόγω αλκοόλ και χαρακτήρα. 

    Όπως θα έχετε καταλάβει και από την αφίσα, όλη η ταινία είναι η ερμηνεία του Ed Harris και μάλιστα ...



    ...κάποιοι βιάστηκαν να τον χρίσουν υποψήφιο για το Γενάρη, αν όχι το Μάρτη. 

    Τον πλαισιώνουν οι δημιουργοί Logan και Noah Miller παίζοντας τους εαυτούς τους, ο Brad Dourif (από το My Son, My Son, What Have Ye Done και το Helloween II) και ο Robert Forster του Thick As Thieves αλλά που εγώ τον θυμάμαι από το Jackie Brown του Tarrantino το 1997. 

    Διαβάζω ότι οι ερμηνείες συνολικά είναι άνισες (πολύ καλές αλλά και πολύ κακές) και ότι όσοι δεν έχουν καρδιά από πέτρα θα ρίξουν πολύ δάκρυ. 

    Τώρα που το ξανασκέφτομαι, ίσως είναι καλό να τη δούμε και όσοι έχουμε προβλήματα με τον πατέρα μας...ίσως μας βοηθήσει να μάθουμε να τον αγαπάμε με όλα τα λάθη που έχει κάνει, ακόμα κι αν απειλούν το δικό μας μέλλον. 

    Οι κριτικές δε θα σας βοηθήσουν καθόλου γιατί είναι μοιρασμένες ακριβώς στη μέση. 

    Αν και ξεκίνησε στις 30 Απριλίου σε 3-5 αίθουσες στην Αμερική, παίζεται ακόμη ένα μήνα μετά στον ίδιο αριθμό αιθουσών. 

    Δείτε το trailer. 

    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: TOUCHING HOME Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top