F THE SQUARE - FilmBoy THE SQUARE - FilmBoy
  • Latest News

    THE SQUARE

    Μια εξαιρετική εναλλακτική στη πληθώρα των blockbuster που κυριαρχούν τις αίθουσες μας έρχεται από την Αυστραλία και σηματοδοτεί την άφιξη ενός νέου ταλέντου στο πρόσωπο του σκηνοθέτη Nash Edgerton. 

    Μια ιστορία λίγων ανθρώπων που κάνουν μερικά άσχημα (και χαζά) πράγματα στο όνομα της αληθινής αγάπης(;), της ζήλιας και των χρημάτων, το The Square περιγράφεται από το σύνολο του κριτικού τύπου ως ένα από τα καλύτερα ντεμπούτα της χρονιάς. 

    Ο Nash Edgerton δεν είναι ακριβώς νέος στο κόσμο του σινεμά αφού πέρασε τα χρόνια του ως κασκαντέρ σε πάρα πολλές ταινίες του Hollywood, ως ηθοποιός 4ης διαλογής σε αρκετές άλλες και ως σκηνοθέτης μικρών φιλμ που ποτέ δεν είδε κανένας. 

    Δουλεύοντας την ιδέα και γράφοντας το σενάριο μαζί με τον αδερφό του Joel, ο Αυστραλός κατάφερε να συνθέσει με την εμπειρία του ένα φιλμ, που πολλοί συγκρίνουν ...



    ...με ταινίες των άλλων αδερφών, των αδερφών Coen. 

    Ένας εργολάβος οικοδομών (ο εξαιρετικός David Roberts) ζει μεταξύ παρκινγκ και φτηνά μοτέλ. 

    Μια νεαρή κομμώτρια (Claire van der Boom) προσπαθεί να ξεπεράσει τη βαρεμάρα με τον άντρα της. 

    Έχουν παράνομη σχέση και θέλουν να ξεφύγουν από τους γάμους τους, όταν η ευκαιρία τους παρουσιάζεται. 

    Ο άντρας της νεαρής (Anthony Hayes) έχει κρυμμένα μετρητά από παράνομες δραστηριότητες και μόλις εκείνη τα ανακαλύπτει, λέει στον εραστή της:
    Είναι η ευκαιρία μας. Είναι μετρητά. Δε μπορεί να είναι νόμιμα! 


    Τα σχόλια μιλάνε για ένα καλοφτιαγμένο ατμοσφαιρικό ερωτικό θρίλερ που σε καθηλώνει, με πολύ καλές ερμηνείες, με το εξωπραγματικά θετικό 88% στο RT και ακόμα καλύτερο word of mouth. 

    Αυτό το τελευταίο είναι και ο λόγος που ξεκίνησε στις 9 Απριλίου σε 2 κατάμεστες αίθουσες, συνέχισε σε 10 την επόμενη εβδομάδα, ανέβηκε στις 18 την επόμενη για να φτάσει τώρα να προβάλλεται σε 24 αίθουσες, 1 μήνα μετά τη πρεμιέρα της! 

    Επειδή δεν τρέφω πολλές ελπίδες ότι θα τη δούμε στην Ελλάδα, αυτοί που ξέρουν που θα τη βρουν νομίζω ότι ψήθηκαν, το ίδιο κι εγώ. 

    Δείτε το trailer.

    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: THE SQUARE Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top