F ΟΙ ΟΡΔΕΣ ΤΗΣ ΕΚΔΙΚΗΣΗΣ - LA HORDE - FilmBoy ΟΙ ΟΡΔΕΣ ΤΗΣ ΕΚΔΙΚΗΣΗΣ - LA HORDE - FilmBoy
  • Latest News

    ΟΙ ΟΡΔΕΣ ΤΗΣ ΕΚΔΙΚΗΣΗΣ - LA HORDE

    **********   7/10
    Οι ταινίες με zombie δε πλημμύρισαν μόνο το Hollywood τελευταία, αλλά και άλλες αίθουσες του πλανήτης, όπως φαίνεται. 

    Είναι ξεκάθαρο ότι υπάρχει κάτι που συγκινεί τους πάντες σε αυτούς τους ζωντανούς νεκρούς και το μόνο που έλειπε ήταν να ασχοληθούν και οι Γάλλοι, αφού μέχρι κι εμείς κάναμε ταινία με ζομπυ και μάλιστα με sequel (Το Κακό, Το Κακό 2)! 

    Από τον παραγωγό του Frontiere(s) και του Hitman, Xavier Gens αλλά από πρωτάρηδες σκηνοθέτες, Yannick Dahan και Benjamin Rocher, το La Horde είναι μια ιστορία για 4 διεφθαρμένους μπάτσους που πηγαίνουν σε ένα κτίριο στα περίχωρα του Παρισιού για να εκδικηθούν κάποιους γκάνγκστερ που τους κολλάνε. 

    Δυστυχώς γι’αυτους, βρίσκουν δρόμους σε χάος κι αναγκάζονται να κάνουν μάχες με κύματα από διψασμένα για αίμα, ζομπυ (...για τι άλλο διψάνε τα ζομπυ, δηλαδή;) 

    Το trailer είναι σχετικά μικρό αλλά σίγουρα εντυπωσιάζει με τον τεράστιο αριθμό των ζομπυ που κατακλύζουν κυριολεκτικά την οθόνη (μιλάμε για εκατοντάδες), και ...



    ...κάνει ξεκάθαρο ότι μιλάμε για υπερκινητικα ζομπυ κι όχι αργοκίνητους living dead όπως τα ...κατοικίδια του George Romero. 

    Πέρα από αυτό και κάποια εντυπωσιακά πλάνα, είναι δύσκολο να πεις τι πρέπει να περιμένεις, αλλά θα το μάθουμε σύντομα. 

    Όσοι παρακολουθείτε αυτό το blog γνωρίζετε τη συμπάθεια μου στα Γαλλικά θρίλερ. 

    Πέρυσι ήταν οι Μάρτυρες, φέτος ξεκινάμε (γιατί νομίζω ότι θα δούμε 2-3 ακόμα) με τις Ορδές της Εκδίκησης που μετά τη Βενετία, προβλήθηκε στις Γαλλικές αίθουσες το Φεβρουάριο, η IFC υποσχέθηκε να το βγάλει στην Αμερική στο μέλλον και η Filmtrade το φέρνει στην Ελλάδα στις 20 Μαΐου. 

    Ας ελπίσουμε ότι δεν θα συμβεί ότι και με το Martyrs, που ενώ ανακοινώθηκε κανονικότατα, καμία αίθουσα δε βρέθηκε να το παίξει.

    Update: Αρκετα καλο και σιγουρα καλυτερο απο οτι περιμενα.
    Κινειται στα χναρια του Rec απο την αποψη οτι ολοκληρο το φιλμ εξελισσεται σε μια πολυκατοικια οπου τα ζομπι πεταγονται απο πορτες και δωματια.

    Φανερα δινει μεγαλη σημασια στις gore εικονες και ειδικα σε 2-3 σκηνες μιλαμε για πολυ ξυλο... 

    Στη σκηνη της κουζινας, το κεφαλι του ζομπι κοπανιεται σε ολα τα πιθανα σημεια (παγκος, ντουλαπια, τηγανια, τασακια μεχρι και το ψυγειο) με απιστευτη αγριοτητα, ενω προς το τελος σπανε τα μουτρα ενος απο αυτους σε μια τσιμεντικη κολωνα επι 20 δευτερα!

    Σκηνη ανθολογιας η σκηνη του ποστερ, με εναν απο τους ηρωες επανω στο αυτοκινητο και εκατονταδες κομπαρσους απο κατω! 

    Δείτε το trailer. 

    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: ΟΙ ΟΡΔΕΣ ΤΗΣ ΕΚΔΙΚΗΣΗΣ - LA HORDE Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top