F LAKE MUNGO (AFTERDARK HORRORFEST 4) - FilmBoy LAKE MUNGO (AFTERDARK HORRORFEST 4) - FilmBoy
  • Latest News

    LAKE MUNGO (AFTERDARK HORRORFEST 4)

    **********   4/10
    Τα ψευδό-ντοκιμαντέρ αποτελούν μια πιασιαρικη προσέγγιση για τους horror φανς με μεγάλες επιτυχίες που έμειναν αναξιοποίητες (βλ. Blair Witch Project), και πιο πρόσφατες που φαίνεται να το παλεύουν λίγο παραπάνω (βλ. Paranormal Activity). 

    Επίσης, θεωρώ περισσότερο τίμιο για έναν πρωτοεμφανιζόμενο δημιουργό (Joel Anderson) να επιλέξει αυτού του είδους το σινεμά για να συστηθεί, παρά κάποιο ανόητο b-horror movie. 

    Έλα που όλα αυτά δεν εξασφαλίζουν και πάντα επιτυχή αποτελέσματα. 

    Το Lake Mungo είναι η φετινή επιλογή από την Αυστραλία για το φεστιβάλ (πέρυσι ήταν το κανιβαλιστικο Dying Breed), ένα βραδυφλεγή παραμυθάκι σε ντοκιμαντεριστικο στιλ που η διαφορά του με τα παραδείγματα που ανέφερα (προσθέστε και το Cloverfield) είναι ότι εδώ η ιστορία έχει γίνει χρόνια πριν ενώ στα άλλα τα βλέπαμε ενώ συνέβαιναν...και καλά. 

    Άλλη μια διαφορά του είναι ότι είναι χειρότερο από όλα τα άλλα. 

    Ξεκινά με την είδηση ότι η 18χρονη Αλις (Talia Zucker) εξαφανίζεται σε μια οικογενειακή εκδρομή, εμπλουτισμένη  με...



    ...συνεντεύξεις όλων των συγγενών, γνωστών και φίλων της κοπέλας, και όταν ξεβράζεται το πτώμα οι συνεντεύξεις αυξάνονται. 

    Ο αδερφός της (Martin Sharpe) παρατηρεί διάφορα στο σπίτι και στήνει κάμερες στο σαλόνι για να δει τι συμβαίνει, για να αποκαλυφθεί ότι το φάντασμα της αδερφής του σουλατσάρει ακόμα στα δωμάτια. 

    Ή μήπως όχι; 

    Με την απλοϊκή τεχνική του ‘κοίτα προσεχτικά τη φωτογραφία’ η αλήθεια είναι ότι θα σας προσφέρει κάποιες ανατριχίλες και σίγουρα θα γυρίσετε το κεφάλι πίσω σας κάνα δυο φορές για να σιγουρευτείτε ότι είστε μόνοι στο σπίτι, αλλά πέρα από αυτό ουδέν. 

    Διέκρινα επίσης μια προσπάθεια για ανατροπές που θα ταίριαζαν σε ερωτικό θρίλερ αλλά ευτυχώς επιστρέφει αμέσως στα creepy λημέρια του μεταφυσικού θρίλερ. 

    Τίποτα το συγκλονιστικό, αλλά στα θετικά του Joel Anderson είναι το ότι θα μπορούσε να είναι πολύ χειρότερο, και δεν είναι. 

    Κι αυτό γιατί υπάρχουν κάποιες αναπάντεχες τρομαχτικές σκηνές και μια ή δυο πραγματικές τρομάρες, και αν δεν έχεις απαιτήσεις για αιματοβαμμένα μακελειά, θα περάσεις καλά. 

    Αν όχι, δες κανένα Γαλλικό. 

    Δείτε το trailer.

    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: LAKE MUNGO (AFTERDARK HORRORFEST 4) Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top