F HUBBLE 3D - FilmBoy HUBBLE 3D - FilmBoy
  • Latest News

    HUBBLE 3D

    Το Διαστημικό Τηλεσκόπιο Hubble δεν έκανε μεγάλη εντύπωση στην αρχή. 

    Μόλις έγινε η εκτόξευση του το 1989 ακολούθησε η αποκάλυψη ότι μια ελαφριά παραμόρφωση σε κάποιον καθρέφτη το καθιστούσε ισάξιο με τα επίγεια τηλεσκόπια της εποχής. 

    Δυστυχώς, η είδηση αυτή πήρε μεγάλη έκταση και δημοσιότητα, σε αντίθεση με τις μετέπειτα αναβαθμίσεις και επισκευές που έγιναν, κάτι που είναι κρίμα γιατί το Hubble ευθύνεται για κάποιες εκπληκτικές φωτογραφίες του διαστήματος και του πλανήτη μας. 

    Ένα από τα συνεργεία επισκευής ήταν το STS-125 και το πλήρωμα του, που αποτελούνταν από τους Scott Altman, Michael Good, Michael Massimino και Megan McArthur. 

    Με τη βοήθεια της IMAX κάμερας που ακολούθησε το πλήρωμα στην αποστολή του, έχουμε στα χέρια μας ένα ντοκιμαντέρ που θα μπορούσε να είναι το καλύτερο της δεκαετίας, αλλά η απειρία του σκηνοθέτη Toni Myers (που σε τέτοιες περιπτώσεις όλη τη δουλειά την κάνει στο μοντάζ) επισημαίνεται σε όλα τα κείμενα κριτικών... με την κακή έννοια. 

    Φυσικά κάτι τέτοια δεν κρίνονται σαν ταινίες, ειδικά όταν...



    ...πρόκειται για 3D και μάλιστα σε IMAX αίθουσες με τεράστιες οθόνες, θέαμα που φαντάζομαι είναι τέλεια εμπειρία. 

    Το φιλμ κινείται στα όρια του short (μόλις 45’ διάρκεια), την απαραίτητη αφήγηση την κάνει ο Leonardo DiCaprio  και έκανε πρεμιέρα στην Αμερική στις 19 Μαρτίου, στις λίγες IMAX αίθουσες (~40). 

    5 Εβδομάδες μετά, έχει ήδη 3,2 εκατομμύρια δολάρια και συνεχίζει. 

    Δείτε το trailer.

    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: HUBBLE 3D Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top