F ΕΝΑΣ ΠΕΡΑΣΤΙΚΟΣ ΣΤΟ ΓΑΛΛΟΦΩΝΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΙΝ/ΦΟΥ! - FilmBoy ΕΝΑΣ ΠΕΡΑΣΤΙΚΟΣ ΣΤΟ ΓΑΛΛΟΦΩΝΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΙΝ/ΦΟΥ! - FilmBoy
  • Latest News

    ΕΝΑΣ ΠΕΡΑΣΤΙΚΟΣ ΣΤΟ ΓΑΛΛΟΦΩΝΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΙΝ/ΦΟΥ!

    Η κινηματογραφική μου κουλτούρα κινείται μακριά από τη μελαγχολία του Γαλλικού σινεμά, πέρα από την υποχρεωτική παρακολούθηση, ως επίδοξος σινεφιλ, της Κόκκινης και Μπλε ταινίας του Kieslowski, για εντελώς ακαδημαϊκούς λόγους. 

    Μεταμοντέρνες εξαιρέσεις αποτελούν τα γαλλικά θρίλερ (Martyrs, Calvaire) και κάποιες επίκαιρες κωμωδίες (Είναι Τρελοί αυτοί οι Βόρειοι και Αστεριξ). 

    Ποτέ δε θα πω όχι όμως σε μια πρόσκληση σε ένα φεστιβάλ, ακόμα και στο Γαλλόφωνο της Αθήνας, στο οποίο παραβρέθηκα τη Τρίτη στο Αττικον. 

    Το φιλμ που είδα (Συνένοχοι) θα το δείτε αργότερα. 

    Αυτά που θα διαβάσετε παρακάτω είναι κάποια παραλειπόμενα που θεωρώ καλό να μοιραστώ μαζί σας, γιατί έχουν γέλιο και ...δε θέλω να γελάω μόνος. 



    Η προβολή άρχιζε στις 8 και 7.45 το πεζοδρόμιο είχε γεμίσει με κουστουμαρισμένους που νόμιζες ότι το Γαλλόφωνο είχε ...πόρτα! 

    Όταν αργότερα, κάνα δυο από αυτούς πλησίαζαν τον κόσμο και ρωτούσαν ‘Είστε από την Ελβετική Πρεσβεία;’ κατάλαβα ότι πρόκειται για ...εξωσχολικούς που είχαν αναλάβει την αγγαρεία να καλωσορίσουν (ή να δώσουν τις προσκλήσεις) σε υπαλληλικό προσωπικό της Πρεσβείας. 

    Όταν μάλιστα ένας από αυτούς ρώτησε 2 φορές την ίδια (!) κοπέλα που περίμενε κοντά μου, κατάλαβα ότι ήταν και μια ευκαιρία τους για καμάκι. 

    Λίγο πριν τις 8 έκαναν την εμφάνιση τους 4-5 κομψότατα ντυμένες και μικροκαμωμένες Γαλλιδουλες, και κάπου εκεί οι τύποι έξω χάζεψαν! 

    Γενικά ο κόσμος ήταν ιδιαιτέρως κομψά ντυμένος και αργότερα έμαθα ότι υπήρχαν κάποιοι συντελεστές της ταινίας. 

    Η προβολή άρχισε - μετά από ένα καλωσόρισμα και έναν πρόλογο στα ελληνογαλλικα – και στη μέση της ταινίας η σιωπή σπάει από μια γυναικεία τρανταχτή και λίγο spooky φωνή να λέει: ‘ΘΑ ΜΑΣ ΚΑΤΣΕΙΣ ΣΤΟ ΣΒΕΡΚΟΟΟ; 

    Ήταν τέτοια η ένταση και η αγωνία της ενοχλημένης (ακούστηκε περίπου όπως το ‘Here comes Johnny!’ του Jack Nickolson στο Shining) που απόρησα πως δε σταμάτησαν οι ηθοποιοί στη ταινία να δουν τι συμβαίνει! 

    Η γυναίκα συνέχισε με την ίδια ...τρελαμένη φωνή να βρίζει κάποιον ταλαίπωρο που προφανώς είχε κάτσει κοντά της (νομίζω ότι άκουσα κάτι όπως ‘...ΓΙΑ ΝΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΟΥΜΕ ΤΗ NOVAAA;’) όλη η αίθουσα φυσικά γύρισε να κοιτάξει, κάποιοι χασκογέλασαν και νομίζω ότι τα φώτα δυνάμωσαν - μάλλον ήταν έτοιμοι να διακόψουν τη προβολή. 

    Χωρίς να θέλω να λαϊκίσω, αυτά δε γίνονται ούτε στα Village! 

    To 11ο festival Du Film Francophone θα είναι στην Αθήνα μέχρι τις 25 Απριλίου.
    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: ΕΝΑΣ ΠΕΡΑΣΤΙΚΟΣ ΣΤΟ ΓΑΛΛΟΦΩΝΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΙΝ/ΦΟΥ! Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top