F ΓΙΑΤΙ ΤΟ OSCAR ΣΤΟ THE HURT LOCKER ΗΤΑΝ ΕΚΠΛΗΞΗ - FilmBoy ΓΙΑΤΙ ΤΟ OSCAR ΣΤΟ THE HURT LOCKER ΗΤΑΝ ΕΚΠΛΗΞΗ - FilmBoy
  • Latest News

    ΓΙΑΤΙ ΤΟ OSCAR ΣΤΟ THE HURT LOCKER ΗΤΑΝ ΕΚΠΛΗΞΗ

    Όταν η Barbara Streisand παρέδιδε το Όσκαρ καλύτερης Σκηνοθεσίας στη Kathryn Bigelow, την έχριζε ως την πρώτη γυναίκα που κερδίζει αυτό το βραβείο στα 82 χρόνια των απονομών της Ακαδημίας, και μάλιστα την ημέρα της Γυναίκας. 

    Ήταν η 4η μόλις που πήρε υποψηφιότητα, μετά την Lina Wertmuller για το Seven Beauties το 1975, την Jane Campion για το The Piano το 1993 και τη Sofia Coppola για το Lost In Translation το 2003. 

    Αλλά η ταινία της, το εξαιρετικό The Hurt Locker (το οποίο έρχεται αύριο στην Ελλάδα χάρη στο σχεδιασμό της Hollywood Entertainment που περίμενε 8 μήνες για να επωφεληθεί από τα Όσκαρ, ...χάνοντας όμως τους ιντερνετακιδες) έκανε κάτι παραπάνω.
    Πήρε 6 Όσκαρ! 


    Όσοι παρακολουθούσαν το buzz στο Hollywood τις προηγούμενες ημέρες θα ξέρουν ότι δεν ήταν μια ξεκάθαρη νίκη, και πολλοί στοιχημάτιζαν εναντίον της,  γι’αυτό προσωπικά τη θεώρησα έκπληξη.
    Να γιατί:  






    Πρώτα γιατί ήταν άλλη μια προσπάθεια μιας γυναίκας να μπει σε ένα κλειστό αντρικό club. 

    Μετά, γιατί ήταν ένα low budget ανεξάρτητο φιλμ (11 εκατομμύρια δολάρια μόλις) που ασχολιόταν με ένα θέμα που στο Hollywood χαρακτηρίζεται καταραμένο, τον πόλεμο στο Ιράκ. 

    Eπίσης το γεγονός ότι προβλήθηκε κατακαλόκαιρο στην Αμερική (Ιούνιο), με μικρή προβολή και λίγα εισιτήρια δε βοηθάει καθόλου. 

    Μάλιστα, πρόκειται για τη ταινία με τα λιγότερα εισιτήρια μεταξύ των προηγούμενων 82 που κέρδισαν το βραβείο Καλύτερης Ταινίας, την ίδια στιγμή που το Avatar έκανε το ακριβώς αντίθετο! 

    Τέλος, υπήρξαν ψίθυροι για την αυθεντικότητα του, με αποτέλεσμα κάποιοι παραγωγοί να αποκλειστούν από την τελετή. 

    Τίποτα από όλα αυτά δε μειώνει την ίδια τη ταινία, η οποία είναι σχεδόν τέλεια (δείτε το ποστ) και δεν πρέπει να τη χάσετε ακόμα κι αν δε σας αρέσει το θέμα.
    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: ΓΙΑΤΙ ΤΟ OSCAR ΣΤΟ THE HURT LOCKER ΗΤΑΝ ΕΚΠΛΗΞΗ Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top