F ΟΙ ΝΕΕΣ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΑΠΟ 4/2/2010 - FilmBoy ΟΙ ΝΕΕΣ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΑΠΟ 4/2/2010 - FilmBoy
  • Latest News

    ΟΙ ΝΕΕΣ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΑΠΟ 4/2/2010

    Η πρώτη εβδομάδα νέων ταινιών μετά την ανακοίνωση των υποψηφιοτήτων των Όσκαρ είναι παραδόξως πολύ φτωχή, και ίσως ο προγραμματισμός των εταιρειών στην Ελλάδα να χρειάζεται μια δεύτερη σκέψη. 
    3 Νέες ταινίες κάνουν πρεμιέρα σήμερα στις ελληνικές αίθουσες...η εξής μια. 


    Ραντεβού Στον Αέρα (Up In The Air), του Jason Reitman.
    Όσο και αν θύμωσε στις Χρυσές Σφαίρες, όταν έχασε το βραβείο σκηνοθεσίας από τον James Cameron, ο Reitman δε μπορεί να μην είναι ικανοποιημένος με τις 6 Οσκαρικες υποψηφιότητες, όσες ακριβώς είχε και το Γενάρη. 


    Ο George Clooney στο ρόλο του 40αρη γκριζομάλλη κυριλέ ταξιδιώτη με την αφοπλιστική ψυχραιμία να απολύει εργαζομένους σε όλη την επικράτεια της Αμερικής όταν οι εργοδότες ντρέπονται(!) να το κάνουν, αλλά και με τη χαρακτηριστική κίνηση να κοιτιέται στο καθρέφτη απορημένος όταν μια νεαρά τον αποκαλεί γέρο!    
     

    Πάνω απ’όλα είναι μια ιστορία για έναν τύπο που νομίζει ότι ξέρει πως δουλεύει το πράγμα, αλλά τελικά θα καταλάβει ότι δεν έχει ιδέα.  

    Η εταιρεία για την οποία ο ίδιος δουλεύει, προσλαμβάνει μια νεαρή που απολύει με διαφορετικό στιλ (μέσω ίντερνετ) και την υποδύεται η νεαρή Anna Kendrick (η συμμαθήτρια της Μπελα στο New Moon), η 2η νεότερη ηθοποιός που έχει κερδίσει βραβείο Tony. 

    Το ρόλο της γυναίκας που κάνει τον George να αναθεωρήσει παίζει η Vera Farmiga (Orphan, Nothing But The Truth) και συμπληρώνει το τρίο των ηθοποιών που και μόνο γι’αυτους θα άξιζε να δείτε τη ταινία. 

    Το φιλμ ξεκινά με ένα ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ τραγούδι, το This Land is Your Land από το funk/soul group Sharon Jones & The Dap-Kings και αμέσως αποκτάς μια ευχάριστη διάθεση προς το φιλμ, που δε σε προδίδει για καμιά ώρα.
     

    Μετά η ταινία γίνεται εσωτερικής αναζήτησης ενός ορκισμένου εργένη, της σειράς. 
    Ευχάριστο, καλό αλλά προς τι όλος αυτός ο ντόρος;
     


    Παίζονται ακόμη:
    Επικίνδυνες Μαγειρικές, του Βασίλη Τσελαμεγκου.
    Ελληνική γκουρμε δραματική ταινία με τη Κάτια Ζυγουλη, τον Κωνσταντίνο Μαρκουλακη και τον Γιώργο Χωραφα.
    Δυο άντρες μαγειρεύουν για την ίδια γυναίκα κάθε βράδυ, εκείνη τρώει συνέχεια αλλά δε παχαίνει καθόλου γιατί κάνει πολύ σεξ. 


    Αν είναι να αρχίσετε πάλι στο blog να μου λέτε ότι το Χόλλυγουντ περιμένει το ταλέντο της Κατιας, όπως με το Σάκη, είμαι πρόθυμος μέχρι και να δω τη ταινία της! 

    Η Εκδίκηση της Καταλιν Βαργκα (Katalin Varga), του Πητερ Σκρικλαντ.
    Βρετανικό δράμα με καλές κριτικές και βραβείο στο Βερολίνο. 


    Καλό Σινεμά.
    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: ΟΙ ΝΕΕΣ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΑΠΟ 4/2/2010 Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top