F ΑΝΙΚΗΤΟΣ - INVICTUS - FilmBoy ΑΝΙΚΗΤΟΣ - INVICTUS - FilmBoy
  • Latest News

    ΑΝΙΚΗΤΟΣ - INVICTUS


    **********   7/10

    Η λέξη ‘Invictus’ είναι Λατινική και σημαίνει Ανίκητος (Invincible και όχι Invisible που σημαίνει αόρατος, όπως είδα κάπου). 

    Η νέα ταινία του Clint Eastwood βασίζεται στο βιβλίο του John Carlin με τίτλο ‘Playing the Enemy: Nelson Mandela and the Game That Changed a Nation’ και εξιστορεί πραγματικά γεγονότα. 

    Είναι ουσιαστικά ο πρώτος χρόνος του Νέλσον Μαντέλα στη προεδρία της Ν.Αφρικής – 4 χρόνια μετά την αποφυλάκιση του – και σε μια εποχή που η χώρα διχάζεται από το Apartheid ανάμεσα σε λευκούς και μαύρους.   
    Σύμβολο του apartheid από την ίδρυση της είναι η ομάδα rugby με το όνομα The Springboks, την οποία πολλοί σύμβουλοι του προέδρου τον παρότρυναν να διαλύσει. 

    Αντί γι’αυτο, ο πάντα σοφότερος πρόεδρος βλέπει μια ευκαιρία για να ενώσει τους πολίτες της χώρας του, και ζητά από τον αρχηγό της ομάδας να κερδίσουν το Παγκόσμιο τίτλο. 

    Αυτή είναι η ιστορία που ενέπνευσε τον Clint Eastwood (το σενάριο της οποίας έγραψε ο Anthony Peckham λίγο πριν γράψει το Sherlock Holmes) και η πρώτη κίνηση του ήταν να απευθυνθεί στον ίδιο τον Νέλσον Μαντέλα για να τον ρωτήσει ποιον ηθοποιό θα προτιμούσε να τον υποδυθεί. 

    Ο βραβευμένος με Νόμπελ πρώην πρόεδρος είπε αυτόν που θα σκεφτόταν ολόκληρο το Hollywood, φίλο του άλλωστε, τον Morgan Freeman. 

    Πέρα από την ευκολία που θα είχε να τον υποδυθεί εμφανισιακά, ο μεγάλος ηθοποιός έχει παίξει δυο φορές το Θεό, έτσι δε θα είχε πρόβλημα με το ...επιβλητικό της προσωπικότητας του.
    Ο ίδιος λέει:

    ‘Αν υποθέσουμε ότι η υποκριτική είναι σε κάποιο βαθμό δύσκολη, το να υποδύεσαι έναν άνθρωπο που βρίσκεται στη ζωή και τον γνωρίζουν όλοι, είναι το δυσκολότερο.’

    Photo Gallery



    Το αποτέλεσμα ήταν η γερή υποψηφιότητα του στις Χρυσές Σφαίρες και η ανάδειξη του ως φαβορί για τα Όσκαρ. 


    Στο ρόλο του Κάπταιν της ομάδας ο Matt Damon, για τον οποίο επιστρατεύτηκαν ειδικές κατασκευές στο σετ(!) και πλάνα υπό γωνίες για να φαίνεται τεράστιος.
    Έχετε δει παίχτη του rugby από κοντά;
    Υποψηφιότητα και αυτός...μη με ρωτάτε γιατί. 


    Όσο για αυτή του Clint Eastwood, φαίνεται να την έχει καβατζωσει κάθε φορά που κάνει οτιδήποτε!
    Προσωπικά δεν είμαι φαν του, αλλά το ξεχνάω κάθε φορά που σκέφτομαι ποιος έκανε το Mystic River. 


    Αν νομίζετε ότι θα δείτε μια ταινία με έντονα ρατσιστικά επεισόδια, ή σκηνές ρατσιστικής βιας θα σας απογοητεύσω. 

    Ελάχιστες τέτοιες υπάρχουν, κάτι που έκανε κάποιους κριτικούς να τη χαρακτηρίσουν ευκολοχώνευτη και να σχολιάσουν ότι δε προκαλεί κανένα προβληματισμό. 

    Εκτός από αυτό, η ταινία έχει καλές κριτικές στο σύνολο τους, αλλά μη ξεχνάτε ότι ο Clint είναι το χαϊδεμένο ...παιδί των κριτικών. 

    Ίσως γι’αυτο έκανε μόλις 8μιση εκατομύρια δολάρια άνοιγμα στις 11 Δεκεμβρίου στην Αμερική, ενώ η κατώτερη πρόβλεψη ήταν τα 13.
    Στην Ελλάδα θα το δούμε από τη Village Films στις 28 Γενάρη.


    Στη Photo Gallery επανω θα βρειτε 35 φωτογραφιες απο τη ταινια και 3 wallpaper. 


    Δείτε το trailer.

    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: ΑΝΙΚΗΤΟΣ - INVICTUS Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top