F ΟΙ ΝΕΕΣ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΑΠΟ 28/1/2010 - FilmBoy ΟΙ ΝΕΕΣ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΑΠΟ 28/1/2010 - FilmBoy
  • Latest News

    ΟΙ ΝΕΕΣ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΑΠΟ 28/1/2010

    Τα τεχνικά προβλήματα μου κάνουν τη ζωή δύσκολη εδώ και κάποιες μέρες αλλά από αύριο επανέρχομαι με όλα τα ‘καλά’ του KostasBlog (paparazzi, trailers, photo gallery, music).
    Προς το παρόν ο Ανίκητος κατεβαίνει στην Αγορά για ...Επαφές Τέταρτου τύπου! 




    Ανίκητος (Invictus), του Clint Eastwood.
    Αθλητικό-ιστορική ταινία που βασίζεται στο βιβλίο του John Carlin με τίτλο ‘Playing the Enemy: Nelson Mandela and the Game That Changed a Nation’ και εξιστορεί πραγματικά γεγονότα. 


    Είναι ουσιαστικά ο πρώτος χρόνος του Νέλσον Μαντέλα (Morgan Freeman) στη προεδρία της Ν.Αφρικής – 4 χρόνια μετά την αποφυλάκιση του – και σε μια εποχή που η χώρα διχάζεται από το Apartheid ανάμεσα σε λευκούς και μαύρους.   
    Σύμβολο του apartheid από την ίδρυση της είναι η ομάδα rugby με το όνομα The Springboks, την οποία πολλοί σύμβουλοι του προέδρου τον παρότρυναν να διαλύσει.  


    Αντί γι’αυτο, ο πάντα σοφότερος πρόεδρος βλέπει μια ευκαιρία για να ενώσει τους πολίτες της χώρας του, και ζητά από τον αρχηγό της ομάδας (Matt Damon)να κερδίσουν το Παγκόσμιο τίτλο. 

    Τέλεια ερμηνεία από τον Freeman σε μια ευκολοχώνευτη ταινία χωρίς πολλές συγκρούσεις και με πολύ ράγκμπι (τουλάχιστον τα 25 τελευταία λεπτά είναι όλο ματς). 



    Agora, του Alejandro Amenabar.
    Η καρδιά του φιλμ είναι η Υπατία (η αψεγάδιαστη Rachel Weisz), φιλόσοφος και δασκάλα στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου την εποχή της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας (391 π.Χ). 


    Παθιασμένη με τα μαθηματικά και την αστρονομία, αντικείμενο του πόθου για έναν σκλάβο (Max Minghella) και έναν μαθητή της (Oscar Isaak) και επίσης άθεη.
     

    Το σενάριο των δυο Λατίνων δημιουργών παίρνει φανερά θέση, καθώς οι Χριστιανοί περισσότερο σφάζουν παρά προσεύχονται και η μόνη που παραμένει πιστή στις ιδέες της και θυσιάζεται γι’αυτές είναι η άθεη Υπατία. 

    Oι πολιτικοί είναι διεφθαρμένοι (αναλλοίωτες αξίες!) και αναλώνονται σε βαρετούς μονολόγους, αλλά οι λεπτομέρειες των σκηνικών (όπως φαίνονται και στο trailer) είναι απίστευτες. 

    Θα μου πεις, 73 εκατομμύρια budget(!) τι θα το κάνανε;
    Γιατί, εσύ τι θα κάνεις τα 144 λεπτά διάρκειας της; 




    Επαφή Τέταρτου Τύπου (The Fourth Kind), του Olatunde Osunsanmi.
    Βρισκόμαστε στη πόλη Νομ της Αλάσκα, όπου έχουν αναφερθεί παράξενα συμβάντα και πολλές εξαφανίσεις τα τελευταία 10 χρόνια, σε σημείο που το ίδιο το FBI έχει κάνει κάποιες έρευνες χωρίς να βρει κάτι. 



    Η Milla Jovovich είναι μια ντόπια ψυχολόγος, οι ασθενείς της οποίας παραπονιούνται για αϋπνίες, οράματα με κουκουβάγιες και περιστατικά που παραπέμπουν σε Εξορκισμό (κάποιος παραμιλάει στον ύπνο του με ξένη φωνή και στην ηχογραφημένη κασέτα καταλαβαίνουν ότι μιλάει αρχαία Σουμενικα!)
     


    Ψευτο-ντοκιμενταριστικο στιλ και ατάκες όπως ‘it’s up to your mind to decide’ σε μια μάλλον άτυχη στιγμή της Milla. 

    Αν αναρωτιέστε για το timing της ταινίας, δε φταίει σ’αυτό η Universal.
    Το καλοκαίρι οι καθυστερήσεις του The Wolf Man πήγαν την ημερομηνία εξόδου της στο 2010, έτσι η εταιρεία που έψαχνε να καλύψει το κενό, ανακάλυψε το The Fourth Kind, πολύ πριν γίνει ο χαμός με το Paranormal Activity.  



    Παίζονται ακόμα:
    Το Πορτρέτο του Ντοριαν Γκρει (Dorian Gray), του Ολιβερ Παρκερ.
    Βρετανική δραματική εκδοχή της χιλιοειπωμένης ιστορίας του νάρκισσου (βλ. Next Top Model) με τον πίνακα, με τον Μπεν Τσαπλιν και τον Κολιν Φερθ. 


    Η Πόλη της Ζωής και του Θανάτου (Nanjing! Nanjing!), του Τσουαν Λου.
    Κινέζικο δραματικό καταγγελτικο σκληρό φιλμ για τη σφαγή εκατοντάδων ανθρώπων στη πόλη Νανγκιν από τους Γιαπωνέζους πριν 70 χρόνια. 


    Βρέχει Κεφτέδες (Cloudy With a Chance of Meatball)(3D).
    Τα animation της Sony δεν είναι σαν κι αυτά της Pixar αλλά το συγκεκριμένο είχε μεγάλη απήχηση σε κόσμο και κριτικούς, αλλά και στα βραβεία.
    Είναι και σε 3D.
    Είναι οι στιγμές που χαίρεσαι να έχεις παιδί. 


    Καλό Σινεμά.
    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: ΟΙ ΝΕΕΣ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΑΠΟ 28/1/2010 Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top