F ΚΕΛΙ 211 - CELDA 211 - FilmBoy ΚΕΛΙ 211 - CELDA 211 - FilmBoy
  • Latest News

    ΚΕΛΙ 211 - CELDA 211


    Βλέποντας το trailer του Κελιού 211 στα προσεχώς της αίθουσας (και πριν αρχίσει το Νήσος, στο οποίο με σύρανε να πάω αλλά δεν ήταν και εντελώς σαχλαμάρα τελικά), πείστηκα ότι θα μπορούσε να είναι η ευρωπαϊκή έκπληξη της χρονιάς.

    Η ταινία του σκηνοθέτη από τη Μαγιόρκα Daniel Monzon δείχνει ότι υπάρχει πολύ έντονη ζωή στον Ισπανικό κινηματογράφο, αρκεί να συνεχίσουν έτσι.

    Η απήχηση που είχε στα φεστιβάλ της Βενετίας και του Τορόντο επισφραγίστηκε στην Ισπανία, όπου στο πρώτο τριήμερο προβολής έκανε 2 εκατομμύρια δολάρια(!), κάτι που ενθάρρυνε πολλές μικρές ανεξάρτητες εταιρείες διανομής στην Ευρώπη.

    Μια τέτοια είναι και η Filmtrade στην Ελλάδα, που δραστηριοποιούνταν στις τηλεοπτικές πωλήσεις συνήθως.

    Ένας νεαρός ευαίσθητος κι άπειρος φύλακας (Alberto Ammann) ξεκινάει την πρώτη του ημέρα στη νέα δουλειά.

    Συνάδελφοι του τον ξεναγούν στις φυλακές Υψίστης Ασφαλείας, όταν του πέφτει ένας σοβάς στο κεφάλι(!) και χάνει τις αισθήσεις του.

    Για να τον συνεφέρουν, τον βάζουν μέσα στο κελί 211 (το 33 είναι πιασμένο ως γνωστόν) αλλά...εκείνη την ώρα αρχίζει μια μεγάλη εξέγερση.

    Η φυλακή καταλαμβάνεται εξ ολοκλήρου από τους βαρυποινίτες της ΕΤΑ, τους χούλιγκανς της Βαλένθια (χα) και άλλων λουλουδιών και ο πιτσιρικάς παγιδεύεται μέσα.


    Γρήγορα καταλαβαίνει ότι η μόνη του ελπίδα είναι να παραστήσει τον φυλακισμένο, μιας και κανείς δεν τον έχει δει ως φύλακα ακόμα.

    Εντάξει, ξεχάστε την ανόητη έναρξη της ιστορίας – πέρα από αυτήν φαίνεται να είναι ένα πολύ έντονο και  καλοφτιαγμένο θρίλερ φυλακής, το οποίο μαθαίνω έχει και πολλές ανατροπές.

    Το δραματικό κομμάτι ενισχύεται με το γεγονός ότι η φίλη του (Marta Etura) είναι έγκυος και τον περιμένει σπίτι.

    Κλασική περίπτωση αντιήρωα, ειδικά όταν περνάει τη λεπτή γραμμή της ηθικής για να γίνει αποδεκτός από τους κρατούμενους (στους οποίους υπάρχουν κάτι καρικατούρες της μισής μερίδας αλλά και κάτι τέρατα που δε θες να μπλέξεις μαζί τους).

    Στο ρόλο του αρχηγού των φυλακισμένων ο Luis Tosar με το όνομα ...Malamadre, ενας τυπος για τον οποιο ακουγονται πολλα καλα.

    Η ταινία εκτός από την Ελλάδα και την Ισπανία δεν έχει προγραμματιστεί να προβληθεί ακόμα κάπου αλλού, αλλά έχει ήδη αγοραστεί από εταιρείες στη Βραζιλία και στη Γερμανία όποτε αναμένεται.

    Όπως είπαμε, στην Ελλάδα τη φέρνει η νεοσύστατη Filmtrade στις 21 Ιανουαρίου, και νομίζω αξίζει τη προσοχή μας. 
      
    Δείτε το trailer (δυστυχώς όχι σε HD).       

    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: ΚΕΛΙ 211 - CELDA 211 Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top