F ARMORED - FilmBoy ARMORED - FilmBoy
  • Latest News

    ARMORED


    Εν μέσω συνωστισμού από πολλές και με μεγάλες προσδοκίες ταινίες, σε μια περίοδο κατεξοχήν κινηματογραφική στην Αμερική, και με τις εταιρείες να ρίχνουν τα μεγάλα τους χαρτιά στην αγορά, η Screen Gems πετάει στο λάκκο με τα λιοντάρια μια περιπέτεια που φωνάζει ότι είναι ντεμοντέ. 

    Όπως αναμενόταν έκανε μόλις 6,5 εκατομύρια δολάρια εισπράξεις στο άνοιγμα του (ακριβώς όσα είχε προβλέψει το Box Office.com μια εβδομάδα πριν) και θα είναι τυχερό αν πιασει οσα στοιχισε, τα 25.


    Το Armored είναι η κλασική περιπέτεια του μπάτσου (...οκ, εδώ σεκιουριτά) που στρέφεται εναντίον των διεφθαρμένων συναδέλφων του και με κίνδυνο τη ζωή του προσπαθεί να σώσει τα λεφτά...του κράτους! 

    Ο σκηνοθέτης Nimrod Antal, που μας είχε δώσει το μέτριο Vacancy πριν 2 χρόνια, που είδαμε μόνο σε dvd στην Ελλάδα, άκουσε τα εύσημα του πρωταγωνιστή Matt Dillon αλλά εγώ όταν ακούω κάτι τέτοια γελάω. 

    Το σενάριο είναι κάποιου James V.Simpson που δεν έχει γράψει ούτε γράμμα ξανά στη ζωή του (...μιλώντας σε κινηματογραφικό επίπεδο). 

    Ένας νεαρός σεκιουριτάς (ο Columbus Short από το Whiteout) πιάνει δουλειά σε εταιρεία που μεταφέρει όλο το χρήμα της Αμερικής σε αλεξίσφαιρα φορτηγά, ενώ προσπαθεί να μεγαλώσει το μικρό αδερφό του μετά το χαμό των γονιών τους. 

    Οι συνάδελφοι του είναι οι πιο σκληροί και οι πιο μάγκες.
    Matt Dillon, Lawrence Fishbourne, Jean Reno, Amaury Nolasko, Skeet Ulrich, όλοι τους πιο διεφθαρμένοι και από την Ελληνική Αστυνομία (...αν μπορεί να συμβεί κάτι τέτοιο). 


    Βασίζονται στην ανάγκη του μικρού και ετοιμάζουν μια ληστεία 42 εκ. δολαρίων, αλλά ο μικρός την είδε Elliot Ness! 

    Photo Gallery



    Τα υπόλοιπα τα φαντάζεστε.
    Κυνηγητά, τρακαρίσματα, απειλές της ζωής του μικρού αδερφού (δεν είναι spoiler, το δείχνει το trailer), και το αποκορύφωμα...ο μικρός κλείνεται μέσα στο φορτηγό! 


    Κάτι που έμαθα και μου έκανε εντύπωση είναι ότι υπάρχει μόνο ένας γυναικείος ομιλών ρόλος σε όλο το φιλμ, μια πράκτορας προστασίας ενός παιδιού, και είναι μικρότερος από 4 λεπτά! 

    Οι κριτικές στο σύνολο τους μιλάνε για μέτρια ταινία, αλλά μεταξύ μας, περίμενα χειρότερα. 

    Την ταινία τη σώζει από αυτά τα χειρότερα η σκηνοθεσία του Nimrod Antal με πλάνα από πολλαπλές κάμερες και το γρήγορο μοντάζ, μέχρι να αρχίσουν οι απέραντες τρύπες του σεναρίου. 

    Στην Αμερική έκανε πρεμιέρα στις 4 Δεκέμβρη και στην Ελλάδα θα το δούμε από την Audio Visual στις 11 Φεβρουαρίου, μια εποχή που το KostasBlog θα γιορτάζει τα πρώτα του γενέθλια! 

    Δείτε τις 20 φωτογραφίες από τη ταινία, 1 εναλλακτικό πόστερ και 3 wallpaper στη Photo Gallery (τώρα που ξεπεράστηκαν τα προβλήματα) και φυσικά δείτε το trailer.  
       

    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: ARMORED Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top