F ΣΤΑ ΑΚΡΑ - DURESS - FilmBoy ΣΤΑ ΑΚΡΑ - DURESS - FilmBoy
  • Latest News

    ΣΤΑ ΑΚΡΑ - DURESS


    Το KostasBlog κάθε αρχή του μήνα παρουσιάζει ‘μεγάλες’ σε ενδιαφέρον ταινίες με ημερομηνία προβολής τον επόμενο μήνα.
    Μια από τις πιο αναμενόμενες ταινίες του Δεκεμβρίου ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ φυσικά το ανεξάρτητο Duress κάποιου Jordan Barker.
    Για τους έλληνες όμως, και κυρίως τις ελληνίδες, αυτή η ταινία θα απασχολήσει πολύ κόσμο και έχω την αίσθηση ότι θα πάει καλά και στα ταμεία. Γιατί; 
    Λόγω Σάκη Ρουβα.


    Όσο και αν περιμένατε ίσως το αντίθετο, το KostasBlog έχει θετική γνώμη.
    Όχι φυσικά για τη ταινία, η οποία προβλήθηκε στο Fantastic Fest πριν κάνα μήνα και την είδαν ελάχιστοι άνθρωποι ως τώρα, αλλά για το δρόμο που επιλέγει ο έλληνας σταρ να προσεγγίσει το Χολλυγουντ.


    Μετά το Alter Ego των Νικόλα Δημητροπουλου και Γιώργου Κοργιανιτη, όπου έκανε το απαραίτητο ντεμπούτο του, η επιλογή του Σάκη ΔΕΝ ήταν να παίξει σε ‘φτηνές’ κωμωδιουλες υπό την σκέπη της Nia Vardalos, με γυρίσματα στην Ελλάδα, και με ελληνική χρηματοδότηση, μόνο και μόνο να λέμε ότι παίξαμε στο Χολλυγουντ επειδή βρισκόταν και ο Richard Dreyfous εκεί.


    Προτίμησε το δρόμο που ακολουθούν όλοι οι πρωτοεμφανιζόμενοι ηθοποιοί που ξεκινούν σοβαρά μια καριέρα.
    Μια ανεξάρτητη παραγωγή δηλαδή, πολύ συχνά θρίλερ, σε έναν ρόλο μετρίου ‘αναστήματος’, η οποία θα προβληθεί σε κάποια φεστιβάλ για να κυνηγήσει τη διανομή της στις αίθουσες.


    Μέχρι τώρα δεν το έχει καταφέρει, γι’αυτό και δεν υπάρχει ούτε καν ποστερ παρά μόνο στην ελληνική της εκδοχή. 
    Εννοείται ότι η ελληνική Hollywood Entertainment είναι η μόνη εταιρεία διανομής που έχει αγοράσει το φιλμ, για προφανείς λόγους.



    Το Στα Άκρα είναι ένα ψυχολογικό θρίλερ όπου ένας χήρος (Martin Donovan από το Haunting in Connecticut το οποίο by the way θα έρθει στη χώρα μας έστω κι αργά...δείτε σχετικά) προσπαθεί να τα βγάλει πέρα με την ανατροφή της κόρης του (Ariel Winter) η οποία φυσικά δεν είναι καλά συναισθηματικά μετά ...την αυτοκτονία της μητέρας της.


    Σαν να μην είχε ήδη τόσα προβλήματα, βρίσκεται στο λάθος σημείο καθώς μια νύχτα σε ένα μαγαζί με ντόνατς ένας τρελαμένος serial killer (guess who...Sakis Rouvas) τον αναγκάζει να παίξει το παιχνίδι του, απειλώντας τον να σκοτώσει τη κόρη του.
    Το νόημα της ταινίας είναι ότι όλοι μας ήμαστε εν δυνάμει δολοφόνοι υπό συγκεκριμένες συνθήκες και πίεση.  


    Οι λίγοι άνθρωποι που την είδαν δε συμφωνούν στο αν βλέπεται η όχι. Συμφωνούν όμως στις ερμηνείες. Και κοιτάτε τώρα πως τη γλίτωσε ο Σάκης.
    Ο Martin Donovan είναι τόσο κακός που παίρνει όλο το bad credit αυτός, από όπου άλλωστε υπήρχαν και απαιτήσεις.
    Με όλο αυτό το θάψιμο ο Σακης τη γλιτώνει με κάτι ‘...uninspired and tedious’.
    Πιστέψτε με, υπάρχουν πολύ χειρότερα ...κοσμητικά, που θα μπορούσαν ίσως να του κλείσουν πόρτες, τώρα απλά δεν άρπαξε την ευκαιρία από τα μαλλιά αλλά νομίζω θα έχει κι άλλες ευκαιρίες.
    Άλλωστε εμένα στο trailer μια χαρά μου φάνηκε (...αν εξαιρέσεις τη μεγαλύτερη φυσική μύτη πρωταγωνιστή, στην ιστορία του αμερικανικού σινεμά!)


    Στις ελληνικές αίθουσες θα κάνει πρεμιέρα στις 3 Δεκεμβρίου, με μεγάλες πιθανότητες να είναι και η μοναδική αγορά που θα προβληθεί.
    Δείτε το trailer.
    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: ΣΤΑ ΑΚΡΑ - DURESS Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top