F Ο ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΤΟΥ ΔΡ ΠΑΡΝΑΣΟΥΣ - FilmBoy Ο ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΤΟΥ ΔΡ ΠΑΡΝΑΣΟΥΣ - FilmBoy
  • Latest News

    Ο ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΤΟΥ ΔΡ ΠΑΡΝΑΣΟΥΣ


    Απέχω πολύ από το να θεωρηθώ φαν του Terry Gilliam.
    Για την ακρίβεια, απέφυγα να δω τον Βαρόνο Μιγχαουζεν το 1988 γιατί ακόμα και σε τέτοια ηλικία μου φάνηκε πολύ παιδική, και η μόνη μου επαφή με τον 69χρονο δημιουργό ήταν το Φόβος Και Παράνοια Στο Λας Βεγκας, 10 χρόνια μετά. 


    Αυτό δε με εμποδίζει να θαυμάζω το μυαλό του και τη μεγάλη φαντασία του, ειδικά τώρα που έχει στη διάθεση του απεριόριστες τεχνολογικές δυνατότητες.  

    Εκτός από τη μεγάλη φαντασία του, όλοι, ακόμα κι αυτοί που γράφουν αρνητικές κριτικές, παραδέχονται ότι χειρίστηκε με μαεστρία το γεγονός ότι ο κεντρικός πρωταγωνιστής του πέθανε στη μέση των γυρισμάτων και χωρίς να ολοκληρώσει τις σκηνές του. 

    Ο λόγος φυσικά για τον Heath Ledger, που το The Imaginarium of Doctor Parnassus ήταν το τελευταίο του φιλμ.  

    Η παραγωγή σταμάτησε για λίγους μήνες.
    Όταν ξανάρχισε, οι Johnny Depp, Jude Law και Colin Farrell συμφώνησαν να συνεχίσουν το ρόλο του Ledger.
    Το φανταστικό του πράγματος και κάποια έξυπνα ‘γυρίσματα’ στο σενάριο επέτρεψαν στους ηθοποιούς να παίξουν έναν άνθρωπο, ο οποίος αλλάζει εμφάνιση ανάμεσα στα ταξίδια του σε φανταστικούς κόσμους. 


    Βγήκε μάλιστα στη δημοσιότητα ότι οι τρεις αστέρες έκαναν δωρεά τις αμοιβές τους από τη στη 2χρονη κόρη του Heath Ledger, αφού ο ίδιος δεν προνόησε κάτι στη διαθήκη του!  

    Η ταινία είναι γεμάτη από φαντασμαγορικές εικόνες και μιλάει για ένα περιπλανώμενο σόου σε ένα φουτουριστικό Λονδίνο, με φόντο έναν καθρέφτη, όπου καλούνται οι επισκέπτες του να περάσουν μέσα του, σε ένα κόσμο που θα δημιουργήσει η φαντασία τους.  

    Οι τύχες και τα πρόσωπα αλλάζουν μόλις κάποιος περάσει τον καθρέπτη, κι αυτός είναι ο τρόπος που καταφέρνουν οι τρεις ηθοποιοί να αντικαταστήσουν τον μακαρίτη.


    Photo Gallery


    Αλλά και το υπόλοιπο cast δεν είναι αμελητέο.
    Το δίπολο μεταξύ των δυνάμεων του φανταστικού από τον Δρ.Παρνασους (Christopher Plummer) και του αρχιτέκτονα του φόβου (Tom Waits), ένα νεαρό ζευγάρι δίνει την απαραίτητη αισθηματική προσθήκη (Andrew Garfield και το μοντέλο Lily Cole) και ο Heath Ledger παίζει...τον Τζοκερ πάλι!  


    Οι κριτικές είναι λίγο πάνω από τη μέση (65% στο RottenTomatoes), αλλά σε τέτοιες ταινίες μετράει πολύ το αν είσαι κοντά σε τέτοιου είδους σινεμά η όχι.

    Στην Αμερική η Sony θα το προβάλει τα Χριστούγεννα, σε μικρή πάντως διανομή, ενώ εμείς θα το δούμε την επόμενη Πέμπτη 26 Νοεμβρίου.

    Δείτε στη Photo Gallery επανω 27 σκηνες απο τη ταινια, 15 εναλλακτικα ποστερ αλλα και της ελληνικης διανομης, 2 wallpapers και φυσικα δειτε το trailer.

    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: Ο ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΤΟΥ ΔΡ ΠΑΡΝΑΣΟΥΣ Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top