F BLACK DYNAMITE - FilmBoy BLACK DYNAMITE - FilmBoy
  • Latest News

    BLACK DYNAMITE


    Πριν βιαστείτε και αλλάξετε σελίδα νομίζοντας ότι το KostasBlog το γύρισε στα 70’s, να σας πω ότι το Black Dynamite, εκτός φυσικά ότι είναι καινούργια ταινία, είναι η κωμωδία με την οποία έχω γελάσει περισσότερο, μόνο από το trailer! 

    Τώρα που έχω τη προσοχή σας, ας μιλήσουμε για ένα κινηματογραφικό είδος που στη καλύτερη του μας δίνει τις Τρελές Σφαίρες και το απολαυστικό Scary Movie αλλά στη χειρότερη το χυδαίο Epic Movie.
    Είναι η παρωδία-σάτιρα (spoof στην αγγλική), όπου σατιρίζονται παλιές –ενίοτε σοβαρές- ταινίες η ένα ολόκληρο είδος ταινιών (όπως έκανε το Austin Powers στα κατασκοπικά).  

    Η κωμωδία του Scott Sanders (που έκανε άλλη μια ταινία ...10 χρόνια πριν!) ‘καπηλεύεται’ τα φτηνιάρικα φιλμ της δεκαετίας του 70, εκείνα όπου ο ήρωας έριχνε μια και έπεφταν δώδεκα, εκείνα με τις χοντροειδής ατάκες και τίτλους, εκείνα με τις βαρύγδουπες φωνές στα trailer...εκείνα τα B-movies στα οποία αναφέρονται ξεκάθαρα ο Robert Rodriquez και ο Quentin Tarantino με το Grindhouse.  

    Ο Black Dynamite είναι ένας γαμαω-και-δερνω τύπος, αφροαμερικανος με παράξενη slang προφορά, πολύ κουλ, με ...μεγάλα προσόντα και με απίστευτη πέραση στις γυναίκες όπου μια ματιά του αρκεί.
    Έχει χάσει τον αδερφό του από έναν μεγαλέμπορο ναρκωτικών και έχει βγει παγανιά στους δρόμους για εκδίκηση.
    Σε κάθε βήμα του αποκαλύπτει συνομωσίες και τελικά φτάνει στο ‘Kung Fu Island’, αφού κάθε τέτοιο B-movie που σέβεται τον εαυτό του έχει και πολεμικές τέχνες μέσα!  

    Όσο σημαντικός είναι για τη σειρά του Naked Gun ο Leslie Nielsen, έτσι είναι και ο Michael Jay White για το Black Dynamite.
    Ένας από την ομάδα των σεναριογράφων και ο ίδιος, φορτώνεται τη ταινία στις πλάτες του και σε κερδίζει με την ειλικρινέστατη αφέλεια στη φάτσα.



    Photo Gallery


    Οι κριτικές είναι από καλές έως αποθεωτικές, τα newsdesk του ιντερνετ έχουν γεμίσει με φωνές τύπου ‘Δείτε την!’, η μικρή Apparition είχε την πολύ περιορισμένη διανομή στις 16 Οκτωβρίου και η Sony το τσίμπησε για το DVD.
    Όπως και να’χει, πρέπει να δείτε όλοι το trailer όπου υπάρχουν δυο ατάκες που ...τα σπάνε. 

    -Στη πρώτη, όταν μια γκόμενα βγαίνει από τα σκεπάσματα και του λέει πόσο της άρεσε, της λέει να κάνει ησυχία, ...’youre gonna wake the rest of the bitches!’ ... πριν ανοίξει το πλάνο και εμφανιστούν άλλες 6 στο κρεβάτι!
    -Η δεύτερη είναι απολαυστική στην απλότητα της.
    I am smiling!’  Δε λέω τίποτα, δείτε το μόνοι σας. 

    Μακάρι να γίνει καμία έκπληξη και να φωτιστεί κανένας έλληνας διανομέας για να το βλέπαμε στις αίθουσες. Αλλά μπα...  

    Το KostasBlog εκτός των μεγάλων ταινιών, συνεχίζει να παρουσιάζει και ταινίες που προβάλλονται στην Αμερική σε περιορισμένη διανομή και που κανείς εδώ δε θα γνώριζε η θα έβλεπε ποτέ.
    Όταν έλληνας επαγγελματίας κριτικός κινηματογράφου σου λέει ότι είδε το Dead Snow εξ αιτίας σου, πολύ πριν γίνει γνωστό από τις Νύχτες Πρεμιέρας, δικαιούσαι νομίζω να νοιώθεις πολύ καλά με τον εαυτό σου και με τη δουλειά που κάνεις σε ένα blog ηλικίας 8 μηνών.
    (...Με τον νέο image viewer και από αυτή την εβδομάδα θα το ...ερωτευτείτε το blog, και από τη Κυριακή και κάθε Κυριακή οι άντρες ...θα ερωτεύεστε συχνά!).


    Δείτε το trailer.
    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: BLACK DYNAMITE Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top