F ΟΙ ΝΕΕΣ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΑΠΟ 8/10/2009 - FilmBoy ΟΙ ΝΕΕΣ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΑΠΟ 8/10/2009 - FilmBoy
  • Latest News

    ΟΙ ΝΕΕΣ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΑΠΟ 8/10/2009


    Αφού τελείωσε το θρίλερ (για κάποιους) της διακυβέρνησης από τους μπλε και αρχίζει η κομεντί (...για τους υπόλοιπους) της διακυβέρνησης των πράσινων, οι αίθουσες αυτή τη βδομάδα προσφέρουν και τρόμο και γέλιο. 
    Το ισπανικό δράμα προτείνεται ανεπιφύλακτα στους ...κόκκινους.

    Halloween 2:Η Νυχτα με τις Μασκες, του Rob Zombie.
    Σενάριο, σκηνοθεσία, μουσική και παραγωγή από τον κολλητό του Alice Cooper, ο οποίος πέρασε πολλές ώρες στα φόρουμ για να εξηγεί ότι το H2 δεν είναι remake του Halloween 2 του ’81 αλλά το sequel του δικού του Halloween του 2007.
    Πράγματι, το φιλμ ξεκινά ακριβώς λίγα λεπτά από εκεί που τελειώνει το προηγούμενο, κάνοντας το τον ορισμό του sequel. Το μπέρδεμα έγινε γιατί στα πρώτα 20 λεπτά γίνεται όντως αναφορά στο πρωτότυπο δεύτερο του 81, συν το ότι πολλοί φανς δεν του συγχωρούν ότι ξανά άρχισε να μέτρα από το μηδέν, ‘αποκληρώνοντας’ τα προηγούμενα.
    Η ταινία ξεκινά με τη  Λορυ (Scout Taylor-Compton) να νομίζει ότι σκότωσε τον Μαικ Μαγιερς (Tyler Mane) και να νοσηλεύεται στο νοσοκομείο, όπου φυσικά εκεί θα τη βρει ο πολύ ζωντανός γίγαντας με το χασαπομαχαιρο ο οποίος θα σκοτώσει τους πάντες εκτός ...
    Δυο χρόνια μετά, η Λορυ, ο Σερίφης (Brad Dorrif) και ο Δρ Σαμουελ Λουμις (Malcolm McDowell) θα βρεθούν και πάλι αντιμέτωποι με τον Μαικ, ο οποίος θέλει να βρει την αδελφή του και να την ...
    Σε 11 αίθουσες.

    Η Γυμνή Αλήθεια (The Ugly Truth) του Robert Luketic. Αισθηματική κομεντί με τον Gerald Butler και την Katherine Heigl.
     Η Αμπυ είναι παραγωγός σε πρωιναδικο. Όμορφη, ρομαντική, αλλά και το είδος της γυναίκας που όσο συχνά βλέπουμε στη μεγάλη οθόνη τόσο σπάνια υπάρχει στη πραγματική ζωή. Με πλήρη άγνοια του πως να φλερτάρει και μόνη εδώ και καιρό γιατί ψάχνει, λέει, τον τέλειο άντρα. Το κανάλι προσλαμβάνει τον Μαικ έναν αγροίκο, άξεστο, αξύριστο αλλά και  γοητευτικότατο άντρα ως συνεργάτη της και αρχίζει μια σχέση αντιπαλότητας και φυσικά στο τέλος ερωτική μεταξύ τους.
    Πριν από αυτό όμως βάζουν ένα στοίχημα με σκοπό η Αμπυ να τυλίξει έναν όμορφο γιατρό που της γυάλισε. Θα πρέπει να ακολουθεί τις συμβουλές του Μαικ, όσο ανορθόδοξες κι αν είναι (με άτσαλα αποτελέσματα) και αν δε φτάσει στο σκοπό της, ο Μαικ θα παραιτηθεί. Τόσο confident!

    Oι κριτικές μιλάνε για κακή ταινία, προβλέψιμη και προσβλητική για τις γυναίκες (!!), ενώ οι πολλοί θεατές που την είδαν στην Αμερική μίλησαν για διασκεδαστική και αστεία. Εσείς διαλέγετε.
    Σε 32 αιθουσες.


    Ραγισμένες Αγκαλιές (Los Abrazos Rotos) του Pedro Almodovar. Ισπανικό δράμα με την Penelope Cruz σε ...προσθετικό γυμνό και την ιστορία να μιλάει για έναν άντρα με δυο ονόματα, που απαντάει όμως μόνο στο ένα.
    Πριν 14 χρόνια ένα αυτοκινητιστικό δυστύχημα στέρησε από τον σκηνοθέτη Ματεο Μπλανκο την όραση του και τη μεγάλη του αγάπη, Λενα. Μόλις συνέρχεται, αποφασίζει ότι ο Μπλανκο έχει πεθάνει, και υιοθετεί το ψευδώνυμο Χαρυ Κεην (όπως λέμε... Hurricane), με το οποίο υπογράφει πλέον τα σενάρια που γράφει, με τη βοήθεια φυσικά της βοηθού του (Blanca Portillo).
    Μια νύχτα, κι ενώ ο τυφλός συγγραφέας συνέρχεται από μια κρίση υπερβολικής δόσης χαπιών, η βοηθός του τον ρωτά για τη μοιραία νύχτα. Κι εκείνος παραδόξως, της λέει την ιστορία. 
    Σίγουρα δεν είναι από τις μεγάλες ταινίες του Pedro και του Ισπανικού σινεμά, από το οποίο παραμένει ως καλύτερη στιγμή για το KostasBlog το Abre Los Oyos του 1997 του Alejandro Amenabar (που έγινε remake ως Vanilla Sky με τον Tom Cruise.)
    Σε 14 αιθουσες.

    Παίζονται επίσης:
    Ο Χρόνος που Απομένει (The Time That Remains) του Ελια Σουλειμαν. Παλαιστινιακό αυτοβιογραφικό δράμα με σατιρικά και ιστορικά στοιχεία. Σε 3 αίθουσες.

    Once In A Lifetime, της Νικολ Αλεξανδροπουλου. Ελληνικό ντοκιμαντέρ με ιστορίες απο τη ζωη του ραδιοφωνικού παραγωγού Γιαννη Πετριδη. Σε 1 αίθουσα.

    Καλό Σινεμά.  
    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: ΟΙ ΝΕΕΣ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΑΠΟ 8/10/2009 Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top