F ΟΙ ΝΕΕΣ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΑΠΟ 22/10/2009 - FilmBoy ΟΙ ΝΕΕΣ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΑΠΟ 22/10/2009 - FilmBoy
  • Latest News

    ΟΙ ΝΕΕΣ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΑΠΟ 22/10/2009

    Να εξηγήσουμε κάτι για άλλη μια φορά. 
    Η Ελλάδα είναι η μοναδική χώρα (αν όχι, μια από τις ελάχιστες) που οι νέες ταινίες της εβδομάδας κάνουν πρεμιέρα Πέμπτη αντί της Παρασκευής που ισχύει σε ολόκληρο το κόσμο.
    Αυτή η ...ελληνική μαγκιά έχει και ένα καλό.
    Κάθε φορά που μια ταινία κάνει παγκόσμια πρεμιέρα στις αίθουσες, η Ελλάδα έχει την αποκλειστικότητα να την προβάλει μια ημέρα νωρίτερα από όλους.
    Αυτό συμβαίνει σήμερα, αυτό θα συμβεί και με το υπεραναμενομενο New Moon το Νοέμβριο.

    Και επειδή αυτό το γράφουμε κανα δίμηνο τώρα, καλό θα είναι να δείχνετε λίγη πίστη στο KostasBlog, τη στιγμή που μεγάλα κινηματογραφικά site θα σας κάνουν να περιμένετε για τη πρεμιέρα της Νεας Σεληνης ως τη Πρωτοχρονιά!


    Σε Βλέπω 6 (Saw 6) του Kevin Greutent.
    Το απόλυτο τρόμο-franchise συνεχίζει για 6η φορά, κι ας έχει πεθάνει ο πρωταγωνιστής του από το 3ο!
    Με απόλυτη μυστικότητα από τη Lionsgate, με φωτογραφίες με το τσιγκέλι και ένα trailer ενός λεπτού σχεδόν που δε δείχνει τίποτα, με μια σκηνή που βγήκε στο you tube και αποσύρθηκε αμέσως για να ξαναβγεί ξανά επίσημα, η ταινία έχει φουσκώσει ήδη στα μάτια των φανς και μη σας κάνει εντύπωση αν το σ/κ δείτε ουρές στο Mall.
    Να, αυτά κάνουμε γι’αυτό η παραγωγή συμφώνησε ήδη και ξεκινάνε γυρίσματα το Γενάρη για το Saw 7!
    Στο ρόλο το Τζιγκσο (ναι, έχει πεθάνει αλλά...) ο Tobin Bell, Αμαντα η Shawnee Smith και ακόμα ο Costas Mandylor και η Betsy Russell.
    ...Τι εννοείτε σε πόσες αίθουσες;;


    Φεγγάρι (Moon) του Duncan Jones.
    'Το «Moon» είναι ένα έργο για την αποξένωση. Για το πώς δίνουμε ανθρώπινη υπόσταση στην τεχνολογία, για το πώς η παράνοια χτυπά έναν άνθρωπο όταν ζει και βιώνει σχέσεις εξ αποστάσεως. Και για το πώς μαθαίνουμε να αποδεχόμαστε τον εαυτό μας. 
    Είναι ίσως πολλά για να χωρέσουν σε μια μικρή ανεξάρτητη παραγωγή, αλλά αυτό ενδεχομένως ήταν και το καλύτερο πεδίο για να το δοκιμάσω. 
    Άλλωστε δεν είναι και τίποτα παραπάνω από «επιστημονική φαντασία»
    Έτσι λέει ο πρωτοεμφανιζόμενος σκηνοθέτης (γιος του David Bowie) αλλά τα καλύτερα ακούστηκαν για τον Sam Rockwell, και για την καλύτερη στιγμή στη καριέρα του.
    Υποδύεται έναν αστροναύτη σε διαστημικό σταθμό στο φεγγάρι, με μόνη συντροφιά του ένα κομπιούτερ-ρομπότ (με τη φωνή του Kevin Spacey) και με συμβόλαιο να μείνει εκεί για 3 χρόνια.
    Αποστολή του είναι να τροφοδοτεί τη Γη με ενέργεια, αναγκαία για την επιβίωση του 70% του πληθυσμού. 
    Τρεις  εβδομάδες πριν εκπνεύσει το συμβόλαιο του, κι ενώ μετράει μέρες για να ξαναδεί τη γυναίκα του και τη κόρη του, σε μια περίπολο ρουτίνας, βρίσκει κάποιον τραυματισμένο...βγάζει το κασκέτο και βλέπει...τον εαυτό του!

    Μην τη χάσετε. Σε 10 Αίθουσες.


    Τζουλι και Τζουλια (Julie and Julia) της Nora Efron, αμερικανική ...γκουρμε κομεντί με τη Meril Streep και την Amy Adams.
    Πρόκειται για δυο διαφορετικές ιστορίες γυναικών σε διαφορετικές εποχές που είναι και οι δυο αληθινά πρόσωπα. Η Julia Child (Meril Streep) ήταν η πρώτη διδάξασα στο tv-μαγείρεμα στα τέλη του 40 και λίγο πριν το Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Ζούσε με τον άντρα της (Stanley Tucci) στο Παρίσι και αφού βαρέθηκε τη ζωή της νοικοκυράς και αποζητώντας την εκτίμηση και το νόημα, αποφάσισε να γραφτεί στη διάσημη Γαλλική Σχολή σεφ Le Gordon Bleu.
    Η Julie Powells (η γλυκούλα Amy Adams) από την άλλη, είναι μια νεαρή στο σύγχρονο κόσμο που μισεί τη δουλειά της, μισεί το μέρος όπου ζει, ‘μισεί’ ακόμη και τον άντρα της που είναι τόσο τρυφερός μαζί της.
    Για να γεμίσει την άδεια ζωή της...αποφασίζει να φτιάξει όλες τις συνταγές του τσελεμεντέ της Child μέσα σε ένα χρόνο!
    Σε 35(!) αίθουσες.

    Παίζονται ακόμα:
    Κυνόδοντας του Γιώργου Λανθιμου, ελληνική ταινία για λίγους με τους Αγγελική Παπούλια, Μαίρη Τσώνη, Χρήστο Στέργιογλου, Χρήστο Πασσαλή.
    Πήρε δυο βραβεία στις φετινές Κάννες και προκάλεσε μποτιλιαρίσματα στη Σταδίου στις Νύχτες Πρεμιέρας της Αθήνας. Σε 2 αίθουσες.

    Ψυχή Βαθιά του Παντελή Βούλγαρη, ελληνικό δράμα με τους Γιωργο Αγγελκο και Χρηστο Καρτερη.
    Η ιστορία δύο αδελφών που μάχονται σε απέναντι στρατόπεδα στον εμφύλιο του 49.  Σε 11 αίθουσες.

    Κυριακάτικο Κάλεσμα (Pescuit Sportiv) του Αντριαν Σιταρου, Ρουμάνικη σινεφιλ όπου ένα ζευγάρι χτυπάει με το αυτοκίνητο μια κοπέλα. Σε 3 αίθουσες.

    Στη Κόλαση της Δρέσδης (Dresden) του Ρολαντ Ριχτερ. Γερμανική δραματική ταινία όπου μια νοσοκόμα ερωτεύεται έναν Βρετανό στη βομβαρδισμένη Δρέσδη. Σε 1 αίθουσα.

    OceanWorld 3D: Τα Μυστικά Του Βυθού, του Ζαν Ζακ Μαντελο. Ντοκιμαντέρ με όμορφα 3D υποθαλάσσια πλάνα.
    Σε 7 αίθουσες.

    Καλό Σινεμά.
    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: ΟΙ ΝΕΕΣ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΑΠΟ 22/10/2009 Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top