F ΟΙ ΦΩΝΕΣ ΤΩΝ ΝΕΚΡΩΝ - THE HAUNTING IN CONNECTICUT - FilmBoy ΟΙ ΦΩΝΕΣ ΤΩΝ ΝΕΚΡΩΝ - THE HAUNTING IN CONNECTICUT - FilmBoy
  • Latest News

    ΟΙ ΦΩΝΕΣ ΤΩΝ ΝΕΚΡΩΝ - THE HAUNTING IN CONNECTICUT


    **********   5/10

    Ελλείψει άλλων νέων ενδιαφέρων ταινιών αυτό το τριήμερο στην Ελλάδα, εκτός του Fast and Furious, ας πούμε για το The Haunting in Connecticut που έκανε πρεμιέρα το προηγούμενο σ/κ στην Αμερική.

    Όπως σωστά μαντέψατε από τον τίτλο, πρόκειται για το στοιχειωμένο σπίτι όχι στο λιβάδι αλλά στο Βόρειο Κονεκτικατ, μια πιθανή απάτη που έγινε μύθος και έκανε διάσημους τους δημιουργούς του.

    Το 1986 μια οικογένεια που μετακόμισε σε ένα νέο σπίτι εκεί, βγήκε στα κανάλια και ισχυριζόταν ότι έβλεπε δαίμονες να στοιχειώνουν το οίκημα, μιλώντας για ένα παλιό νεκροταφείο στα θεμέλια. 
    Τους ισχυρισμούς τους ήρθαν να ενισχύσουν με πολλές scary λεπτομέρειες δυο ψυχο-μεταφυσικο-κατι που εξέτασαν το σπίτι και ανακάλυψαν κρυφές πόρτες που οδηγούσαν σε ένα υπόγειο ‘διακοσμημένα’ με φέρετρα. Φυσικά δε βρέθηκε τίποτα!   

    Όλα αυτά έγιναν αρκετά έξυπνα ώστε το Discovery Channel να κάνει ντοκιμαντέρ για τη περίπτωση.
      
    Πάνω εκεί βασίστηκε και το σενάριο του νέου θρίλερ της Lions Gate (με το πιο χαζό ποστερ που έχω δει!), προσθέτοντας βέβαια και το ανάλογο δράμα. 
    Όπως τον πατέρα (Martin Donovan) που ανακάμπτει από τον αλκοολισμό, το παιδάκι (Kyle Garner) που παλεύει με τον καρκίνο και μια μητέρα-ήρωα (Virginia Madsen) που υπομένει τα πάντα. Δε λείπει και ο παπάς (Elias Koteas) που έρχεται να ‘καθαρίσει’ το σπίτι και δείχνει πιο τρομαγμένος από όλους.
    Σκηνοθετεί κάποιος Peter Cornwell

    Όλα αυτά τα κλισαρισμενα και αλλά πολλά (πόρτες που δεν ανοίγουν, παρουσίες στις σκιές, κρυμμένα δωμάτια) τα περιμένουμε σε μια τέτοια ταινία.  
    Οι μέτριες έως και κακές κριτικές που διάβασα όμως, μιλάνε για φτηνά τεχνάσματα τρομάγματος (μπου!) υποβοηθούμενα από τη μουσική.  
    Ακόμα πολλές φορές στη διάρκεια της ταινίας, σταματά απότομα τα ‘μπου!’, κι εμβαθύνει χωρίς λόγο στην αρρώστια του μικρού και το πάθος του μπαμπά, ξενερώνοντας όσους είχαν αρχίσει να βρίσκουν κάτι ενδιαφέρον. 

    Το The Amityville Horror είναι ως τώρα το πιο scary σπίτι, και μάλλον θα παραμείνει. 
    Άλλωστε, με 23 εκ. δολάρια άνοιγμα αλλά και καθοδική τάση, καθώς και πολλές μέτριες κριτικές, το Connecticut θα αποσυρθεί μάλλον γρήγορα.

    Update: Θα εχετε καταλαβει τοσο καιρο οτι με ενοχλουν οι σεναριακες αφελειες. 
    Καποια πραγματα ομως ειναι πραγματικα ανυποφορα, ειδικα οταν συμβαινουν στην αρχη και αποτελουν το κυριο λογο που γινονται τα παντα στην υπολοιπη ταινια.

    Η γυναικα βρισκει ενα σπιτι με μια ιστορια να το συνοδευει, εν γνωσει της. 
    Τα παιδια διαλεγουν δωματια. 
    Ο μεγαλος και αρωστος γιος διαλεγει το υπογειο (!), το οποιο μαλιστα εχει στη μια πλευρα του μια πορτα με τζαμι, την οποια δε μπορουν ν'ανοιξουν και δεν τους απασχολει (!)  και ολο το υπολοιπο αντι για τοιχο, παντου τζαμαρια. 
    Πειτε μου εσεις, αν ξερατε οτι παλια υπηρχε νεκροθαλαμος κατω, θα αφηνατε το παιδι σας (και μαλιστα με καρκινο) να κοιμαται εκει; 
    Μα και να μην ηταν στοιχειομενο, ολο και κατι θα ειχε ξεμεινει!
    Ελεος!



    Στην Ελλάδα θα έρθει ...Μπου!
    Σε τρόμαξα;
    Αρκετα καθυστερημενα, η Audio Visual ανακοινωσε οτι θα προβαλει την ταινια στις 26 Νοεμβριου.
    Δείτε το trailer.    

    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: ΟΙ ΦΩΝΕΣ ΤΩΝ ΝΕΚΡΩΝ - THE HAUNTING IN CONNECTICUT Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top