F Κριτική: Μη Διστάσεις - Do Not Hesitate (62ο ΦΚΘ) - FilmBoy Κριτική: Μη Διστάσεις - Do Not Hesitate (62ο ΦΚΘ) - FilmBoy
  • Latest News

    Κριτική: Μη Διστάσεις - Do Not Hesitate (62ο ΦΚΘ)



    Κάπου στη Μέση Ανατολή. Ολλανδικό ειρηνευτικό κομβόι επιστρέφει από αποστολή ρουτίνας, όμως μια μεγάλη λακκούβα σπάει τον άξονα ενός από τα φορτηγά και το ακινητοποιεί στη μέση του πουθενά.
    Έξι στρατιώτες με μία λοχαγό έχουν εντολή να παραμείνουν στο σημείο και να το φρουρούν μέχρι να έρθει να τους μαζέψει το μηχανικό, κάτι που φαίνεται πως θα καθυστερήσει λόγω επικινδυνότητας της περιοχής.
    Ένας ντόπιος πιτσιρικάς τούς γίνεται στενός κορσές όταν του σκοτώνουν κατά λάθος τη κατσίκα και δεν δέχεται την αποζημίωση που του δίνουν.
    Η κατάσταση περιπλέκεται όταν τέσσερεις απ’ αυτούς, μεταξύ των οποίων και η λοχαγός, δεν επιστρέφουν από τη τοποθέτηση παρατηρητηρίου, αφήνοντας πίσω τους τρεις νεαρούς στρατιώτες που δεν αργούν να αντιληφθούν πως η παρουσία τους δεν έχει περάσει απαρατήρητη και όσο οι διασώστες αργούν, τόσο μεγαλώνει ο φόβος και η ένταση.

    Γεννημένος στη Βενεζουέλα και μεγαλωμένος στην Ολλανδία, ο Shariff Korver έχει ανεβάσει τις μετοχές του σκηνοθετώντας επεισόδια γνωστών τηλεοπτικών σειρών σαν το Temple, κερδίζοντας του τη δυνατότητα να επιστρέψει στη μεγάλη οθόνη αρκετά χρόνια μετά τη τελευταία του -αδιάφορη- απόπειρα.


    Το Do Not Hesitate είναι ένα ψυχολογικό θρίλερ επιβίωσης με το σενάριο της Jolein Laarman (Kauwboy) να ξεδιπλώνεται αριστοτεχνικά, ξεκινώντας από ένα πλάνο που μας δείχνει πως οι εν λόγω στρατιώτες δεν είναι τίποτα περισσότερο από μεγάλα παιδιά.
    Στη πορεία όμως ο φόβος παίρνει όλο και περισσότερο τα ηνία, ο οποίος έρχεται αντιμέτωπος με το ένστικτο επιβίωσης.
    Γιατί ο πιτσιρικάς δεν ξεκουμπίζεται από γύρω τους και τι απέγιναν οι σύντροφοί τους; Υπάρχει πραγματικά κάποιος εχθρός που τους έχει βάλει στο στόχαστρο ή μήπως ο εχθρός είναι ο ίδιος τους ο φόβος;

    Το απλοϊκό βασικό premise του Do Not Hesitate ξεκλειδώνει μια σοκαριστικά δυνατή πλοκή με το ταλέντο των δημιουργών του πίσω και μπροστά από τις κάμερες να μας δίνει το πρώτο διαμάντι του 62ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης.

    Αλέξανδρος Κυριαζής

    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: Κριτική: Μη Διστάσεις - Do Not Hesitate (62ο ΦΚΘ) Rating: 5 Reviewed By: Alexis Kyriazis
    Scroll to Top