F Κριτική: Best Sellers (2021) - FilmBoy Κριτική: Best Sellers (2021) - FilmBoy
  • Latest News

    Κριτική: Best Sellers (2021)



    Η έναρξη της πιο όμορφης εποχής του χρόνου (και το τέλος της χειρότερης) έμοιαζε να ταιριάζει γάντι με τη πρεμιέρας μιας εκ πρώτης όψεως ευχάριστης κομεντί με ένα ιδιαιτέρως ενδιαφέρον πρωταγωνιστικό δίδυμο. Δυστυχώς, τα φαινόμενα μας απάτησαν για μία ακόμη φορά…

    Η Lucy πριν λίγο καιρό κληρονόμησε από τον πατέρα της τον ιστορικό εκδοτικό οίκο Stanbridge.Παρότι ταλαντούχα, μέχρι στιγμής πηγαίνει από το κακό στο χειρότερο, με τον οίκο να είναι στα όρια της χρεωκοπίας.
    Στη προσπάθειά της να βρει ένα βιβλίο που θα τους βγάλει από το αδιέξοδο, ξεθάβει ένα παλιό ανεκπλήρωτο συμβόλαιο με τον Harris Shaw, έναν συγγραφέα που είχε ανακαλύψει ο πατέρας της πριν πενήντα χρόνια, είχε εκδώσει το πρώτο του βιβλίο με τεράστια επιτυχία, όμως έκτοτε εξαφανίστηκε, μαζί με την προκαταβολή που είχε πάρει για το δεύτερο.
    Σκέφτεται πως ένα δυνατό comeback του Shaw είναι ότι ακριβώς χρειάζονται, όμως αυτό που βρίσκει είναι έναν ξινό μέθυσο μισάνθρωπο που την ειρωνεύεται επιδεικτικά.
    Ο Harris τελικά αναγκάζεται να της δώσει προς έκδοση ένα βιβλίο του που μόλις τέλειωσε, όμως ακολουθώντας τους όρους του συμβολαίου, η Lucy δεν έχει κανένα δικαίωμα παρέμβασης πάνω του, ενώ ο Shaw είναι υποχρεωμένος να κάνει μια περιοδεία για να το προωθήσει.
    Έτσι και γίνεται, με τον συγγραφέα να σαμποτάρει το ίδιο του το βιβλίο, οδηγώντας την Lucy στην απόγνωση, μέχρι που οι… μιζέριες τους τούς φέρνουν πιο κοντά.


    Η πολύ ενδιαφέρουσα σύμπραξη του Michael Caine (King of Thieves) με την Aubrey Plaza (Child's Play) ήταν ξεκάθαρα το μεγαλύτερο selling point του Best Sellers και δυστυχώς δεν θα ξεκινήσω καλά.
    Παρότι οι δύο ηθοποιοί είναι κάτι παραπάνω από ικανοποιητικοί στις ερμηνείες τους και υπάρχει μια αρκετά καλή χημεία μεταξύ τους, και οι δύο μοιάζουν miscasted. Ο ρόλος της Plaza μοιάζει λες και βγήκε από τα “πεταμένα” της Sandra Bullock ενώ εκείνος του Caine θα ταίριαζε καλύτερα σε μια διαφορετικής πάστας ηθοποιό, κάποιον σαν τον Alan Arkin ή τον Elliot Gould, σε μια πιο “βρώμικη” φυσιογνωμία και όχι σε έναν Sir.

    Τα προβλήματα στο σενάριο του πρωτάρη Anthony Grieco είναι πιο αναμενόμενα μεν αλλά το ίδιο ενοχλητικά, με τη κεντρική ιστορία να είναι αυτό ακριβώς που βλέπουμε στο trailer, χωρίς καμία έκπληξη, όμως το σημαντικότερο πρόβλημα εντοπίζεται στο ύφος του που δεν μπορεί να ταιριάξει σωστά το κωμικό και το δραματικό στοιχείο, με το πρώτο, πιο διαδικαστικό, μισό της ταινίας να προσπαθεί με το στανιό και με μεγάλη αποτυχία να βγάλει γέλιο ενώ το δεύτερο μισό να το “γυρίζει” πολύ άγαρμπα στο δράμα.
    Συγκεκριμένα για το δεύτερο μέρος, ίσως θα μπορούσε να λειτουργήσει λίγο καλύτερα αν είχαν παρουσιαστεί καλύτερα και οι δύο ήρωες, οι οποίοι όμως δυστυχώς παραμένουν χάρτινοί σε ολόκληρη τη διάρκεια.

    Με τη σκηνοθεσία της επίσης πρωτοεμφανιζόμενης Lina Roessler να είναι αδιάφορα διεκπαιρεωτική, δεν υπάρχει κάτι περισσότερο που αξίζει να πω για το Best Sellers εκτός του ότι πολύ σύντομα το βλέπω να παίζει κάτι μεσημέρια Κυριακής στη tv μιας και δυστυχώς εκεί είναι η θέση του.

    Αλέξανδρος Κυριαζής

    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: Κριτική: Best Sellers (2021) Rating: 5 Reviewed By: Alexis Kyriazis
    Scroll to Top