F Λάσι, Γύρνα Σπίτι - Lassie, Come Home [Lassie, Eine Abenteuerliche Reise] (2020) - FilmBoy Λάσι, Γύρνα Σπίτι - Lassie, Come Home [Lassie, Eine Abenteuerliche Reise] (2020) - FilmBoy
  • Latest News

    Λάσι, Γύρνα Σπίτι - Lassie, Come Home [Lassie, Eine Abenteuerliche Reise] (2020)


    Ποιος δεν αναγνωρίζει το όνομα Λάσι; Η πολυαγαπημένη σκυλίτσα που έχει μεγαλώσει γενιές και γενιές μέσα από αμέτρητες περιπέτειες σε λογοτεχνία, τηλεόραση και κινηματογράφο επιστρέφει στη μεγάλη οθόνη με μια ακόμη υπέροχη και διασκεδαστική ιστορία φιλίας και αφοσίωσης που θα σας ζεστάνει την καρδιά!

    Ο 12χρονος Φλο και η σκυλίτσα του, Λάσι, είναι αχώριστοι φίλοι που ζουν αμέριμνοι σε ένα ειδυλλιακό χωριό στη νότια Γερμανία. Όταν ο πατέρας του Φλο χάνει τη δουλειά του, η οικογένεια αναγκάζεται να μετακομίσει σε ένα μικρό διαμέρισμα όπου απαγορεύονται τα σκυλιά κι έτσι ο Φλο, απαρηγόρητος, αναγκάζεται να αποχωριστεί την καλύτερή του φίλη.
    Όταν η ατμόσφαιρα στο καινούργιο της σπιτικό αρχίζει να γίνεται εχθρική, η Λάσι θα αρπάξει την ευκαιρία να δραπετεύσει και να ξεκινήσει ένα, γεμάτο περιπέτειες, ταξίδι για να διασχίσει τη Γερμανία και να επιστρέψει στον πολυαγαπημένο της φίλο. Όμως και ο Φλο δεν κάθεται με σταυρωμένα τα χέρια: αρχίζει κι εκείνος να αναζητάει τη Λάσι - και τίποτα δεν μπορεί να τους σταματήσει από το να ξαναβρούν ο ένας τον άλλον!

    Λίγα λόγια για την ταινία…

    Η Λάσι, το διασημότερο σκυλί στην ιστορία του σινεμά, επιστρέφει στις κινηματογραφικές οθόνες με μια ακόμη υπέροχη ιστορία αχώριστης φιλίας, βασισμένη στο πασίγνωστο μυθιστόρημα του Έρικ Νάιτ.
    Η αναζήτηση της βασικής πρωταγωνίστριας ξεκίνησε πριν καν περάσει από οντισιόν ο πρώτος ηθοποιός. «Δεν υπάρχουν εκπαιδευμένα κόλεϊ στη Γερμανία, γιατί αυτομάτως παραπέμπουν στη Λάσι, παρόλο που καμία ταινία Λάσι δεν έχει γυριστεί στη Γερμανία μέχρι σήμερα», εξηγεί o παραγωγός Χένινγκ Φέρμπερ. Έτσι, η παραγωγή έπρεπε να εντοπίσει και να εκπαιδεύσει νεαρά κόλεϊ συγκεκριμένα για τις ανάγκες των γυρισμάτων. Η δύσκολη αυτή αποστολή ανατέθηκε στη Ρενάτε Χιλτλ, η οποία δεν πίστευε την τύχη της: «Έγινα εκπαιδεύτρια ζώων επειδή είδα την “Λάσι” σαν παιδί και μαγεύτηκα με την ιστορία! Αυτό το πρότζεκτ είναι σαν τρόπαιο για μένα.»

    Η παράδοση θέλει αρσενικά σκυλιά να υποδύονται τη θηλυκή Λάσι, αφού έχουν πυκνότερο, κι άρα ομορφότερο, τρίχωμα. Ενάμιση χρόνο πριν τα γυρίσματα, η Χιλτλ βρήκε στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ τρία νεαρά κόλεϊ που ταίριαζαν οπτικά στην περιγραφή της πρωταγωνίστριας, ένα από τα οποία, ο Μπάντιτ, ξεχώρισε κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσής τους και έβαλε σοβαρή υποψηφιότητα για τον πρωταγωνιστικό ρόλο. «Το πιο σημαντικό για ένα κινηματογραφικό σκυλί», εξηγεί η Χιλτλ, «είναι να του αρέσει να είναι στο κέντρο της προσοχής, να κινητοποιείται εύκολα και να του αρέσει να βρίσκεται με πολλούς ανθρώπους τριγύρω. Αυτό δεν είναι εύκολο με τα σκυλιά κοπαδιού, γιατί αυτά χρειάζονται μόνο τα κοπάδια τους και την οικογένειά τους. Ο Μπάντιτ, από την άλλη, πάντα ήθελε να είναι στο κέντρο της προσοχής από τότε που τον πήραμε στην ηλικία των πέντε μήνων. Είναι η τέλεια Λάσι.» Ο Μπάντιτ εμφανίζεται τελικά στο 90% της ταινίας, με τον Μπέιλι και τον Μπάντι να τον ντουμπλάρουν στα υπόλοιπα πλάνα – «όπως ο Τζορτζ Κλούνεϊ έχει τους κασκαντέρ και ντουμπλέρ του, έτσι και ο Μπάντιτ», λέει γελώντας η εκπαιδεύτριά του.

    ...και λίγα λόγια για τη Λάσι

    Η Λάσι είναι ένα θηλυκό κόλεϊ και η βασική πρωταγωνίστρια πολλών βιβλίων, κινηματογραφικών ταινιών και τηλεοπτικών σειρών. Η Λάσι, το όνομα της οποίας σημαίνει ‘κορίτσι’ στα σκωτσέζικα, «γεννήθηκε» σε ένα διήγημα που δημοσίευσε ο αγγλικής καταγωγής συγγραφέας Έρικ Νάιτ στην εφημερίδα Saturday Evening Post στις 17 Δεκεμβρίου του 1938. Ο Νάιτ εμπνεύστηκε το εν λόγω διήγημα, «Lassie Come-Home», από το δικό του κόλεϊ, την Τουτς, την οποία η οικογένεια Νάιτ είχε από κουτάβι. Σύμφωνα με την οικογένεια, ήταν ένα υψίστης νοημοσύνης σκυλί: καταλάβαινε έναν ασυνήθιστα μεγάλο αριθμό λέξεων και υπάκουε σε πολλές εντολές, ενώ στεκόταν για ώρες και ώρες στις πύλες της οικογενειακής φάρμας περιμένοντας τον Νάιτ να γυρίσει όποτε έλειπε.

    Το διήγημα είχε τέτοια επιτυχία που ο εκδοτικός οίκος Winston Co. εξασφάλισε τα δικαιώματα για ένα μυθιστόρημα, το οποίο κυκλοφόρησε το 1940 και έγινε μπεστ σέλερ σε 24 γλώσσες.

    Η MGM απέκτησε τα κινηματογραφικά δικαιώματα και άρχισε αμέσως να βρει την πρωταγωνίστρια σκυλίτσα, καταλήγοντας στον αρσενικό Πατ μετά από πολλούς μήνες μάταιης αναζήτησης. Η Ελίζαμπεθ Τέιλορ, τότε μόλις δέκα ετών, έλαβε λιγότερο από τα μισά χρήματα σε σχέση με τον τετράποδο πρωταγωνιστή της, χάρη στην ταινία όμως εξασφάλισε ένα επταετές συμβόλαιο με το στούντιο που ήταν ουσιαστικά η αρχή της λαμπρής της καριέρας.

    Ο Νάιτ δυστυχώς δεν έζησε να δει την παγκόσμια επιτυχία της ταινίας, αφού σκοτώθηκε το 1943 σε αεροπορικό δυστύχημα όσο υπηρετούσε στον αμερικανικό στρατό. Η ταινία έκανε τεράστια επιτυχία στις ΗΠΑ και έδωσε τη θέση της σε πέντε ακόμη ιστορίες μέχρι το 1951. Από το 1954 ως το 1973 η τηλεοπτική σειρά ενίσχυσε ακόμη περισσότερο το όνομα της Λάσι, η οποία απέκτησε το δικό της αστέρι στο Hollywood Walk of Fame στο Λος Άντζελες όπως όλοι και όλες οι σταρ της μεγάλης και της μικρής οθόνης. Στις δεκαετίες που ακολούθησαν, νέες διασκευές της ιστορίας σε διάφορες μορφές έχουν κρατήσει τον θρύλο της Λάσι ζωντανό έτσι ώστε να είναι το μόνο ζώο που εξασφάλισε μια θέση στη πρόσφατη λίστα του Variety με τα 100 σπουδαιότερα είδωλα της ποπ κουλτούρας όλων των εποχών.

    29 Ιουλίου στους κινηματογράφους από τη Rosebud.21

    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: Λάσι, Γύρνα Σπίτι - Lassie, Come Home [Lassie, Eine Abenteuerliche Reise] (2020) Rating: 5 Reviewed By: Alexis Kyriazis
    Scroll to Top