F Κριτική: Μπάτε Σκύλοι Αλέστε 2 - The Secret Life of Pets 2 (2019) - FilmBoy Κριτική: Μπάτε Σκύλοι Αλέστε 2 - The Secret Life of Pets 2 (2019) - FilmBoy
  • Latest News

    Κριτική: Μπάτε Σκύλοι Αλέστε 2 - The Secret Life of Pets 2 (2019)




    Μπορεί να μη συγκρίνεται ακόμα με τα μεγαθήρια, όμως για μια εταιρεία που γεννήθηκε μόλις πριν 12 χρόνια, η Illumination έχει καταφέρει ουκ ολίγα, με το The Secret Life of Pets 2 (TSLoP2) να κλείνει τη πρώτη δεκάδα ταινιών της και να υπόσχεται ένα ακόμα καλύτερο μέλλον.

    Η πρώτη ταινία ήταν απογοητευτική. 
    Χάρη στο έξυπνο μάρκετινγκ, αποτέλεσε σημαντική εμπορική επιτυχία όμως το κοινό είχε ήδη ξενερώσει και το sequel δύσκολα θα μπορούσε να φέρει πίσω τους διψήφιας ηλικίας θεατές
    Με μεγάλη καθυστέρηση λόγω καλοκαιρινών διακοπών, το TSLoP2 έφτασε και στα μέρη μας και είπαμε να του δώσουμε μια ευκαιρία.

    Ο Max και ο Duke ζουν πια αρμονικά στο σπίτι της Katie, όμως την ηρεμία σπάει η γέννηση του γιου της, με τον μικρό Liam όμως γρήγορα να γίνεται ο καλύτερος φίλος με τα δύο τετράποδα. 
    Τα χρόνια περνούν και ο μικρός ετοιμάζεται τα πάει σχολείο, με τον Max να φοβάται τον αποχωρισμό, όμως ένα οικογενειακό ταξίδι στην εξοχή και η γνωριμία με τον Rooster, ένα γενναίο τσοπανόσκυλο θα βάλει τα πράγματα στη θέση τους.
    Παράλληλα, πίσω στη πόλη, η Gidget προσπαθεί να πάρει πίσω ένα σκυλοπαίχνιδο που βρέθηκε κατά λάθος στο από κάτω διαμέρισμα που είναι γεμάτο γάτες, ενώ ο Snowball προσπαθεί να σώσει μια νεαρή λευκή τίγρη που κρατάει αιχμάλωτη ένας βάναυσος ιδιοκτήτης ενός τσίρκου.



    Ο Brian Lynch που έγραψε και πάλι το σενάριο άκουσε τα παράπονα για την ανέμπνευστη και ξεχειλωμένη δράση της πρώτης ταινίας και αποφάσισε να χρησιμοποιήσει ένα φτηνό αλλά λειτουργικό τρικ και να τη σπάσει σε τρεις ανεξάρτητες περιπέτειες, οι οποίες συνδέονται μόνο στο φινάλε.
    Με αυτό το τρόπο έχει τη δυνατότητα να διαχειριστεί καλύτερα από ένα ζευγάρι
    χαρακτήρων σε κάθε ιστορία και να τους αξιοποιήσει ικανοποιητικότερα, αντί να έχει ένα τσούρμο γατόσκυλα σε κάθε σκηνή που πρέπει να έχει το καθένα το χρόνο του.

    Η ιστορία του Max στην εξοχή είναι εκείνη με το μεγαλύτερο ενδιαφέρον μιας και είναι η πιο ανθρώπινη, με μηνύματα που στοχεύουν στο ενήλικο κοινό, με τις άλλες δυο να έχουν πιο καθαρά διασκεδαστικό χαρακτήρα.
    Καμία από τις τρεις δεν είναι κάτι το ιδιαίτερο, με το χιούμορ και τη δράση να έχουν σοβαρά σκαμπανεβάσματα στη ποιότητα, όμως η μικρή διάρκεια κάθε μιας ξεχωριστά και η συνεχής μεταπήδηση από τη μια στην άλλη, κρατάει το ενδιαφέρον σταθερά σε ικανοποιητικό επίπεδο.

    Δύο ακόμη θετικά στοιχεία του The Secret Life of Pets 2 που θα ήθελα να αναφέρω είναι ο τεχνικός τομέας, με τα ζωάκια να μην ήταν ποτέ πιο… fluffy και τη συνολική εικόνα πραγματικά να εντυπωσιάζει, και τη μεγάλη έκπληξη της παρουσίας του Harisson Ford, με τον ηθοποιό που, μεταξύ μας τα τελευταία χρόνια δείχνει να βαριέται, εδώ να μας χαρίζει ένα εξαιρετικό voice acting.

    Όσο φτηνό κι αν είναι το τρικ των τριών διαφορετικών ιστοριών, το πείραμα πέτυχε με το The Secret Life of Pets 2 να βρίσκεται ένα σκαλοπατάκι πάνω από το πρόγονό του σε κάθε τομέα…εκτός του μάρκετινγκ, εξού και τα 800+ εκατομμύρια εσόδων της πρώτης ταινίας έπεσαν στα 400 βάζοντας ένα μεγάλο ερωτηματικό στο μέλλον της σειράς.

    Στους κινηματογράφους από 29 Αυγούστου.

    Αλέξανδρος Κυριαζής

    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: Κριτική: Μπάτε Σκύλοι Αλέστε 2 - The Secret Life of Pets 2 (2019) Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top