F TIFF 2017: Χρόνια Πολλά - Happy Birthday review - FilmBoy TIFF 2017: Χρόνια Πολλά - Happy Birthday review - FilmBoy
  • Latest News

    TIFF 2017: Χρόνια Πολλά - Happy Birthday review



    Ο Γιώργος είναι ΜΑΤατζής και η Μαργαρίτα η έφηβη κόρη του. 
    Το επάγγελμα του πατέρα της, έχει κάνει τη κοπέλα αντιδραστική και επαναστάτρια, στις πορείες από τα 14 όπως χαρακτηριστικά λέει. 

    Την ημέρα των γενεθλίων του, οι δυο τους συναντιούνται σε μια πορεία, φυσικά σε αντίπαλα στρατόπεδα, και σαν να μην έφτανε αυτό, μια μολότοφ που πετάει, τον τραυματίζει ελαφρά. 
    Όταν επιστρέφουν στο σπίτι η κατάσταση μυρίζει μπαρούτι, με τη μητέρα στη προσπάθειά τους να τους φιλιώσει, να προτείνει να περάσουν ένα διήμερο μόνοι τους στο χωριό. 
    Έτσι και γίνεται…

    Ο Χρήστος Γεωργίου μας παρουσίασε μια ταινία βγαλμένη από περασμένες δεκαετίες του ελληνικού σινεμά, χωρίς αυτό να είναι απαραίτητα κακό. 


    Η κόντρα πατέρα και έφηβης κόρης, που εδώ είναι ακόμα πιο έντονη λόγω αντίθετων ιδεολογιών, γίνεται πάτημα για μια κομεντί που δε θέλει ούτε να ψυχογραφήσει τη σχέση τους ούτε να βγάλει ένα συμπέρασμα, θέλει απλά να ψυχαγωγήσει το θεατή με μπόλικο χιούμορ και χαλαρή διάθεση, που σε στιγμές παίζει με το ασόβαρο, χωρίς ευτυχώς να πέφτει σε τέτοια επίπεδα.

    Το πρόβλημα είναι ότι προς το τέλος αυτή η κόντρα “χοντραίνει” σε σημείο που είναι πια αδύνατο να έρθει η λύση με το ίδιο χαλαρό ύφος, αναγκάζοντας το δημιουργό να το σοβαρέψει άγαρμπα και απότομα, με το γλυκό να ξινίζει.

    Το αναγνωρίσιμο και αρκούντως ταλαντούχο πρωταγωνιστικό δίδυμο Δημήτρης Ήμελλος και Νεφέλη Κουρή προσφέρουν στο Χρόνια Πολλά ποιότητα και εμπορικότητα, ώστε όταν βγει στις αίθουσες να κάνει τα εισιτήρια που, κακά τα ψέματα, αξίζει.

    Αλέξης Κυριαζής.

    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: TIFF 2017: Χρόνια Πολλά - Happy Birthday review Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top