F Dave Made a Maze trailer: Μια απίστευτη περιπέτεια μέσα σε έναν …χαρτονένιο λαβύρινθο! - FilmBoy Dave Made a Maze trailer: Μια απίστευτη περιπέτεια μέσα σε έναν …χαρτονένιο λαβύρινθο! - FilmBoy
  • Latest News

    Dave Made a Maze trailer: Μια απίστευτη περιπέτεια μέσα σε έναν …χαρτονένιο λαβύρινθο!


    Δεν είναι κατακριτέο για έναν νέο δημιουργό να εμπνέεται και γατί όχι να προσπαθεί να αντιγράψει έναν καταξιωμένο σκηνοθέτη. 
    Χωρίς να μπορώ να γνωρίζω αν αυτό είναι όντως αλήθεια σε αυτή τη περίπτωση, οι Steven Sears και Bill Watterson μοιάζουν σίγουρα φανατικοί θαυμαστές του Michel Gondry με τη ταινία τους Dave Made a Maze να μοιάζει βγαλμένη από τη τρελή φαντασία του.

    Ο Dave είναι ένας καλλιτέχνης, ο οποίος δεν έχει καταφέρει να ολοκληρώσει κανένα σημαντικό έργο στη καριέρα του. 
    Πελαγωμένος και απογοητευμένος, σπαταλάει το σαββατοκύριακό του φτιάχνοντας στο σαλόνι του έναν λαβύρινθο από χαρτόνι, μέσα στον οποίον βουτάει και ξαφνικά βρίσκεται παγιδευμένος από τα πλάσματα της φαντασίας του.

    Η ταινία μοιάζει τόσο τρελή που νομίζεις ότι είναι κάποιο fan film, όπως ταυτόχρονα είναι πανέμορφο και νοσταλγικό στη προσπάθειά του να αναβιώσει τις κλασσικές περιπέτειες των 80's, χρησιμοποιώντας μαριονέτες, stop-motion animation και οπτικές ψευδαισθήσεις.

    Τόσο ο σεναριογράφος Steven Sears όσο και ο σκηνοθέτης Bill Watterson είναι πρωτάρηδες ως δημιουργοί, με τον δεύτερο να έχει μονάχα κάποια ένσημα από τριτοτέταρτους ρόλους σε τηλεοπτικές σειρές και ταινίες μικρού μήκους.

    Η αλήθεια είναι ότι αν η ταινία δεν ερχόταν με τη βαλίτσα της γεμάτη βραβεία από διάφορα -μικρά είναι η αλήθεια- φεστιβάλ, ίσως και να τη προσπερνούσαμε, αλλά μάλλον αξίζει να την έχουμε στα υπόψη.
    Δείτε το trailer…

    Αλέξανδρος Κυριαζής.



    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: Dave Made a Maze trailer: Μια απίστευτη περιπέτεια μέσα σε έναν …χαρτονένιο λαβύρινθο! Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top