F Have A Nice Day trailer: Κινέζικο adult animation αντιμέτωπο με απειλές και την Κινέζικη λογοκρισία! - FilmBoy Have A Nice Day trailer: Κινέζικο adult animation αντιμέτωπο με απειλές και την Κινέζικη λογοκρισία! - FilmBoy
  • Latest News

    Have A Nice Day trailer: Κινέζικο adult animation αντιμέτωπο με απειλές και την Κινέζικη λογοκρισία!


    Τον χαρακτηρισμό ‘Κινέζικο adult animation’ δεν την έχετε διαβάσει ποτέ ξανά, κόβω το κεφάλι μου.
    Μιλάμε για μια βιομηχανία και μια χώρα που τα ούτως ή άλλως σπάνια animation που απευθύνονται σε ενηλίκους, εμφανίζονται περισσότερο ως εκθεσιακά φιλμ και τίποτε περισσότερο.

    Άρα, αποτελεί μάλλον είδηση και μόνο η ύπαρξη του Have A Nice Day του Κινέζου animator Liu Jian, ένα animation για ενηλίκους, στο οποίο ένας ταξιτζής αποφασίζει να ληστέψει 1 εκατομμύριο δολάρια από το αφεντικό του για να αποκαταστήσει την κακή πλαστική εγχείρηση της κοπέλας του.
    Σύντομα, ο ταξιτζής θα έχει να αντιμετωπίσει έναν hitman, έναν γκάνγκστερ και έναν ληστή, οι οποίοι βρίσκονται στο κατόπι του.

    Στην αρχή φάνηκε ότι η ταινία του Liu θα μπορούσε να ξεφύγει από το βλέμμα των κινέζων λογοκριτών, αφού η ταινία έκανε τη παγκόσμια πρεμιέρα του στο Βερολίνο, αλλά αυτό αποδείχθηκε λάθος όταν επιλέχθηκε στο φεστιβάλ Annecy, το πιο σημαντικό φεστιβάλ κινούμενων σχεδίων. 

    Όταν οι κινεζικές κυβερνητικές πιέσεις στο ίδιο το φεστιβάλ δεν είχαν αποτέλεσμα, οι λογοκριτές επέλεξαν να απαγορεύσουν την εξαγωγή της ταινίας και να ασκήσουν μεγάλη πίεση στους κινηματογραφιστές, που με τη σειρά τους ζήτησαν από το φεστιβάλ να ακυρώσει τις προβολές, φοβούμενοι αντιποίνων στο σπίτι τους!

    Το έγκλημα της ταινίας; 
    Παρουσιάζει ένα πορφυρό πορτρέτο εγκληματικότητας στην Κίνα.

    Φαίνεται, ωστόσο, ότι η ταινία θα παραμείνει διαθέσιμη  σε όλο τον κόσμο καθώς σύντομα θα εμφανιστεί στο Fantasia του Καναδά.
    Το επίσημο trailer μόλις κυκλοφόρησε.


    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: Have A Nice Day trailer: Κινέζικο adult animation αντιμέτωπο με απειλές και την Κινέζικη λογοκρισία! Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top